Over ons

Epoch Times is onderdeel van Epoch Media Group. Vrijheid van de pers en medemenselijkheid vormen de basis van Epoch Media Group; aan onze wortels ligt een diepe behoefte om ongecensureerd nieuws te brengen aan een bevolking die ondergedompeld is in propaganda en censuur in China.

Na getuige te zijn geweest van gebeurtenissen zoals die op het Tiananmen plein en de vervolging van de spirituele groep Falun Gong, en onder grote risico’s voor zichzelf en hun naasten, begon een groep Chinese Amerikanen in Amerika Epoch Times te publiceren in de Chinese taal. Enkele verslaggevers in China werden gevangen gezet en sommigen werden slachtoffer van ernstige martelingen.

Integriteit en waarachtigheid bij het rapporteren, samen met verhalen die er echt toe doen, zijn de hoekstenen van Epoch Times.

De eerste Engelse editie werd online gelanceerd in 2003, gevolgd door de eerste gedrukte editie in 2004. Ons begin heeft bij de medewerkers van Epoch Times gezorgd voor een niet aflatende toewijding om objectief te rapporteren en maatschappelijk verantwoord zaken te doen, evenals respect voor mensenrechten en vrijheid.

Onze missie

Epoch Times is een onafhankelijke stem zowel op papier als online. We brengen het nieuws op verantwoorde en waarheidsgetrouwe wijze zodat lezers hun eigen leven kunnen verbeteren en hun begrip en respect voor hun naasten – lokaal en over de hele wereld – kunnen vergroten. Bij onze benadering en in onze inhoud staan universele menselijke waarden, rechten en vrijheden hoog in het vaandel. Wij zijn een bedrijf dat de belangen van onze lezers vooropstelt, in alles wat we doen.

Wie we zijn

Epoch Media Group is een niet beursgenoteerd mediabedrijf. Ons netwerk van lokale journalisten over de hele wereld onthult verhalen die authentiek lokaal zijn, maar ook wereldwijd relevant. Onze onafhankelijkheid stelt ons in staat om breed te rapporteren en een verscheidenheid aan meningen te presenteren.

Ons doel

In een tijd waarin de wereld steeds sneller verandert, hebben mensen betrouwbare informatie nodig om gebeurtenissen en trends te begrijpen. Wij streven ernaar om een positief effect te hebben op het leven van mensen door alle mensen te helpen de wereld en zichzelf te begrijpen en elkaar te respecteren en waarderen. Wij brengen nieuws en geven uiting aan opvattingen die elders niet beschikbaar zijn.

Een speciale kracht van Epoch Times is onze berichtgeving over China. Terwijl deze getergde reus enorme veranderingen doormaakt, kijkt de wereld vandaag de dag steeds meer naar China. Zakelijke en politieke leiders en ook wereldburgers willen beter begrijpen wat zich daar afspeelt. Wij zijn in staat om verhalen met gedegen bronnen te leveren die niemand anders heeft, vanwege de originele verslaggeving door de Chineestalige editie van Epoch Times.

Onze waarden

Het fundamentele recht van een mens is het recht om gehoord te worden. We verdedigen de vrijheid van de pers, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering. We zijn ook een groot voorstander van vrijheid van geloof en van alle mensenrechten, voor alle mensen.

Wij streven ernaar ons uit te spreken voor diegenen die onderdrukt worden en niet voor zichzelf kunnen spreken. We richten ons op mensen in conflict, en proberen de gemeenschappelijke menselijkheid die ze delen te tonen, en de compassie die hen zal helpen de rechten van anderen echt te respecteren.

Wij proberen de verhalen te vertellen over het dagelijks leven in ons tijdperk, niet op basis van wat sensationeel is op dit moment, maar in termen van wat van blijvende betekenis zal zijn. We kiezen voor het lange termijn perspectief op de geschiedenis en de toekomst van de mensheid.

Ons bereik

Wij publiceren in 22 talen in 35 landen verspreid over vijf continenten. Wij zijn trots om print- en webedities aan te kunnen bieden in het Chinees, Engels, Duits, Frans, Spaans, Hebreeuws, Russisch, Japans, Koreaans en Indonesisch, evenals webversies in het Oekraïens, Bulgaars, Roemeens, Tsjechisch, Slowaaks, Vietnamees, Zweeds, Turks, Portugees, Italiaans, Perzisch en Nederlands.

Epoch Times zal doorgaan met het uitbreiden verslaggeving en distributie in meer landen en regio’s, met edities in meer talen. Over de toekomst zijn we optimistisch. Zie ons groeien!