Over ons

De Epoch Times, uitgegeven door The Epoch Times Association, Inc. is een organisatie zonder winstoogmerk, en is toegewijd aan het achterhalen van de waarheid met heldere en onafhankelijke journalistiek.

We hebben geen politieke belangen en streven niet naar winst. Zo kunnen we lezers inzicht geven over de meest kritieke kwesties van vandaag de dag met de bedoeling de geest te verruimen en te werken aan een betere maatschappij. Een goed geïnformeerde samenleving is de hoeksteen van een bloeiende democratie.

Door onafhankelijk te zijn, kunnen we zaken onderzoeken die over het hoofd worden gezien – of worden vermeden – door andere media. We doen dit omdat we geloven dat het de rol van de journalistiek is, echt verantwoordelijk te zijn ten opzichte van de samenleving.

We streven ernaar oplossingen en het goede in de samenleving te benadrukken in plaats van de conflicten die ons uiteendrijven. We erkennen de waarde van de traditionele kunsten en de wijze waarop zij de mensheid kunnen inspireren tot hogere doelen.

Op onze redactie en in onze verslaggeving zijn we toegewijd aan eerlijkheid, respect en compassie.

Wij nemen stelling tegen de systematische vernietiging van traditionele cultuur door destructieve ideologieën zoals het communisme, dat nog steeds schade toebrengt aan de samenlevingen over de hele wereld.

De inspiratie voor onze missie komt voort uit onze eigen ervaringen. The Epoch Times werd in 2000 opgericht om eerlijk en ongecensureerd nieuws te brengen aan mensen, die onderdrukt werden door de leugens en het geweld van het communisme.

Het vervullen van deze missie is onze passie en een grote eer.

The Epoch Times, een reeks bekroonde kranten en nieuwsplatforms, heeft als doel de belangrijkste krant in de wereld te zijn, met een positieve invloed op de samenleving. Epoch Times biedt kritische diepgaande analyses die vaak over het hoofd worden gezien door andere reguliere media.

Onze geschiedenis

Een groep Chinese Amerikanen was getuige van gebeurtenissen zoals op het Plein van de Hemelse Vrede in 1989 en de vervolging van de spirituele groep Falun Gong. Met een groot risico voor zichzelf en hun geliefden, begonnen zij in mei 2000 met de publicatie van de Chineestalige Epoch Times in New York. Een aantal verslaggevers werden in China gevangengezet en enkele ondergingen zelfs ernstige martelingen. Maar ondanks de risico’s, zagen ze de toenemende behoefte aan ongecensureerde verslaggeving van gebeurtenissen in China.

Lokale Chineestalige edities volgden al snel. Tegenwoordig is het de grootste Chinese krant buiten het vasteland van China en Taiwan. De Engelse online editie van The Epoch Times werd in september 2003 gelanceerd en de gedrukte versie in augustus 2004 in New York.

Ons bereik

De Engelse Epoch Times wordt 5 dagen per week gepubliceerd in New York City en Washington D.C., en wekelijks in de Verenigde Staten en Canada.

In het Engels, evenals in andere talen, bedient The Epoch Times een breed, internationaal publiek. We zijn er trots op print- en online edities aan te bieden in het Chinees, Engels, Spaans, Hebreeuws, Vietnamees, Japans, Koreaans en Indonesisch, evenals webversies in het Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Zweeds, Oekraïens, Russisch, Roemeens, Pools, Tsjechisch, Slowaaks, Turks, Bulgaars, Perzisch en Nederlands.

Epoch Media Group

The Epoch Times is onderdeel van de Epoch Media Group (EMG), een in New York gevestigd, wereldwijd opererend nieuws- en entertainmentbedrijf. Met een uniek gepositioneerd media aanbod bevindt EMG zich in de voorhoede van de publicatie van digitale video’s. Op meerdere content-platforms produceert EMG inhoud van de hoogste kwaliteit, in 23 talen, om te voldoen aan de uiteenlopende wensen van ons groeiende publiek.

Visie

We streven ernaar de meest betrouwbare wereldwijde mediaorganisatie te worden terwijl we de wereld met integriteit, mededogen en hoop verheffen.

Missie

Waarheid
Ons doel is het dienen van de samenleving door waarheid te verschaffen. Wij bieden geloofwaardig, kwaliteitsnieuws dat eerlijk en onbevooroordeeld is, zonder ons aan te passen aan de invloed van belangen van buitenaf.

Menselijkheid en traditionele waarden
Gezien het huidige klimaat in de media, hebben we onze toewijding uitgesproken voor een niet aflatende, waarheidsgetrouwe verslaggeving. We stimuleren het bewustzijn van deugdelijkheid, streven naar de herintroductie van de schoonheid van vergeten traditionele cultuur, en we hebben als doel een positieve impact te hebben op mens en maatschappij bij alles wat we doen.

Hoop en verantwoordelijkheid voor de toekomst
We hebben een wereldwijde visie, te zien aan ons portfolio van diverse merken op meerdere platforms. We bestaan om mensen de hoop te geven dat de media zijn bestaansrecht – waarachtige informatievoorziening aan het publiek – waarmaakt. Het bevorderen van begrip en het vergroten van de welwillendheid tussen mensen, is onze hoop, onze verantwoordelijkheid en onze belofte.