Peking geeft opdracht miljoenen met het Chinese COVID-19 vaccin te vaccineren, terwijl er nog getest wordt

Het Chinese regime heeft onlangs bepaald dat voor 15 februari 2021 50 miljoen COVID-19-vaccins moeten worden toegediend aan mensen die als risicovol zijn aangemerkt – hoewel de farmaceuten de testen nog moeten afronden en de vaccins nog moeten worden goedgekeurd door de regelgevende instanties.

Ondertussen kondigde Fosun Pharmaceutical aan dat het 100 miljoen eenheden van het COVID-19 vaccin heeft besteld dat ontwikkeld is door het Duitse bedrijf BioNTech en in 2021 in China zal aankomen. BioNTech heeft samengewerkt met Pfizer om vaccins te leveren voor de Amerikaanse en Europese-markten, die door hun respectieve regelgevende instanties zijn goedgekeurd, maar het voor de Chinese markt ontwikkelde vaccin bevindt zich nog steeds in testfase II.

China heeft volgens de autoriteiten vijf verschillende COVID-19 vaccins in ontwikkeling.

Op dit moment zitten ze alle vijf nog in fase III, een klinische testfase die wordt uitgevoerd op een grote groep mensen om te zien of het medicijn efficiënt is en/of bijwerkingen heeft.

Twee van die vaccins zijn ontwikkeld in samenwerking met door de staat beheerde Chinese onderzoeksinstituten; de Academie voor Militaire Medische Wetenschappen en de Chinese Academie voor Wetenschappen.

De Chinese autoriteiten hebben onlangs ook gewaarschuwd dat de in China geproduceerde vaccins bijwerkingen kunnen veroorzaken, zoals hoofdpijn, koorts, braken en diarree.

In de media verschenen berichten dat honderden Chinese arbeiders in het buitenland besmet waren met COVID-19, zelfs nadat ze vaccins van Chinese bodem toegediend hadden gekregen.

Technici verwerken ‘COVID-19 testen’ in een laboratorium in Tianjin, China op 23 november 2020. (STR/CNS/AFP via Getty Images)

50 miljoen vaccinaties

China’s kabinetsachtige Staatsraad kondigde tijdens een persconferentie op 19 december aan, dat het zou regelen dat “risicogroepen” het COVID-19-vaccin toegediend krijgen.

Dit zijn: mensen die in de logistiek van diepvriesproducten werken, douanepersoneel, medisch en ziektebestrijdingspersoneel, werknemers op streekmarkten en vismarkten, en werknemers in het openbaar vervoer.

Zeng Yixin, adjunct-directeur van de Chinese Nationale Gezondheidscommissie, verduidelijkte dat de vaccins nog niet zijn goedgekeurd voor verkoop. Hij zei dat ouderen en mensen met gezondheidsproblemen en daarmee een groter risico op complicaties bij COVID-19, de vaccins zullen krijgen nadat deze de reglementaire goedkeuring hebben ontvangen.

De Chinese media meldden dat de centrale overheid 50 miljoen vaccinaties heeft ingepland, waarbij 25 miljoen mensen de eerste dosis vóór 15 januari 2021 zullen ontvangen, en vervolgens de tweede dosis vóór 15 februari 2021.

Tao Lina, voormalig vaccin deskundige in het immunisatie programma van de GGD van Shanghai, vertelde de door de staat gerunde Health Times dat hij schatte dat de regelgevers het eerste vaccin COVID-19 rond april 2021 zouden kunnen goedkeuren.

Intussen maakte een recent bericht van een geneeskundig expert internetgebruikers razend. Zhang Wenhong, directeur van het Universiteits Ziekenhuis Huashan in Fudan, stelde tijdens een bijeenkomst op 22 december van de medische vereniging voor dat de ambtenaren eerst zouden moeten worden ingeënt, en beweerde dat het een schandaal zou zijn als een regeringsleider met COVID-19 zou worden besmet.

Een jongen kijkt naar het mogelijke vaccin voor COVID-19 van Sinovac Biotech, tentoongesteld op de China International Fair for Trade in Services in Peking (CIFTIS), China op 6 september 2020. (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)

Bijwerkingen

Op 19 december publiceerde de Staatsraad op zijn officiële website over de bijwerkingen van COVID-19-vaccins van Chinese makelij.

“Veel voorkomende bijwerkingen zijn vooral hoofdpijn, koorts, roodheid of klonten op de injectieplek, hoesten, verlies van eetlust, braken, en diarree”, zei het bericht. “Negatieve bijwerkingen verschijnen meestal binnen 30 minuten na injecteren van het vaccin.”

De raad vertelde de mensen dat ze vaccins moeten krijgen in gekwalificeerde ziekenhuizen en dat ze tot tenminste 30 minuten na de inenting in het ziekenhuis moeten blijven, omdat er behandeling nodig kan zijn om bijwerkingen tegen te gaan.

Bovendien zei de Raad dat het vaccin de mensen slechts gedurende ongeveer zes maanden zal kunnen beschermen.

“Na ontvangst van het COVID-19-vaccin moet iedereen nog steeds de juiste privé-bescherming handhaven, zoals het dragen van mondkapjes, het bewaren van sociale afstand, het vaak wassen van de handen, enzovoort, omdat geen enkel vaccin je 100 procent kan beschermen”, aldus het bericht.

De provincie Jiangsu in Oost-China kondigde op 17 december aan dat het op 15 december COVID-19 vaccins heeft gekocht die zijn ontwikkeld door de staatsbedrijven Sinovac en Beijing Biological Products Institute, beide met een prijs van 200 yuan (25 euro) per dosis. Dit is veel hoger dan de exportprijzen van deze vaccins, tegen een prijs van een klein 2 euro per dosis.

Een medewerker werkt aan COVID-19 detectiekits in een laboratorium in Shenyang, China op 14 december 2020. (STR/AFP via Getty Images)

Het mandaat om vaccins toe te dienen die niet door de regelgevende instanties zijn goedgekeurd, baart zorgen. Het Hongkongse mediaportaal HK01 publiceerde op 22 december een verklaring op die Peking aanspoort het besluit te heroverwegen.

Binnen China hebben internetgebruikers ook aangegeven dat ze zich zorgen maken over de veiligheid van de vaccins.  

 Door Nicole Hao

Origineel op 23 december 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Beijing Mandates Millions Must Get China-Made COVID-19 Vaccine as Testing Continues

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN