Peking verdoezelde virusuitbraak, aldus Chinese virologe die nu asiel zoekt in de VS

Een virologe uit Hongkong heeft onthuld dat ze in december 2019 het CCP virus onderzocht en naar verluidt op 31 december door een Chinese functionaris werd geattendeerd op het risico van overdracht van mens op mens – ruim voordat dit publiekelijk werd bevestigd door het regime en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Dr. Yan Li-Meng zei in een interview met Fox News, gepubliceerd op 10 juli, dat haar supervisor van de ‘Hong Kong University School of Public Health’ haar vertelde dat ze afgelopen december het SARS-achtige virus dat uit de centrale Chinese stad Wuhan kwam, moest bestuderen. Yan kreeg geen informatie van de Chinese autoriteiten en zei dat ze zich tot een vriend had gewend, een wetenschapper van het Centrum voor ziektebestrijding en -preventie van het Chinese regime, die uit de eerste hand informatie had over de uitbraak.

De vriendin vertelde haar op 31 december dat de ziekte zich tussen mensen kon verspreiden. Het regime meldde de uitbraak die dag officieel, maar bevestigde de overdracht van mens op mens pas op 21 januari, nadat ze wekenlang beweerde dat er weinig of geen bewijs voor was.

Yan vluchtte in april naar de Verenigde Staten en heeft asiel aangevraagd, uit vrees voor vergelding als ze zou terugkeren naar Hongkong.

“De reden dat ik naar de Verenigde Staten kwam is, dat ik de waarheid vertel over COVID”, vertelde Yan aan Fox News.

De beweringen van de wetenschapper dragen bij aan het toenemende bewijs dat Peking zich bewust was van de ernst van de eerste uitbraak en deze verdoezelde. Tegen de tijd dat de overdracht van mens op mens werd erkend en Wuhan werd afgesloten, hadden vijf miljoen inwoners de stad verlaten en verspreidden zo het virus in China en de rest van de wereld.

Yan zei dat toen ze half januari haar bevindingen over de ernst van de uitbraak aan haar supervisor rapporteerde, haar werd verteld “te zwijgen en voorzichtig te zijn”.

“Hij waarschuwde me eerder: Overschrijd de rode lijn niet. We zullen in de problemen komen en we zullen verdwijnen”, vertelde Yan aan Fox News.

Talloze uitgelekte interne documenten verkregen door The Epoch Times onthullen dat de autoriteiten het aantal gevallen van CCP virus besmettingen in verschillende regio’s in China consequent te laag hebben gerapporteerd, zelfs toen er de afgelopen maanden nieuwe uitbraken in het noordoosten van China en de hoofdstad van het land, Peking, plaatsvonden.

De WHO, die het regime herhaaldelijk heeft geprezen om zijn “transparantie” tijdens de pandemie, heeft onlangs haar officiële verslag gecorrigeerd over hoe zij op de hoogte is gebracht van de eerste uitbraak in China. Eerder vermeldde de officiële tijdlijn van de organisatie dat de Chinese gezondheidsautoriteiten haar op 31 december op de hoogte hadden gebracht van de ziekte, maar dit werd gewijzigd. Haar kantoor in China had “een mediabericht van de website van de Wuhan Municipal Health Commission gehaald” over gevallen van zogenaamde virale longontsteking in de Chinese stad.

Vorige week hebben de Verenigde Staten een kennisgeving uitgebracht om zich officieel terug te trekken uit de WHO vanwege haar rol bij het verhullen van de pandemie door het regime. Het orgaan van de Verenigde Naties is begonnen met het onderzoek naar de oorsprong van de uitbraak.

Door Cathy He
Volg Cathy op Twitter: @CathyHe_ET
Volg ons ook op YouTube
https://youtu.be/MsI9ZO0ytLk

Origineel gepubliceerd op 10 juli op The Epoch Times: Chinese Virologist Says Beijing Covered Up Virus Outbreak, Seeks Asylum in US: Report

Hoe verschilt The Epoch Times van andere media?
The Epoch Times is de snelst groeiende onafhankelijke media in Amerika. We zijn anders dan andere mediaorganisaties omdat we niet worden beïnvloed door een regering, bedrijf of politieke partij. Ons enige doel is om onze lezers nauwkeurige informatie te geven en verantwoordelijk te zijn naar het publiek. We volgen niet de ongezonde trend in de hedendaagse mediawereld van agendagestuurde journalistiek, en gebruiken in plaats daarvan onze principes van waarheid en traditie als onze leidraad.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN