Onder druk gezet door districtsvoorzitter van de Democratische Partij om voor impeachment te stemmen, leidde Van Drew naar de GOP

Volksvertegenwoordiger voor New Jersey, Jeff Van Drew zei 22 december dat een van de redenen voor zijn besluit de Democratische Partij in te ruilen voor de GOP (de Republikeinse Partij) was, dat de districtsvoorzitter van de Democratische partij in New Jersey hem had gezegd te stemmen voor impeachment of dat hij anders de gevolgen moest dragen.

“Ik bedacht me, dat ik al die jaren zo hard heb gewerkt en heb geprobeerd zoveel te geven, niet alleen aan de partij maar aan iedereen … het komt er allemaal op neer dat ik mijn eigen mening kan hebben bij één stemming en dat dat niet zal worden toegestaan, en ik daarvoor zal worden gestraft, en toen wist ik het”, vertelde Van Drew “Fox News Futures”.

Van Drew herinnerde zich dat hij na dat gesprek wist dat het “tijd was voor een ​​verandering”.

Het congreslid in zijn eerste termijn zei dat hij vond dat het tegenstemmen bij de twee artikelen voor afzetting van president Donald Trump, het ‘eervolle’ was om te doen.

“Deze beschuldiging is een zwakke, magere beschuldiging die voor het grootste deel van het Amerikaanse volk niet veel betekent”, zei hij. “Mensen zijn moe, ze zijn de miljoenen dollars die aan [het beschuldigingsproces] zijn uitgegeven beu en willen verder.”

Een dag na de stemming over afzetting, suggereerde Van Drew ook dat de Democratische Partij aan het verschuiven is richting socialisme.

“Ik geloof dat dit land in staat is mensen kansen te bieden en hen die kansen kan geven zodat ze kunnen slagen. En wij zouden dat ook allemaal moeten weten”, zei hij voordat hij het radicale ‘Green New Deal’-voorstel bekritiseerde, dat door sommige congresleden en presidentskandidaten van de Democratische Partij werd aangeprezen.

“Ik geloof dat de New Green Deal iets is waar we nooit aan zouden moeten denken. Ik weet niet eens hoe iemand dat ter sprake zou kunnen brengen”, zei de 66-jarige Van Drew. “We kunnen een sterk en goed milieu hebben en we kunnen tegelijkertijd een goede economie hebben. En ik denk dat dat is wat de Republikeinen voorstaan”, zei hij.

Tijdens een ontmoeting met Van Drew ter aankondiging van zijn partijwisseling, betuigde Trump zijn steun voor een herverkiesbaarstelling van Van Drew volgend jaar.

“Dit past gewoon beter bij mij”, zei Van Drew over zijn toetreden tot de Republikeinse Partij. “Dit is wie ik ben.”

Volksvertegenwoordiger voor Minnesota, Collin Peterson, was de andere democraat die tegen beide artikelen van beschuldiging stemde. Jared Golden (Democraat voor Maine), stemde “tegen” bij het artikel over de obstructie van het Congres, en Tulsi Gabbard (Democraat voor Hawaii, en tevens een kandidaat voor het presidentschap), stemde ‘aanwezig’ bij beide artikelen.

Trump prees Gabbard zaterdag voor haar stem en verdedigde haar tegen beschuldigingen dat ze voor Rusland zou werken.

“Ik ken haar niet, maar ik weet één ding”, vertelde Trump aan verslaggevers. “Ze is geen Russische agent.”

Voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton suggereerde enkele weken geleden dat Gabbard, evenals Green Party-kandidaat Jill Stein, samenwerkten met Moskou.

Met betrekking tot de stemming over zijn afzetting zei Trump: “Ik respecteer [Gabbard]. Ze stemde niet. Ik geef haar veel respect, want ze wist dat het fout was.”

Door Jack Phillips

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN