Kwaliteit boven kwantiteit

Dit is het tweede artikel in een vijfdelige serie over de “Special Operations Forces Waarheden.” De SF Waarheden zijn vijf regels die worden gebruikt als richtlijnen voor eenheden bij de speciale operaties voor strategische planning en visie. Succesvolle Special Forces soldaten gebruiken deze regels echter ook persoonlijk in hun dagelijkse bezigheden.

Nu meer ervaren en door de vol geverfde SOF veteranen de zakenwereld betreden dan ooit tevoren, worden deze vijf eenvoudige regels gebruikt als kracht-versterkers door leiders van geavanceerde industrieën om hun mensen op een bewuste manier te laten groeien, zowel op professioneel als persoonlijk niveau.

Als u of uw organisatie geïnteresseerd is om flexibeler, reactiever, pro-actiever en effectiever te worden dan ooit tevoren, dan zijn dit waarheden voor u.

Het eerste waar we ons aan moeten committeren alvorens de tweede SOF waarheid te bespreken, is het bestaan van objectieve waarheden zelf te erkennen. Terwijl de samenleving graag beweert dat gelijkheid van resultaten gelijk staat aan gelijkheid van kansen, is het een simpel feit dat dit twee heel verschillende concepten zijn. Alleen omdat je iets wilt doen, wil nog niet zeggen dat je het kunt bereiken.

Je zult mensen in je organisatie hebben die zich kunnen inzetten voor de missie, maar die zijn misschien niet tegen de taak opgewassen. Het maakt niet uit hoe gigantisch uw team of organisatie is, alleen het aantal is niet voldoende om blijvend succes te garanderen. Een kleine groep van zeer gemotiveerde en bekwame mensen kan verbazingwekkende dingen bereiken in het licht van overweldigende kansen.

Dus wat is de tweede SF waarheid? In slechts vijf woorden verklaart dit waarom de meeste mensen niet door de Hell Week komen en nooit Navy SEALs zullen worden: “Kwaliteit is beter dan kwantiteit.”

Dat is wat de Special Forces speciaal maakt: niet iedereen heeft wat nodig is om zijn groene baret te verdienen, degenen die het verdienen, zijn slechts een tiende van de beste één procent.

Deze tweede SF waarheid is het punt om in gedachten te houden wanneer uw organisatie besluit dat het tijd is voor schaalvergroting. Het vergeten van deze universele waarheid op het moment dat die het meest van belang is, kan gebeuren wanneer iemand een gevoel van urgentie laat prevaleren boven zijn rationele geest.

Zonder de directe tussenkomst van geluk zal het opofferen van kwaliteit voor kwantiteit onvermijdelijk leiden tot mislukking. Paniek is een gif; angst zal dieper snijden dan welke externe kracht dan ook. U moet van start gaan door de juiste mensen te kiezen en hen in staat te stellen de top hun individuele mogelijkheden te bereiken om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn wanneer het “go time” is.

Twaalf mensen die de klus niet kunnen klaren, zullen je gewoon je geld kosten; een klein team van twee goed presterende teamleden zal de klus klaren in precies de toegewezen tijd, tegen de juiste prijs. De vraag is, bent u bereid om voor kwaliteit te betalen? Als dat niet het geval is, bereidt u zich dan gewoon voor op het accepteren van afgeprijsde resultaten. U moet realistisch zijn over de kosten van een prestatie.

Het laatste wat ik wil doen, is verlamming door analyse veroorzaken. Ik probeer niet een ander belangrijk, zij het onofficieel, gebod in het leger te ondermijnen: “Snelheid is veiligheid.” Snel en wendbaar zijn is inderdaad een troef, vooral als je bedrijf in de opstart-fase is.

Facebook maakte de mantra ‘Move Fast and Break Things’ beroemd toen het zijn eerste uitbreidingen doormaakte. In die tijd probeerde het zowel in een opkomende ruimte binnen te komen en deze te domineren, waarbij de regels al doende werden geschreven. Wachten om er zeker van te zijn dat alles absoluut perfect was, zou een concurrent in staat hebben gesteld hun momentum te stelen, waardoor mogelijk iemand anders dan Mark Zuckerberg op de troon van ‘Emperor of Screens’ zou zitten.

Soms is het grootste voordeel dat je kan hebben, de eerste op de markt te zijn. U moet echter eerlijk overleggen of je proces klaar is voor bèta-tests, of dat het uitvoeren van een gedeeltelijk ontwikkeld concept uw idee vroegtijdig om zeep zal helpen?

Als u zich in de opstart- of uitbreidingsmodus bevindt, richt u dan op de kwaliteit van uw team. Een klein team van gemotiveerde en getalenteerde mensen stelt u in staat snel ideeën op de markt te brengen. Een groot team van marginaal getalenteerde en gemotiveerde mensen zou in staat kunnen zijn om de boel in beweging te krijgen, maar zullen ze in staat zijn om gaandeweg koerswijzigingen door te voeren, of zijn het gewoon apathische items op de spreadsheet van uw loonlijst?

Het maakt niet uit wat uw branche is, of zelfs wat uw positie is. Het beste waarop u kunt bouwen, zowel als individu als organisatie, is een niet aflatende inzet om ervoor te zorgen dat uw normen en uw verwachtingen nicht im Frage zullen komen. Om bot te zijn; een compromis is hier een onfeilbare indicatie dat je het succes niet verdient.

Richt je erop elke dag beter te zijn en wees nooit bang om hetzelfde te verwachten van degenen om je heen. Negatief denken en apathie verspreiden zich op dezelfde manier als elk ander soort virus. Houd uw organisatie gezond door te weigeren compromissen te sluiten op ‘De Standaard’.

Een laatste belangrijke overweging: Hoogwaardige mensen, die begeerlijke toppresteerders, zijn een uiterst zeldzaam productiemiddel. Wanneer uw organisatie zich inzet voor het creëren van een cultuur van uitmuntendheid, hoeft dit niet een onvervangbaar middel te zijn. Kwaliteitsmensen kunnen echter niet massaal worden geproduceerd; we zullen dit bespreken met SOF Truth No. 3: “Special Operations Forces kunnen niet en-masse gecreëerd worden.”

Door Chris Erickson

Chris Erickson is een veteraan en voormalig Groene Baret met uitgebreide ervaring, en werd ingezet op verschillende locaties over de hele wereld. Hij werkt nu in de communicatie-industrie. Je kunt hem vinden op Twitter: @EricksonPrime.
De meningen in dit artikel zijn de meningen van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met de opvattingen van The Epoch Times.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN