Negatieve emoties verkorten het leven – Neem de controle over je geest in eigen hand

Mensen zijn emotioneel. Dat is duidelijk, maar er komt een moment waarop emoties uit de hand kunnen lopen.

Veel mensen besteden aandacht aan hun uiterlijk, wat ook belangrijk is, maar aandacht voor de geest is essentieel.


©Emma Morley

Het is prima om blij te zijn, net zoals het prima is om boos te zijn. De mens is uitgerust met het hele pakket aan emoties, waaronder vreugde, geluk, woede, verdriet, angst. Het is belangrijk gecentreerd te blijven, dat wil zeggen niet van het ene naar het andere uiterste gaan.

Emoties beïnvloeden je gezondheid, aldus de moderne geneeskunde

Volgens de National Library of Medicine zijn negatieve persoonlijkheidskenmerken gerelateerd aan negatieve lichamelijke gezondheidseffecten. Deze omvatten woede, en neurosen, wat kan worden onderverdeeld in jaloezie, eenzaamheid, depressie, schuldgevoelens, angst en ongerustheid.

Heb je een kort lontje? Ben je snel overstuur over futiele aangelegenheden? Dan wordt het misschien tijd om tot rust te komen en naar binnen te kijken; niet alleen in het belang van anderen, maar vooral ook voor je eigen mentale en fysieke welzijn.

©Wikipedia | Machine Elf 1735

Bewijs voor de emotionele impact op de gezondheid is het sterkst bij optimisme en woede, waarbij de eerste in verband wordt gebracht met een lange levensduur, en de tweede met hoofdpijn, hart- en vaatziekten, en zelfs met een kortere levensduur.

Er zijn tal van voorbeelden.

Uw geestelijke toestand heeft meer invloed op uw lichamelijke gezondheid dan u voor mogelijk had gehouden!

Traditionele Chinese geneeskunde bevestigt het ook.

Dr. Hu Naiwen, die zijn carrière in de moderne westerse geneeskunde begon, werd later beoefenaar van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en heeft bijna vier decennia lang zijn eigen TCM-kliniek gerund. Hij verklaart de relatie tussen emoties en kwalen vanuit het perspectief van TCM.

©Minghui

Allereerst hebben alle ziektes onderliggende oorzaken en worden de oorzaken geclassificeerd als inwendig of uitwendig, waarbij de inwendige grotendeels gerelateerd zijn aan emoties, verlangens en mentale toestand, en de uitwendige gerelateerd worden aan alles wat zich buiten het eigen lichaam bevindt.

Om een voorbeeld te geven: “hoge bloeddruk en diabetes”, zo legt Dr. Hu uit aan The Epoch Times, “worden grotendeels veroorzaakt door iemands innerlijke, emotionele toestand. Het is dus belangrijk om de emotionele toestand te stabiliseren en te proberen om niet te zeer verzot te raken op zaken of ze te zeer te verafschuwen.”

Dr. Hu voegt daaraan toe dat zorgen, angst en depressie, naast een gebrek aan slaap, normaal gesproken gepaard gaan met wat bekend staat als de “drie uitschieters”, hoge bloeddruk, hoge bloedvetten, waaronder een hoog cholesterolgehalte, en hoge triglyceriden. Er zijn ongetwijfeld andere factoren die een rol spelen, maar emoties worden een voorname rol toegedicht als het gaat om gezondheid.

Een ander fenomeen is schade aan de nieren als gevolg van overmatige seksuele activiteit, wat terug te voeren is op lust.

Traditionele Chinese denkwijze beschouwt overmatige emoties van welke aard dan ook als schadelijk voor de “qi” en deze kunnen de interne organen schaden.

De Taoïstische wijze Lao Zi zei: “Liefde is van alle passies de sterkste, want het valt tegelijkertijd het hoofd, het hart en de zintuigen aan.

Experimenten met waterkristallen

Dr. Masaru Emoto bewees dat de menselijke geest materie kan beïnvloeden.

Hij stelde waterdeeltjes bloot aan zowel positieve als negatieve menselijke gedachten en woorden.

©Office Masaru Emoto, LLC

Positieve mentale intentie resulteert in mooie, ordelijke en verfijnde patronen, terwijl negatieve mentale intentie leidt tot chaotische, kliederige manifestaties.

Interessant is dat het menselijk lichaam grotendeels bestaat uit water, dus, in het licht van Dr. Emoto’s experimenten, geeft dat te denken over de impact van gedachten op je lichaam.

Hier is een uitvergroot beeld van een bevroren waterkristal dat werd blootgesteld aan de woorden “liefde en dankbaarheid”

©Office Masaru Emoto, LLC

Hier is een beeld van een waterkristal na een heavy metal nummer

 

©Office Masaru Emoto, LLC

Water blootgesteld aan het Zwanenmeer van Tsjaikovski transformeerde in dit mooie patroon

©Office Masaru Emoto, LLC

De woorden “ik walg van je” leverden het volgende op

©Office Masaru Emoto, LLC

“Dank u wel”.

©Office Masaru Emoto, LLC

Water uit het Fujiwara stuwmeer voordat het werd blootgesteld aan een gebed

©Office Masaru Emoto, LLC

Hetzelfde water uit hetzelfde meer – na het gebed – manifesteerde zich op een dergelijke manier

©Office Masaru Emoto, LLC

Fysicus Dr. Li Chunbing vertelde PureInsight: “Als we altijd vriendelijke gedachten hebben, zullen we ons eigen lichaam zuiveren, en zo mooi en gezond worden. Als we altijd vriendelijke gedachten hebben, zullen we ook de omgeving en de mensen om ons heen zuiveren.”

“Het is verbluffend om deze filosofie zo duidelijk terug te zien in de experimenten met waterkristallen [van Dr. Emoto]. De meest directe manier om de wereld te zuiveren is door vriendelijke gedachten te behouden. Het zou een enorme impact op de wereld kunnen hebben als de mensen zich dit punt zouden realiseren.”

Vanuit het perspectief van oude culturen

Een terugkerend thema in oosterse en westerse tradities is bevrijding uit de slavernij van emoties. Het betekent geenszins dat men als van steen zou moeten worden, maar veeleer dat men zijn emoties en verlangens lichter op zou moeten vatten.

Epictetus, een oude Griek uit de stoïcijnse school, zei ooit: “Vrijheid wordt niet verkregen door volledig te genieten van wat begeerd wordt, maar door het verlangen te beheersen.”

Tweeduizend vijfhonderd jaar geleden, in het oude India, zei Shakyamuni, bekend als de historische Boeddha, ooit: “De geest is alles. Wat je denkt zal je worden”.

Wat zijn de oorzaken van jouw gedachtes? Denk er eens goed over na.

Wat je kunt doen om je emoties te kalmeren?

Dat is allemaal leuk en aardig, maar als je de drukke levensstijl van vandaag de dag leidt, waar het werk hectisch is, waar je je rekeningen moet betalen, waar een hypotheek zwaar op je drukt en je een gezin moet voeden…. hoe kan je dan ooit je emoties kalmeren?

Het mooie nieuws is, dat er een zeer aanbevelenswaardig, gratis te downloaden boek beschikbaar is, Zhuan Falun, dat geschikt is voor de levensstijl van de moderne mens.

©Epoch Times

Degenen die Zhuan Falun hebben gelezen, hebben allerlei verbeteringen van hun geestesgesteldheid en hun gezondheid ervaren, waaronder stoppen met roken en andere ongezonde gewoonten.

Sterling Campbell, de drummer van David Bowie, las Zhuan Falun en ervoer diepgaande voordelen. “Ik ondervond dat ik niet langer wilde roken, drinken of drugs gebruiken”, zei hij. Sinds het volgen van de richtlijnen van het boek, zijn zijn gezondheid en algemeen welzijn drastisch verbeterd.

Amerikaanse rock drummer Sterling Campbell in New York op 12 januari 2015. (©Epoch Times)

Nguyen Van Thong, een apotheker in Vietnam, kan het boek niet genoeg aanbevelen: “Zhuan Falun heeft voor mij een geheel nieuwe horizon geopend, hiermee mijn wereldbeeld volledig veranderend. Het beantwoordde veel vragen die ik eerder had over het leven, het universum, en een groot aantal onderwerpen waaronder wetenschap en gezondheid.”

Nguyen Van Thong leest Zhuan Falun (©Epoch Times)

Als het lezen van boeken op de computer niet jouw ding is, kun je een papieren versie van Zhuan Falun vinden in je plaatselijke boekhandel, of online bestellen bij Bol.com.

Moge ook u profiteren van de onschatbare begeleiding daarin en, zowel mentaal als fysiek, een gezonder persoon worden en ontdekken: Geest en lichaam zijn inderdaad één!

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN