Longtransplantaties wekken twijfels over Chinees orgaandonatie programma

Begin maart meldden de staatsgerunde media in China een reeks van ‘wereldprimeurs’  met betrekking tot longtransplantaties.

Op 29 februari werd ’s werelds eerste longtransplantatie uitgevoerd bij een patiënt met eerder gediagnosticeerde COVID-19 door Dr. Chen Jingyu in Wuxi, provincie Jiangsu. Vervolgens werden op 1 maart, 8 maart en 10 maart drie vergelijkbare longtransplantaties uitgevoerd bij oudere patiënten.

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, als het CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

CHINA IN FOCUS

Alle ontvangers van de donororganen waren besmet met het CCP-virus, maar testten volgens de Chinese rapporten negatief op het moment van de transplantaties. Hun longen hadden onomkeerbare schade opgelopen. Intubatie werd toegepast en ze werden vóór de transplantatie op ECMO (Extra-Corporeal Membrane Oxygenation) gezet.

Alle Chinese rapporten bevatten zeer weinig, maar identieke informatie over de bronnen van de longen: hersendode donors van een andere provincie.

Bovendien varieerden de wachttijden om deze passende longen te vinden van uren tot dagen.

29 februari: dubbele longtransplantatie, wachttijd minder dan een dag

Neem bijvoorbeeld de transplantatie door Dr. Chen Jingyu in het Wuxi People’s Hospital. De wachttijd voor een paar longen was minder dan een dag.

Een 59-jarige patiënt testte op 26 januari positief op CCP-virus. Op 7 februari werd intubatie bij hem toegepast en op 22 februari werd hij op ECMO gezet. Twee dagen later werd hij overgeplaatst naar het Wuxi Infectious Disease Hospital, blijkbaar nog steeds besmet.

Het was onduidelijk hoe deze patiënt onder de hoede van Dr. Chen in het Wuxi People’s Hospital kwam.

In een interview met Southern Metropolis Daily beschreef Chen hoe de beslissing tot transplantatie werd genomen. Chen verklaarde: “De long van de patiënt begon hevig te bloeden op 28 februari. De hele long was gevuld met bloed en was strak gespannen. Hij stierf bijna. Onder deze omstandigheden hebben we, na overleg met de deskundigen op provinciaal niveau, besloten om tot een spoedlongtransplantatie over te gaan. Toevallig was er een donor”.

Een dag later, op 29 februari, reisden de longen van een hersendode donor 800 kilometer van de provincie Henan naar Wuxi via de zogenaamde “groene doorgang (voor organen)”, dat wil zeggen de hogesnelheidstrein.

Zelfs onder normale omstandigheden moet het een wonder zijn om binnen een dag een paar bijpassende longen te vinden, om nog maar te zwijgen temidden van de chaos van het CCP-virus. Wie was de donor? Hoe is de donor hersendood geworden? Wie heeft de orgaandonatieprocedures afgehandeld? Hoe gingen de familieleden ermee om? Er zijn te veel vragen onbeantwoord.

Orgaandonoren die ontvangers van organen zoeken

Toch lijkt er een overvloed aan “hersendode donoren” te zijn met perfecte longen. Na die transplantatie vertelde Chen aan www.thepaper.cn wat er kan worden gedaan om de met CCP virus besmette patiënten te helpen. Hij zei: “We kunnen enkele ernstig geïnfecteerde patiënten in Wuhan selecteren die geschikt zijn voor longtransplantatie, patiënten met een hoog (transplantatie) slagingspercentage, patiënten van in de twintig, dertig, veertig, vijftig. We willen ze redden via longtransplantaties”. Beweerde Chen dat er nog steeds sprake is van omgekeerde matching (orgaandonoren die ontvangers van organen zoeken)?

In de meeste landen is het gebruikelijk om een ​​pool van ontvangers van organen te hebben die wachten op een onvoorspelbare gebeurtenis waarbij een in aanmerking komende donor sterft. Hierdoor wordt de wachttijd voor een orgaan maanden of zelfs jaren. Vooral vanwege de complexiteit van longtransplantaties is de wachttijd over het algemeen jaren.

In China echter, volgens door onafhankelijke onderzoekers verzameld bewijs, was omgekeerde matching sinds 2000 een gangbare praktijk geworden. Er is een pool van levende mensen die wachten totdat een ontvanger van hun organen zich meldt bij een ziekenhuis. Degene die overeenkomt met het bloedtype en het weefseltype van deze ontvanger wordt een ‘hersendode donor’.

Meer longtransplantaties, wachttijd enkele dagen

In de week na de transplantatie van 29 februari waren er meer meldingen van drie opeenvolgende transplantaties bij zelfs nog oudere patiënten.

 

Een 73-jarige patiënt, eerder besmet met het CCP-virus, op weg naar longtransplantatie in het Wuxi People’s Hospital op 10 maart (screen shot van een Xinhua-rapport)

Op 10 maart voerde Chen een longtransplantatie uit bij een 73-jarige met het CCP-virus geïnfecteerde patiënt met diabetes en nierfunctieproblemen. De longen van een hersendode donor vlogen van Guangzhou naar Wuxi. Nogmaals, geen informatie over de donor.

Ondertussen werden in een ander ziekenhuis, 160 km van Wuxi, 2 longtransplantaties uitgevoerd.

Op 1 maart onderging een 66-jarige vrouw (die op 31 januari positief was getest op het CCP-virus) een dubbele longtransplantatie in het eerste geaffilieerde ziekenhuis van de Zhejiang University. De donor was afkomstig uit de provincie Hunan. De directeur van de afdeling longtransplantatie, Dr. Han Weili, voerde de transplantatie uit.

1 maart 2020, het eerste aangesloten ziekenhuis van de Zhejiang University voerde een longtransplantatie uit bij een 66-jarige patiënt die eerder was besmet met het CCP-virus (screenshot van een rapport van thepaper.cn)

Op 8 maart ontving in hetzelfde ziekenhuis een 70-jarige patiënt die sinds 26 februari op ECMO zat, een paar longen van een hersendood persoon in de provincie Jiangxi.

Donatie-aantallen veel lager dan transplantatie-aantallen

Voor degenen die bekend zijn met de illegale transplantatiepraktijk in China sinds 2000, doet dit denken aan de jaren vóór 2015 waarin gezonde gevangenen op verzoek werden gedood. Onder internationale druk startte China een nep “orgaandonatieprogramma” en kondigde aan dat er na 1 januari 2015 geen organen van gevangenen meer zouden worden gebruikt.

Met een gloednieuw “orgaandonatieprogramma” in de hand bleef China’s transplantatie-industrie wereldrecord brekende transplantatieoperaties produceren, zoals de voorbeelden die hierboven zijn genoemd. In 2017 zijn de officiële transplantatiecijfers 10.793 niertransplantaties, 5.149 levertransplantaties, 299 longtransplantaties en 446 harttransplantaties. Kan een paar jaar oud orgaandonatieprogramma organen leveren voor 16.687 transplantatieoperaties?

Een artikel van Xiaoxiang Morning Post in de provincie Hunan publiceerde een cumulatief totaal van negen jaar aan organen die in de provincie Hunan zijn gedoneerd. Tot augustus 2019 hebben 2.233 orgaandonoren 4.291 nieren, 1.623 levers, 35 harten en 11 longen gedoneerd.

Laten we de cijfers nogmaals bekijken. De provincie Hunan heeft bijna 70 miljoen inwoners. In 9 jaar tijd produceerde het donatieprogramma gemiddeld 1,2 longen per jaar (11 in totaal). China heeft 1,4 miljard inwoners. Grofweg zouden er in een jaar tijd 24 longen worden gedoneerd.

Toch vertellen de aantallen longtransplantaties een ander verhaal.

China’s longtransplantatie-register, geheim en beheerd door één ziekenhuis

Wuxi People’s Hospital, waar Dr. Chen Jingyu de adjunct-directeur is, beheert het Chinese longtransplantatie-register. Het register is gesloten voor het publiek.

We kunnen een glimp opvangen van het aantal via Chinese mediaberichten. In een in 2017 gepubliceerd artikel sprak Dr. Chen over de ontwikkeling van longtransplantaties in China en verstrekte deze grafiek met de totale aantallen longtransplantaties tot 2016.

De jaarlijkse longtransplantatie-aantallen van China gerapporteerd door Dr. Chen Jingyu in 2017 (screenshot van het rapport op 112seo.com)

Chen zei: “Het Wuxi People’s Hospital aantal is 70 procent van het nationale totaal. Er waren twee maanden in 2016 waarin we 20 (longtransplantaties) in één maand deden. We hebben ook 6 longtransplantaties gedaan in 24 uur. We hebben drie longextractie teams. In ieder geval in ons ziekenhuis is longtransplantatie erg gevorderd. Het is een gewone borstkasoperatie”.

Het totale aantal longtransplantaties in China in 2017 en 2018 is respectievelijk 299 en 403.

Zoals veel onafhankelijke onderzoeksrapporten eerder hebben vermeld, kloppen de donatienummers en de transplantatienummers in China nog steeds niet.

ISHLT statistieken: gemiddeld 28 longtransplantaties per centrum per jaar

De International Society for Heart and Lung Transplantation (ISHLT) beheert het International Thoracic Organ Transplant (TTX) register, dat de hart- en longtransplantatiedetails registreert van ongeveer 300 gekwalificeerde transplantatiecentra in landen met gevorderde orgaandonatiesystemen. Geen enkel Chinees longtransplantatiecentrum rapporteert gegevens aan dit register.

Hoewel het Chinese register als een staatsgeheim wordt beschouwd en voor het publiek gesloten is, zijn de TTX-gegevens gemakkelijk beschikbaar voor het publiek om te bekijken. De gegevens op de ISHLT-website laten zien dat het totale aantal longtransplantaties door 139 centra 3.936 was in de periode van 1 juli 2017 tot 30 juni 2018. Dat is een gemiddelde van 28 longtransplantaties per centrum per jaar.

Longtransplantatiecentrum in Peking, 154 longtransplantaties uitgevoerd in de eerste 18 maanden

Het longtransplantatiecentrum China-Japan Friendship Hospital werd in maart 2017 in Peking opgericht. Chen is de adjunct-directeur van het centrum. Tegen november 2018 had het centrum 154 longtransplantaties uitgevoerd. Het ziekenhuis was erg trots om een vergelijkingsgrafiek te tonen van zijn groei ten opzichte van ’s werelds top tien longtransplantatiecentra – het is het snelst groeiende centrum ter wereld.

Longtransplantatievolume van de top 10 transplantatiecentra ter wereld tegenover dat van het China-Japan Friendship Hospital (screenshot van een rapport op jiankang.163.com)

De rode lijn in de grafiek is van het China-Japan Friendship Hospital. Wat zit er precies achter deze ongebruikelijke groeicurve?

Tribunaal oordeel: gedwongen orgaanoogst gaat verder in China

Na twee jaar aan onderzoek van bewijsmateriaal en meerdere hoorzittingen sprak op 1 maart 2020 het Independent ‘Tribunal into Forced Organ Harvesting from Prisoners of Conscience in China zijn definitieve oordeel uit. “Ziekenhuizen in de Volksrepubliek China hebben toegang gehad tot een hoeveelheid aan donoren wiens organen er naar behoefte konden worden uitgehaald. In deze langdurige praktijk van gedwongen orgaanoogst in de PRC waren het inderdaad Falun Gong beoefenaars die als bron werden gebruikt – waarschijnlijk de belangrijkste bron – van organen bij gedwongen orgaanoogst”.

Is gedwongen orgaanoogst gestopt met het nieuwe donatiesysteem?

Het oordeel van het Tribunaal luidde: “Er is geen bewijs dat de praktijk (van gedwongen orgaanoogst) is gestopt en het Tribunaal is voldoende overtuigd dat het wordt voortgezet”.

Inderdaad, de data die via de verschillende longtransplantaties werd gepresenteerd, die plaatsvonden in China tijdens de CCP-viruspandemie, met paren van passende longen die binnen een paar dagen werden geleverd, suggereert sterk dat het zogenaamde orgaandonatieprogramma van China de praktijk van gedwongen orgaanoogst helpt te verdoezelen.

Top longtransplantatiechirurg van China

Dr. Chen Jingyu, de beste longtransplantatiechirurg van China, is ook een actieve gebruiker van WeChat. Hij heeft 985.000 volgers. Hij plaatst regelmatig foto’s van longtransplantaties en deed zelfs live uitzendingen van de transplantaties.

Dr. Chen Jingyu (screenshot van een rapport op jiankang.163.com)

Terwijl de wereld worstelt met de verspreiding van het CCP-virus, is de beste longtransplantatiechirurg van China druk bezig het land rond te reizen om longtransplantaties uit te voeren. Op 12 maart reisde Chen naar de provincie Sichuan en voerde op één dag twee longtransplantaties uit. De twee ontvangers van de organen waren beiden 66 jaar oud. Wonder boven wonder werden op 11 maart twee ‘hersendode orgaandonoren’ gevonden in hetzelfde ziekenhuis in Chongqing.

Dr. Jacob Lavee, directeur van de harttransplantatie eenheid in het Sheba Medical Center in Israël en stichtend lid van Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH), gaf commentaar op de recente transplantaties. Hij vertelde The Epoch Times via e-mail: “Naast het aantonen van de ongebruikelijke korte wachttijd voor geschikte orgaandonoren, lijkt het toewijzen van donorlongen aan dergelijke patiënten op dit moment een ongebruikelijke beslissing die medisch onmogelijk zou kunnen zijn. Het duidt echter zeker op een ruime voorraad van dergelijke [donor]longen, of anders op een onweerstaanbare drang om wetenschappelijk wereldberoemd te worden’.

Door Sophia Fang 

Origineel op 29 maart gepubliceerd op The Epoch Times: Lung Transplants Cast Doubt on China’s Organ Donation Program

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN