Moeder van drie overlijdt aan trombose 17 dagen na plastische chirurgie operatie

Een moeder van drie kinderen overleed aan een trombose, bijna drie weken nadat ze plastische chirurgie had ondergaan in een kliniek in Londen.

De 36-jarige Louise Harvey uit Norwich stierf op 5 juli, 17 dagen na de operatie, maar nieuws over het incident werd pas eind november bekendgemaakt, meldde de BBC.

Een onderzoek naar de dood van de vrouw, die als schoonheidsspecialiste werkte, werd op 27 november geopend. Een volledige hoorzitting staat gepland op 26 maart 2019.

Harvey was een patiënt bij Transform Cosmetic Surgery. Deze firma verklaarde dat het een intern onderzoek had uitgevoerd voordat informatie werd doorgegeven aan de lijkschouwer.

“We kunnen bevestigen dat een patiënt op 5 juli 2018 is overleden, bijna drie weken na het ondergaan van een operatie in een kliniek voor plastische chirurgie”, zei de firma in een verklaring, aldus de BBC. “We zijn diep geschokt en hebben een volledig intern onderzoek uitgevoerd.”

De firma verklaarde verder: “Dit is gedeeld met de lijkschouwer en andere relevante autoriteiten ter ondersteuning van hun onderzoek, waarvan de bevindingen nog moeten worden vastgesteld.”

Eerder in november werd een JustGiving fondsenwervingspagina opgezet om haar kinderen te helpen; de 18-jarige Kayleigh-Anne, de 11-jarige Owen en de 6-jarige Jaxon.

“Louise Harvey is onlangs helaas overleden aan een trombose in haar lichaam. Het was een schok voor ons allemaal dat deze mooie, jonge toegewijde moeder van drie, zo vroeg en onverwachts van ons is weggenomen, terwijl ze zoveel had om voor te leven”, staat er op de pagina. “We hebben overweldigende reacties gekregen van familie en vrienden die hun condoleances en steun betuigen en op de één of andere manier willen bijdragen om het leed van haar dood te verzachten.”

Moeder spreekt

Volgens haar familie leed ze aan een longembolie na de operatie.

De moeder van Louise, de 52-jarige Linda, zei dat haar familie een voorgeschiedenis heeft van longembolieën, maar ze vertelde dat haar dochter dacht dat de operatie veilig was.

“Ik wil gerechtigheid voor mijn dochter”, zei Linda, aldus Fox News. Ze zei dat haar dochter een “buikwandcorrectie” had ondergaan, en een borstvergrotingsoperatie.

“Er werd haar verteld dat het beter zou zijn om beide operaties in één keer te ondergaan, omdat ze dan niet twee keer een genezingsproces hoefde door te maken”, voegde ze eraan toe. “Er werd verteld dat ze dan niet twee keer hoefde te betalen voor de anesthesist en het verblijf in de kamer of zelfs de reis erheen”, voegde ze eraan toe.

“Louise ging naar de sportschool en ze was altijd al zelfbewust na de geboorte van haar [inmiddels] 6-jarige”, zei Linda. “Ze was het gewicht kwijt en wilde gewoon van de losse huid af. Ze was mooi, maar sommige mensen hebben het gevoel dat ze deze dingen moeten doen. Toen Louise me vertelde over de dubbele operatie was ik bezorgd, omdat er grenzen zijn aan wat je lichaam tegelijk kan verwerken.”

Linda vertelde dat haar dochter een zogenaamde “mama make-over” had geboekt na overleg met Transform.

Dr. Naveen Cavale, een lid van de British Association of Aesthetic Plastic Surgeons, legde uit dat bijwerkingen van een borstvergrotingsoperatie – de operatie die ze onderging – vrij zeldzaam zijn, meldde Yahoo. Hij zei dat de meeste bijwerkingen optreden tijdens anesthesie en chirurgie.

Eerder in 2018 zei het Britse Advertising Standards Agency dat Transform de advertentiecode van het land had geschonden, nadat het een tv-advertentie had geplaatst met het verhaal van een vrouw die geopereerd was na de zwangerschap, meldde de BBC.

“We namen in overweging dat, door de advertentie op nieuwe moeders te richten en te focussen op de negatieve perceptie die een nieuwe moeder had van haar lichaam na de bevalling, de advertentie waarschijnlijk misbruik heeft gemaakt van de onzekerheid van nieuwe moeders over hun lichaam”, zei het bureau. “We concludeerden daarom dat de advertentie onverantwoord was.”

Door Jack Phillips

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN