Man koopt 125-jaar oud kastje maar brengt schat terug die hij in geheime lade ontdekt

Een Amerikaanse oud-militair kocht een antieke ladekast met een marmeren blad tijdens een verkoop van een nalatenschap nadat de eigenaar was overleden. Toen de man schatten vond die verborgen waren in een geheim compartiment, besloot hij te doen wat elke eerlijke militair zou doen.

Oud-marinier en gepensioneerd marketingdirecteur Emil Knodell, 69, is gefascineerd door antiek. Dus toen hij hoorde van een inboedelverkoop van een man die was gestorven, ging Knodell erheen op zoek naar iets moois.

Bij aankomst werd zijn aandacht getrokken door een oude kast met een marmeren blad, die dateerde van rond 1890. Voor een mooie prijs van €85 besloot hij zijn gevonden schat te kopen

“Omdat het een mooi marmeren blad heeft, hoop ik hem in mijn eetkamer te kunnen gebruiken”, vertelde Knodell, uit Bellville, Texas, aan ABC News.

man vindt verborgen schat in antiek kastje
Illustratie – Pixabay|Brett_Hondow

Knodell hoorde een ratelend geluid toen de kist in zijn auto werd geladen. Na verder onderzoek vond hij een geheim compartiment, waarin de echte schatten verborgen waren.

“Er waren ringen, diamanten, goud en allerlei dingen. Het was een echte adrenaline-kick. We waren allebei even in shock”, zei Jeff Allen, die Knodell hielp om de kist te laden.

Beiden besloten onmiddellijk om de schat terug te geven aan de eigenaar.

“Ik kocht de ladekast. Ik heb die spullen niet gekocht. Als ik ze zou houden, zou ik me er niet goed bij voelen. Er zou me een donkere wolk achtervolgen. Dat was mijn gevoel”, zei Knodell.

“Ik ben een oud-marinier en ik probeer het goede te doen. Ook Jeff reageerde onmiddellijk met: ‘Laten we de eigenaar bellen’. Er was geen sprake van dat we het zouden houden; we dachten: Dit is fantastisch. Laten we de eigenaar bellen en de spullen terugbrengen.”

Ze namen contact op met de eigenaar van de inboedel, de zoon van de overleden man.

“Hij herinnert zich dat die kast in een huis in Michigan stond toen hij een klein kind was – in het huis van zijn grootouders”, zei Allen. “En hij had geen idee dat er een verborgen compartiment was.”

Dit inspirerende verhaal neemt ons mee terug naar de goede oude tijd waarin mensen geloofden in eer, eerlijkheid en het juiste doen… zelfs als niemand over hun schouder meekeek. Herinner je je het nog?

Bekijk de onderstaande video!

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN