‘Liefde, genezing en hoop’: Andrea Bocelli geeft op Paaszondag een concert in lege kathedraal

De wereldberoemde opera-tenor Andrea Bocelli heeft een uitnodiging aanvaard om op Paaszondag 2020 een live-stream concert te geven in de Duomo-kathedraal in Milaan. Het concert is een poging om een boodschap van “liefde, genezing en hoop” naar Italië te sturen, en de wereld, aangezien mensen overal worstelen om de wereldwijde pandemie door te komen.

Terwijl “Bocelli: Music for Hope” in zijn geheel wordt uitgevoerd zonder een live publiek, werden de beelden live gestreamd op het YouTube-kanaal van Bocelli op paaszondag. Binnen 15 uur heeft het indrukwekkende optreden al 24.824.932 views.

Zoals gemeld door de Daily Mail, heeft de Italiaanse operazanger, 61 jaar, exclusieve toegang tot de kathedraal gekregen van aartspriester Monseigneur Gianantonio Borgonovo en de burgemeester van Milaan, Giuseppe Sala. De kathedraal is verder gesloten.

Vanwege maatregelen voor sociale afstand zal de zanger solo optreden, alleen begeleid door de organist van de kathedraal, Emanuele Vianelli.

Bocelli treedt op tijdens de Bocelli en Zanetti Night in Rho, Italië, op 25 mei 2016 (Francesco Prandoni / Getty Images )

Sprekend over het concert, getiteld ‘Bocelli: Music for Hope’, verklaarde de opera-tenor: “Op de dag waarop we het vertrouwen vieren in een leven dat zegeviert, ben ik vereerd en blij om ‘Sì’ te antwoorden op de uitnodiging van de stad en de Duomo van Milaan”, zoals geciteerd door Duomo di Milano.

“Ik geloof in de kracht van samen bidden”, voegde Bocelli eraan toe. “Ik geloof in het christelijke Pasen, een universeel symbool van wedergeboorte dat iedereen – of je nu gelovig bent of niet – nu echt nodig heeft.”

Het bijna lege Piazza del Duomo in het centrum van Milaan op 28 februari 2020 (Miguel Medina/ © Getty Images)

“Het genereuze, moedige, proactieve Milaan en heel Italië zal wederom, en zeer binnenkort, een winnend voorbeeld zijn”, aldus Bocelli, “de motor van een renaissance waar we allemaal op hopen.” De zanger sprak vervolgens over het vooruitzicht om op paaszondag in de Duomo-kathedraal te zingen als “een vreugde”.De lege kathedraal zou gewoonlijk voorzien zijn van een volledige gemeenschap voor de paasmis; in 2020 zullen de lege kerkbanken een symbool zijn van de impact van de maatregelen van Italië op het gebied van sociale afstand en de inspanningen van het land om zijn burgers te beschermen.

Bocelli treedt op tijdens het 19e jaarlijkse Keep Memory Alive’s, ‘Power of Love Gala’ – benefietconcert in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada, op 13 juni 2015. (Ethan Miller / © Getty Images)

Volgens NPR bevestigde Bocelli dat zijn optreden voornamelijk spirituele liedjes zou bevatten, zoals zijn populaire vertolking van ‘Ave Maria’.

De burgemeester van Milaan, Giuseppe Sala, vertelde hoe blij hij was dat Bocelli de uitnodiging van de stad had aanvaard om Paaszondag te vieren met een levendig concert voor de massa. “Dit jaar zal Pasen voor ons allemaal heel anders zijn”, zei Sala, zoals gerapporteerd door CNN. “De vreugdevolle sereniteit die gewoonlijk met deze dag gepaard gaat, is enorm verstoord door de pandemie die we ervaren.”

“Ik weet zeker dat de buitengewone stem van Bocelli de omhelzing zal zijn die we tegenwoordig missen”, zei de burgemeester. “Een sterke, speciale knuffel die het hart van Milaan, Italië en de wereld kan verwarmen.”

Mensen zwaaien en klappen in de handen tijdens een ‘flashmob’ “Un applauso per l’Italia” (een applaus voor Italië) in de wijk Garbatella in Rome op 14 maart 2020. (Andreas Solaro / © Getty Images)

Naast de uitvoering van zijn concert op Paaszondag, heeft de Andrea Bocelli Foundation van de operazanger een GoFundMe-campagne gelanceerd om geld in te zamelen voor ziekenhuizen en frontlinie-medewerkers. Alle ingezamelde fondsen gaan naar de aankoop van persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens de virusuitbraak.

Tot op heden heeft de campagne bijna 135.000 euro opgehaald. Terwijl de campagne steeds meer steun krijgt, bereidt Bocelli zich voor om op Paaszondag hoop te brengen aan de harten van een wereldwijd publiek, luisterend vanuit de veiligheid en het comfort van hun eigen huis.

“Dankzij muziek die live wordt gestreamd en miljoenen gevouwen handen over de hele wereld bij elkaar brengt”, zegt Bocelli, geciteerd door Duomo di Milano, “zullen we het gewonde kloppende hart van deze wereld een knuffel geven, deze prachtige internationale samensmelting die reden is voor Italiaanse trots.”

Door Louise Bevan

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN