De staat Georgia ziet ook na heropening een gestage daling van het aantal virusinfecties

In de Amerikaanse staat Georgia werden ambtenaren zwaar onder vuur genomen voor het versoepelen van de beperkende maatregelen. Een versoepeling waardoor sommige bedrijven vorige maand de deuren weer mochten openen. Informatie van de overheid laat nu echter een gestage daling zien in zowel het aantal nieuw geverifieerde gevallen van het CCP virus als in het zevendaagse voortschrijdende gemiddelde.

Terwijl de bedrijven zich aanpassen, vertelden enkele eigenaren aan The Epoch Times dat ze het volledig eens waren met de maatregelingen van de Republikeinse gouverneur van Georgia, Brian Kemp. Kemp baseerde zijn beslissing  om de economie nieuw leven in te blazen op “gunstige gegevens, verbeterde tests en goedkeuring van onze zorgverleners”. Een paar weken geleden stond hij toe dat een groot aantal sectoren hun deuren opende.

Op 20 april piekte het aantal geverifieerde COVID-19 gevallen op één dag met 925. Daarentegen werden op 11 mei 23 nieuwe gevallen van het virus geconstateerd, volgens gegevens van het Georgia Department of Public Health.

Het zevendaagse voortschrijdend gemiddelde voor 20 april bedroeg 755,3. Op 11 mei was het 246,4.

Na Kemp zijn belissing konden “sportscholen, fitnesscentra, bowlingbanen, bodyart-studio’s, kappers, schoonheidsspecialisten, haarsalons, nagelverzorgers … en massagetherapeuten” op 24 april weer volledig openen.

Theaters, besloten sociale clubs en restaurants mochten op 27 april ook worden heropend, “afhankelijk van specifieke mandaten voor sociale afstand en sanitaire voorzieningen”, aldus Kemp.

In totaal heeft Georgia op dit moment 34.165 bevestigde gevallen van het virus en 1.460 doden. Tegelijkertijd bleef het aantal tests voor het virus toenemen tot nu toe tot 251.290.

The Epoch Times nam contact op met het kantoor van de gouverneur voor commentaar, maar ontving tot nu toe geen respons.

Klaar om te heropenen

Sommige ondernemers uit Georgia zeiden dat ze aan het uitkeken naar het terugkeren van het leven zoals het ervoor was.  

Nancy Goodrich, restauranteigenaar van “Southern Bistroin Sandy Springs, zei dat dit een leerervaring was, ze beschreef hoe ze zich moest aanpassen aan de sluiting en het opzetten van een afhaaldienst, en nu dan weer de heropening van de zaak.

“Ik ben klaar om weer open te gaan. Ik ben klaar om verder te gaan met mijn leven”, vertelde ze The Epoch Times. ”Ik ben er klaar voor dat alles weer normaal gaat en dat iedereen zich weer op zijn gemak voelt om uit te gaan.”

Onze omzet heeft een absoluut dieptepunt bereikt, en het geld dat we hebben verdiend is weer op hetzelfde niveau als toen we de zaak pas hadden opgestart, zei ze.

Maar wat haar boven water gehouden heeft, is de steun van de gemeenschap van Sandy Springs, met een meest actuele populatie van 108.797.

Het restaurant opende onlangs voor hun klanten het buitenterras en zal op 18 mei volledig heropenen. Goodrich zei dat ze de eetkamer opnieuw moesten inrichten, het aantal zitplaatsen limiteren, en nog andere richtlijnen moesten volgen.

“De enige reden dat ik het heb overleefd, is dankzij de steun van onze gemeenschap, ze hebben  me veel liefde en genereuze steun gegeven”, zei ze. “Ik heb echt geluk in dat opzicht … ze willen echt niet dat ik wegga.”

“Dat is een goed gevoel. We ondersteunen elkander hier al gedurende 15 jaar.”

Goodrich zei dat ze gesteund werd door de bestellingen van afhaalmaaltijden bij hun restaurant en dat ze blij waren met de heropening van haar terras. Ze zei dat ze het grotendeels eens zijn met de heropeningsmaatregelingen in de hele staat.

“We moeten gewoon teruggaan naar waar we waren [financieel]”, zei ze. “Ik weet niet of we in staat zijn dezelfde omzet te halen, maar het zal in ieder geval meer zijn dan nu.”

Sommige ondernemers vertelden eerder aan de The Epoch Times dat ze zich gedwongen voelden de lockdown-maatregelen van hun staat te tarten, daarbij verwijzend naar hun verschrikkelijke financiële situatie.

Rampzalige lockdown

Rich Clark, mede-eigenaar van C&S Restaurant Group, zei dat hij op 27 april, de dag dat de gouverneur zei dat dineren weer was toegestaan, zijn restaurants volledig heeft heropend. Onder zijn groep vallen “Hugo’s Oyster Bar” in Roswell en “C&S Seafood and Oyster Bar” in Atlanta.

De 52-jarige Clark zei dat hij begin maart de C&S Seafood and Oyster Bar compleet had gesloten.

“Het was rampzaling”, vertelde hij aan The Epoch Times. “Ik was er behoorlijk depressief van de eerste dag. Ik zat hier en dacht, ik heb mijn hele leven toegewijd aan dit bedrijf en nu is het gedaan? Maar nee zo is het niet. Het is anders. We gaan weer levensvatbaar zijn.”

Over het besluit van Kemp om de economie te heropenen, zei Clark dat hij “er 100 procent achter staat”, eraan toevoegend dat hij blij is weer aan het werk te kunnen.

“Ik heb geen doctoraat in de volksgezondheid”, zei hij. “Ik vertrouw de mensen die dat wel hebben en zij zeggen oké, dit is wat we gaan doen.”

Clark erkende dat er twee verschillende stromingen zijn als het gaat om heropening of niet. Hij beschreef hoe hij kritiek kreeg op zijn Facebook-account nadat hij had aangekondigd dat hij zou heropenen, eraan toevoegend dat hij later zijn bericht had verwijderd.

Hij zei dat uiteindelijk de beslissing bij zichzelf ligt.

“Het pesten of me beschamen zal me er niet van weerhouden te heropenen – dat gaat niet gebeuren”, zei hij.

De reacties van degenen die de afgelopen weken persoonlijk zijn komen opdagen om zijn restaurant te steunen, waren overweldigend positief, zei Clark.

“De gasten waren zo dankbaar om binnen te mogen en de fooien, hoeveel geld ze de barmannen en  obers gaven, was gewoon erg aardig”, zei hij. “Mensen lijken goed gezind te zijn, maar er is nog veel angst om naar buiten te komen.”

Degenen die hier kwamen om te eten, hebben het restaurant enorm bedankt voor de heropening. Clark zei dat hij hen in plaats daarvan wilde bedanken voor het geld uitgeven. Veel klanten willen in deze tijd gewoon eens naar buiten en “even weg van dit ding”, zei hij.

Clark zei dat hij alle richtlijnen van de overheid volledig volgt voor het weer openen van zijn restaurant, eraan toevoegend dat er aandacht besteed moet worden aan de veiligheidsmaatregelen. 

Hij zei dat bij de heropening van zijn zaak er maar een handjevol werknemers waren die geen zin hadden om het werk te hervatten, maar hij zei dat hij hun gevoelens volledig begreep.

“In de jaren 80 dachten we dat we in een oorlog zouden belanden, maar nu is het dit”, zei hij. “We zullen moeten leren hoe te werken in deze omstandigheden aangezien[het virus] nog niet weg is.”

Door Bowen Xiao
Follow Bowen on Twitter: @BowenXiao_

Origneel op 12 mei 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Despite Reopening, Georgia Sees Steady Decline in Virus Cases 

Wist je dit?
De Epoch Times is de eerste en enige media die de ware aard, impact en het uiteindelijke doel van het communisme blootlegt. We onthullen de schade die het heeft toegebracht aan onze morele basis en aan oosterse en westerse tradities. We schrijven ook over de gevolgen van socialisme en haar impact op de economische en politieke stabiliteit van landen.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN