Klanten van Starbucks parkeren voor zijn oprit, dus bedenkt hij een ludieke actie

Nadat hij voortdurend mensen voor hun eigen gemak voor de oprijlaan van zijn kerk zag parkeren, besloot deze man om actie te ondernemen – op zijn eigen unieke manier. Hij gebruikte een dosis  humor om mensen iets bij te brengen over algemene beleefdheid.

Starbucks coffee
Illustratie – Pixabay|JerryUnderscore

Tegenover de parkeerplaats van de kerk waar Dale heen gaat, is een Starbucks vestiging. Tijdens de ochtendspits komen veel mensen langs voor een kopje koffie. Doorgaans is er niets aan de hand, en kan dat zolang de omstandigheden dit toelaten. Maar het wordt een ander verhaal als je iemands oprit blokkeert, vooral als het een oprit naar een parkeerterrein is.

In een filmpje waarin te zien is hoe hij een chauffeur een lesje leert, zegt Dale dat hij dergelijke automobilisten die voor de oprijlaan van zijn kerk parkeren, al verschillende keren heeft verteld dat ze dit niet moeten doen, omdat anderen de oprit gebruiken om het parkeerterrein op te rijden. Dale uit ook zijn bezorgdheid over het feit dat de auto’s die de oprijlaan blokkeren, de doorgang voor hulpdiensten blokkeren.

Terwijl hij bestuurders adviseert om “het gigantische parkeerterrein te gebruiken waar je momenteel de ingang van blokkeert”, is het antwoord dat hij meestal krijgt zoiets als … “Maar het kost maar een minuutje.”

Ook in dit geval, als hij de man vraagt om de auto niet voor de oprit te parkeren, krijgt Dale hetzelfde antwoord. Natuurlijk stond de auto daar veel langer geparkeerd dan “een minuut”, waardoor Dale genoeg tijd had om zich om te kleden en terug te komen met een stoel en een boek.

De “minuut” die de bestuurder zei dat het zou duren, was zo lang dat Dale zelfs tijd had om zijn statief en camera klaar te zetten om te filmen wat er daarna gebeurde.

“Ik vind het eerlijk gezegd niet te veel gevraagd om je auto zo te parkeren dat een gehandicapten-ingang kan worden gebruikt of de hulpdiensten de oprit kunnen gebruiken”, schrijft Dale in het filmpje.

Dale gaat vlak voor de auto van de man zitten en brengt de daarop volgende paar minuten door met het lezen van zijn boek en het drinken van een kopje koffie. Als de man eindelijk terugkeert bij zijn auto met zijn koffie, ziet hij Dale “en vraagt of ik daar blijf zitten.” Raad eens hoe Dale reageert.

“Het kost maar een minuutje.”

Maar toch, hoewel deze bestuurder waarschijnlijk niet meer voor die oprijlaan zal parkeren, blijft het probleem dat andere bestuurders dit wel doen.

Wat zou jij doen in deze situatie?

Bekijk de video hieronder:

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN