Nieuw boek over Ferrari voor verzamelaars

Voor ruim €5000 kun je in het bezit komen van een exclusief boek met ongekende inzichten in het verhaal van Ferrari, waaronder honderden onlangs vrijgegeven foto’s en documenten uit privécollecties en archieven van Ferrari – allemaal uitgegeven door de oude sportjournalist Pino Allievi.

Het gelijknamige merk van Enzo Ferrari behoeft eigenlijk geen introductie. De naam Ferrari staat synoniem voor uitmuntendheid in automobieldesign en -vakmanschap. En dan zijn er natuurlijk de vele successen op het racecircuit.

de eerste race van FERRARI
Enzo Ferrari (L) in 1920, op de Targa Florio, tijdens de eerste race van Ferrari met een Alfa Romeo. (Ferrari S.p.A./Photo Strazza)

Alle overwinningen van Ferrari sinds 1947 zijn samengevat in de exclusieve bijlage van het boek. En bij de niet eerder geziene foto’s presenteert het boek ook nieuw uitgegeven tekeningen, schetsen en privé-herinneringen, zoals de laatste teksten die Enzo Ferrari in zijn dagboek schreef voordat hij in 1988 stierf.

Er zijn in totaal 1.947 met de hand gestikte lederen boeken beschikbaar – een oplage die vermoedelijk het jaar van oprichting van Ferrari in 1947 weerspiegelt. De oplage van de verzamelaars-editie is beperkt tot 1.697 boeken (nr. 251 tot 1.947), allemaal gesigneerd door Piero Ferrari (de zoon van Enzo Ferrari en Ferrari’s vicevoorzitter en -directeur) en opgeborgen in een aluminium verpakking die doet denken aan een V12-motor. De hoes is ontworpen door kunstenaar Marc Newson en in dezelfde rode “lak” geschilderd als een Ferrari-motor.

Uitgever Taschen stelt voor dit boek te behandelen als een V12 250-motor.

Collectoruitgave "Ferrari", met de hand gestikte lederen omslag
Collectors uitgave “Ferrari”, met de hand gestikte lederen omslag, 30 bij 43 cm, 514 pagina’s. (Taschen)

En als deze verzamelaars-editie niet genoeg is, biedt Taschen in november een kunsteditie aan voor €26.000. Van de 1.947 gedrukte boeken zijn de eerste 250 verzamelaarsboeken (van nummer 1 tot 250) verheven tot kunstedities doordat ze gesigneerd zijn door Sergio Marchionne (voormalig CEO van Ferrari), John Elkann (voorzitter van Ferrari) en Piero Ferrari, en elk boek wordt geleverd met een boekenstandaard van verchroomd staal, ongeveer 118 cm hoog, ontworpen door Newson.

‘Ferrari’ Collector’s Edition
Pino Allievi
Taschen
514 pagina’s, lederen omslag en aluminium omhulsel, € 5000,-
Beschikbaar vanaf oktober 2018

Door Epoch Times 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN