‘Land of the Strays’ in Costa Rica biedt onderdak aan 900 geredde honden

Voor de jaarlijks honderdduizenden dieren, waar de asielen niet de middelen voor vinden om voor ze te kunnen zorgen, kan het leven een ongelukkige houdbaarheidsdatum hebben.

Dankzij Territorio de Zaguates in Costa Rica zijn er echter honderden honden die zich geen zorgen hoeven te maken over dit soort trieste praktische zaken van het leven, waaronder inderdaad de dood.

De naam “Territorio de Zaguates” betekent “Land van de zwerfdieren” en dat dekt de lading volledig.

Het uitgestrekte terrein wordt beschreven als een “no-kill” toevluchtsoord en biedt onderdak aan bijna 1.000 zwervende en in de steek gelaten honden in verschillende fases van hun levensreis.

Voor sommige zat hun tijd bij andere asiels erop waarbinnen ze konden worden geadopteerd. Zij verblijven tijdelijk in het toevluchtsoord terwijl ze wachten op een nieuw thuis. Andere zijn moeilijker te plaatsen, hetzij door de leeftijd of andere omstandigheden, en worden door het opvangcentrum beschouwd als lange termijn gasten.

Home

Territorio de Zaguates is home to more than 1300 dogs that in the past were mistreated or abandoned on the streets. We believe that every stray, big or small, healthy or ill, has the right to experience love, compassion, and happiness.That's the reason our shelter rescues dogs from the cruelty of the streets. We firmly believe that every dog deserves a second chance and a good life. <3#StraysMatter #HappyPack #NoKillShelter

Posted by Territorio de Zaguates on Wednesday, September 19, 2018

Hoe lang hun verblijf ook zal zijn, alle honden zijn welkom zolang ze het nodig hebben. Het opvangcentrum wordt volledig gerund door vrijwilligers en zet alle middelen in om ervoor te zorgen dat de honden gelukkig, gezond en goed verzorgd zijn, terwijl ze samen rond kunnen rennen.

Wellicht klinkt het te mooi om waar te zijn, maar je kunt het zelf bezoeken. Dit bijna droomachtige toevluchtsoord is open voor het publiek en je bent van harte welkom; of je er nu heengaat om de pups te bezoeken of om er één te vinden die bij je gezin mag komen wonen, de deur staat open.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN