Reispatronen inwoners Wuhan komen overeen met wereldwijde virusuitbraken

Klik hier voor meer video’s op ons YouTube-kanaal

Voorafgaand aan de lockdown van het epicentrum van het CCP virus in Wuhan, waren er naar verluidt zo’n 5.000.000 mensen die de stad verlieten. Waar gingen ze heen? Met behulp van een omvangrijke data-analyse bestudeerde een onderzoeksteam van de Universiteit van Southampton de reispatronen van bijna 5.000.000 mensen die vanuit Wuhan naar het buitenland reisden voordat de stad werd afgesloten.

Op 23 maart meldden staatsmedia dat de eerste twee bevestigde gevallen van infectie in Italië een Chinees stel betrof. Ze herstelden beiden na een ziekenhuisopname van 49 dagen. De vrouw, Hu Yamin, is faculteitslid van de Central China Normal University, gevestigd in Wuhan. Ze verlieten Wuhan op 22 januari – een dag voordat de stad werd afgesloten. De symptomen van het paar begonnen zich te manifesteren toen ze al in Italië waren. Deze bevindingen bevestigen indirect dat het het Chinese echtpaar was dat de epidemie naar Italië bracht.

Er was ook een dame uit Wuhan, die besmet was met het virus. Ze onderdrukte haar koorts door medicijnen te nemen en maakte een reis naar Frankrijk. Ze schepte er online over op terwijl ze een foto van zichzelf nam in een Michelin-sterrenrestaurant.

Het eerste bevestigde geval in Japan betrof een Chinese man van in de dertig, die tijdens zijn reis naar China enkele dagen in Wuhan verbleef voordat hij terug vloog naar Japan. Voordat hij op 6 januari aan boord van het vliegtuig ging nam hij pillen om zijn koorts te verlagen.

Op 28 januari meldde Sina Finance dat geverifieerde gevallen buiten China voornamelijk werden overgedragen door reizigers uit Wuhan. In feite verlieten zo’n 5.000.000 mensen Wuhan voordat het regime de lockdown oplegde. Commentator Tang Jingyuan is van mening dat het verbergen van de uitbraak door de CCP tijdens de initiële verspreiding ervoor zorgde dat de wereld de kans werd ontnomen om het virus in bedwang te houden.

Commentator Tang Jingyuan: “Het communistische regime heeft er alles aan gedaan om de feiten over het virus volledig te verdoezelen. Dat is de uiteindelijke reden waarom deze infectie zich zo snel heeft verspreid in Wuhan, een dichtbevolkte stad. Het heeft ook geleid tot de verspreiding van het virus naar de rest van China en zelfs de wereld rond, omdat er onder de 5.000.000 mensen die Wuhan verlieten, nu een groter aantal dragers en patiënten was.”

Een bericht van een internetblogger beschrijft het volgende: Ervan uitgaande dat 1 procent van de 5.000.000 mensen uit Wuhan naar het buitenland reisde, zou dat neerkomen op 50.000 mensen. Als het CCP virus (voorheen bekend als COVID-19) een ziekte-incidentie van 10% heeft, zijn er 5.000 Wuhan-virusdragers buiten China.

Ervan uitgaande dat er 50 Wuhan-patiënten naar elk land gaan, op basis van een besmettingsgetal R0=4 (het gemiddeld aantal nieuwe infecties dat ontstaat uit één geïnfecteerd individu), bij een verdubbelingstempo van 14 dagen, zullen er in elk land naar schatting minimaal 800 infecties in een maand zijn. Dat alleen al is beangstigend.

China deskundige Xue Chi: “Deze epidemie begon in Wuhan. Wuhan is het epicentrum. Dat is een feit dat je niet kunt ontkennen.”

Onderzoekers van de Universiteit van Southampton voerden een ‘reisoverzicht-onderzoek’ uit, op basis van gsm-netwerken en beoordeelden het risico op verspreiding van het CCP virus. In het artikel dat op 4 februari werd gepubliceerd, stond de analyse die gebruik maakte van geanonimiseerde en geaggregeerde mobiele telefoongegevens, reisgegevens van vliegtuigpassagiers en casusrapporten van bijna 60.000 reizigers uit Wuhan. Onderzoekers waarschuwden voor de verdere verspreiding van het virus in China en de wereld.

Xue Chi: “Neem de Verenigde Staten als voorbeeld, uit gegevens is gebleken dat tussen 10 januari en 20 januari ongeveer 6000 mensen uit Wuhan de VS zijn binnengekomen via San Francisco International Airport in Californië en JFK Airport in New York. We kunnen er zeker van zijn dat er passagiers besmet waren met het virus. Deze mensen brachten het virus naar de Verenigde Staten. De epidemie in de Verenigde Staten werd geïmporteerd vanuit Wuhan. Met betrekking tot de oorsprong van het virus kan de CCP haar verantwoordelijkheid voor de pandemie niet negeren.”

Op 30 januari was er een onderzoeksartikel in het New England Journal of Medicine (NEJM), opgesteld door de Peking CDC (Center For Disease Control And Prevention), Hubei CDC en Chinese volksgezondheidsexperts. Het concludeerde dat in Wuhan “de overdracht van mens op mens tussen hechte contacten sinds midden december heeft plaatsgevonden.” Maar het regime vertraagde de bekendmaking van intermenselijke overdracht tot 20 januari.

Tang Jingyuan: “Sinds de wereldwijde uitbraak van het CCP virus heeft de CCP geen wroeging getoond of wil ze niet reflecteren over haar acties. Het Chinese regime toont geen enkel schuldgevoel tegenover de landen die door de uitbraak zijn getroffen. Het Chinese regime schept schaamteloos op over haar autoriteit en methoden in de strijd tegen de pandemie, en arrogant eist het zelfs dankbaarheid van de wereld. Het is schandalig en walgelijk dat de CCP de schuld van de oorsprong van het virus bij andere landen legt zoals de Verenigde Staten en Italië, via systematische en geplande propaganda en diplomatie.”

In deze tijd van wereldwijde rampspoed en de verspreiding van het virus door 5.000.000 reizigers uit Wuhan voordat het regime de stad op 23 januari afsloot, bewijst het al dat de pandemie daar vandaan kwam.

Het was op 19 januari, toen Wuhan’s CDC-directeur, Li Gang, erop aandrong dat “de ineffectiviteit van het nieuwe coronavirus niet sterk is”, en “de epidemie kan worden voorkomen en beheerst”. Binnen enkele dagen verspreidde de CCP longontsteking zich wereldwijd, als gevolg van deze schaamteloze leugens.

Door Mary Hong

Origineel op 3 april 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Travel Patterns Of Wuhan Citizens Align With Global Virus Outbreaks

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN