Man die pro-life demonstrante trapt krijgt ontslag en wacht mogelijk strafrechtelijke vervolging

Een man die op film vastgelegd is terwijl hij een “pro-life” [iemand die tegen abortus is, red.] demonstrante trapt, is ontslagen bij een kapsalon in Toronto, Canada, nadat de video overal op het internet ging circuleren. Er hangt hem ook een strafvervolging boven het hoofd.

Jordan Hunt werd op de film gezet, terwijl hij een trap uitdeelt aan een vrouw die hem filmde met haar telefoon.

Nadat hij zonder waarschuwing de trap uitdeelde, claimde Hunt dat hij de telefoon wilde raken, niet de vrouw.

Omstanders vertelden hem afstand te bewaren, terwijl er geroepen werd: “Kan iemand de politie bellen!?”.

Marie-Claire Bissonnette, het 27 jarige slachtoffer, zei dat Hunt een embleem van haar borst trok, terwijl ze op de grond lag na de trap.

“Hij trapte tegen mijn schouder, mijn telefoon vloog door de lucht”, vertelde Bissonnette aan de Toronto Sun. “Ik roep of iemand de politie kan bellen, maar voordat hij wegrent, komt hij naar me toe, en trekt het lint van mijn borst dat aanduidde dat ik de leider was.

Bissonnette is de jeugd coördinator bij de “Campaign Life Coalition”, een ‘pro-life’ groep. Ze vertelde dat ze een groep van 76 ‘pro-life’ demonstranten leidde tijdens hun jaarlijkse stille mars op 30 september. Hunt, al pratende over abortus, liep naar de groep toe en deelde een trap uit.

Bissonnette zei dat ze de knal niet aan had zien komen.

“Toen hij zijn pose aannam, je kunt in de video zien dat hij er goed voor gaat staan, heb ik het blijkbaar niet opgemerkt, omdat het zo plotseling was”, vertelde ze. “Je verwacht dat iemand eerst gaat schreeuwen of heel agressief wordt voordat je iemand fysiek te lijf gaat.”

Ontslagen, en mogelijk strafrechtelijke vervolging

Hunt werd ontslagen nadat de beelden verspreidden, blijkt uit een statement van Noble Studio 101.

“We werden gewezen op het feit dat Jordan op camera is gesnapt terwijl hij een onschuldige toeschouwer bij een ‘pro-life’ mars aanvalt. Wij keuren zijn gedrag af en hij is ontslagen. Wij vinden dat iedereen het recht op een mening en het uiten van die mening heeft, zonder te hoeven vrezen voor fysiek geweld”, plaatste het bedrijf op instagram.

De politie van Toronto zei de zaak te onderzoeken. Bissonnette vertelde Global News dat de agenten ongeveer 10 minuten later arriveerden, maar onverschillig overkwamen.

Ik vertelde wat er gebeurd was en liet hen de video zien, waarop ze zeiden: Wat verwacht u van ons?”, zei Bissonnette. “De bewoordingen waren nogal sturend, om maar vooral geen aangifte te doen.”

Bissonnette liet later weten dat ze van plan is aangifte te doen, als Hunt wordt gearresteerd.

Ze zegt dat ze daarmee wil laten zien dat je anderen niet zomaar kunt mishandelen, terwijl ze toelicht dat ze door haar tegenstanders met dood en verkrachting is bedreigd.

“Ik heb gedurende mijn leven aan veel publieke ‘pro-life’ activiteiten mee gedaan. Dit is niet de eerste keer dat ik ben aangevallen. Er is met stenen naar me gegooid, ik ben meermaals bespuwd en geduwd. Mannen hebben me op agressieve toon gevraagd hoe ik het zou vinden om door ze verkracht te worden en me te dwingen tot abortus. Er is een gerucht door de media de wereld in geholpen dat ‘pro-life’ activisten gewelddadig zijn en een gevaar voor vrouwen”, schreef ze op ‘LifeSite News‘.

“Dat is klinkklare onzin. Het enige geweld of agressie wat ik als ‘pro-life’ activiste in al die jaren heb meegemaakt, komt volledig op het conto van pro-abortus activisten, maar het is niet of nauwelijks gerapporteerd.”

Door Zachary Stieber

van NTD.tv

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN