Pfizer, Biden, en de geboorte van ‘socialisme met Amerikaanse kenmerken’

Een van de meer verontrustende gebeurtenissen in onze toch al verontrustende tijden was de onthulling dat bestuursvoorzitter van Pfizer, dr. Albert Bourla eerst de Biden campagne informeerde over het succes van het COVID-19-vaccin van zijn bedrijf en daarna de huidige president en zijn regering.

De Amerikaanse minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken, Alex Azar, zei dat hij zelfs via mediaberichten over de doorbraak heeft moeten vernemen. Dit ondanks dat president Trump en zijn regering via ‘Operatie Warp Speed’ ​​aanzienlijke financiële steun gaven aan het bedrijf van Bourla, iets wat Bourla probeerde te ontkennen.

Nu dat Trump het presidentieel bevel heeft ondertekend waarmee hij belooft het vaccin voor iedereen gratis ter beschikking te stellen, staat Pfizer op het punt schathemelrijk te worden ten koste van de Amerikaanse belastingbetaler.

Maar schathemelrijk worden – dat had Bourla zelf al gedaan. Op de dag van de bekendmaking verkocht hij voor $ 5,6 miljoen aan Pfizer aandelen. Het aandeel van Pfizer steeg toen 8 procent. Een toezichthoudende groep vraagt nu de Amerikaanse ‘Securities and Exchange Commission’ om onderzoek hiernaar te doen.

Waar we getuige van zijn, is de infiltratie van het Chinese systeem in Amerika. We kunnen het ‘Socialisme met Amerikaanse kenmerken’ noemen, onze eigen versie van ‘Socialisme met Chinese kenmerken’.

(Eigenlijk zijn beiden een maskerade voor door de overheid gestructureerd oligarchisch kapitalisme – waarover later meer.)

We zullen hier waarschijnlijk veel meer van zien, misschien wel een volledige overname door deze benadering, bij een regering Biden-Harris.

Het systeem in China dateert van Deng Xiaoping, die de Chinese economie redde van de extreme verarming voortkomend uit de restricties van het marxistisch-leninistische-MaoZedong-denken tijdens de Culturele Revolutie in de jaren 1960-1970. Hij deed dit door de Chinezen te vertellen dat het hem niet kon schelen of een kat zwart was of wit, zolang hij maar muizen ving, een geestige metafoor die het Chinese volk vertelde dat een vorm van kapitalisme oké was … tot op zekere hoogte.

Helaas liet Deng, die zo modern leek, de totalitaire aspecten van het communisme niet los, zoals we zagen toen onder zijn leiding het bloedbad op het Tiananmen-plein van 1989 plaatsvond.

Nu hebben we een China onder Xi Jinping dat doorgaat met Xi’s versie van ‘Socialisme met Chinese kenmerken’, waardoor een ‘socialisme’ mogelijk wordt gemaakt – ongetwijfeld onherkenbaar voor Marx – waarin je een plutocraat miljardair kunt worden zolang jij – of voldoende van je leidinggevenden – lid zijn van de Chinese Communistische Partij en communistische “gelijkheid” onzin uitbrullen, hoe belachelijk hypocriet het ook is.

In werkelijkheid is het een draaiboek om snel rijk te worden voor diegenen die niet vies zijn van despotisme of daar vrede mee kunnen hebben. Het is een veel ordelijker systeem dan het vrije markt kapitalisme met minder kansen op vooruitgang voor de massa, tenzij ze zich bij de Partij aansluiten of het land verlaten.

Vanwege het aantal mensen in onze samenleving dat opgroeide met het geloof in zaken als vrijheid van meningsuiting, van samenkomst en van religie, tradities van de Angelsaksische cultuur die teruggaan tot de Magna Carta en geen plaats hebben in communistisch China of communistisch-wat-dan-ook, zal het ‘Socialisme met Amerikaanse kenmerken’ aanvankelijk wat subtieler zijn.

Onze scholen, om nog maar te zwijgen van de populaire cultuur en een groot deel van de media, bereiden al enige tijd de weg voor om deze tradities te laten verdwijnen. Wat zijn “woke-ness” en “cancel culture” anders dan een frontale aanval op de vrijheid van meningsuiting?

Als het woord ‘socialisme’ sommige mensen doet terugdeinzen, maakt dat, althans op korte termijn, niet uit. Het is sowieso niet echt socialisme. Dat is een mythe. In werkelijkheid is het oligarchisch kapitalisme, vergelijkbaar met wat je in Rusland hebt, waarbij de regering de winnaars en verliezers bepaalt. China is slechts een opgeknapte, effectievere versie hiervan, waarbij een deel van de retoriek nog intact is en andere delen zijn aangepast aan de zakelijke wereld.

Marx beweerde dat hij het “verdorren van de staat” nastreefde. Dit is het tegenovergestelde.

Amerika zal worden geregeerd door een alliantie van bedrijfsgiganten van tech tot Big Pharma (zie Pfizer) samenheulend met zelfbenoemde liberale of progressieve politici die direct en/of indirect van hen profiteren.

De massa zou, nou ja, de massa blijven.

Met andere woorden, ‘Socialisme met Amerikaanse kenmerken’ zou postmodern lijfeigenschap zijn.

Hoe kunnen Amerikanen dit stoppen?

Kies voor nu Republikeinse senatoren in de staat Georgia om een ​​tijdelijke rem op de zaken te zetten.

Daarna moeten Amerikanen eens goed gaan nadenken.

Door Roger L. Simon

Roger L. Simon is een bekroonde romanschrijver, een Oscar-genomineerde scenarioschrijver, mede-oprichter van PJMedia en nu columnist voor The Epoch Times. Zijn meest recente boeken zijn “The GOAT” (fictie) en “I Know Best: How Moral Narcissism Is Destroying Our Republic, If It Hasn’t Already” (non-fictie). Vind hem op Parler @rogerlsimon.

De meningen in dit artikel zijn de meningen van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van The Epoch Times.

Kijk ook naar: 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN