Rusteloze blinde olifant geniet van live pianomuziek met de klanken van Bach

Klassieke muziek kan wonderen doen, niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren.

Een ontspannende video van een blinde olifant die meedeint op een nummer van Bach, gespeeld door de Britse pianist Paul Barton, is rondgegaan op social media.

Posted by Paul Barton on Saturday, June 23, 2018

De 62-jarige vrouwtjes olifant genaamd Lam Duan, wat “Boom met gele bloemen” betekent, is onder de indruk door de melodie, waarop ze zachtjes heen en weer deint.

Het is niet dat Barton van Lam Duan een fan van klassieke muziek probeert te maken, want de zachtaardige reus kan vrij rondlopen als de muziekkeuze haar niet bevalt.

What's in a scent?Elephants have an incredible sense of smell. Most elephants sleep on their side at some point…

Posted by Paul Barton on Tuesday, July 31, 2018

Maar als we het perfecte openluchtoptreden van de Brit bekijken zien we dat Lam Duan graag dicht in de buurt blijft.

Lam Duan, net als de andere 28 olifanten in Thailand’s Elephants World – een toevluchtsoord voor oude, gehandicapte en zieke olifanten – heeft het geluk om te worden verzorgd door Barton, die met zijn vrouw Khwan op het terrein woont.

“Ik was diepbedroefd toen ik Lam Duan voor het eerst zag aankomen bij Elephants World in 2012”, zei Barton, 57, aldus MailOnline .

“Ze is zo rusteloos. Wanneer je muziek voor haar speelt, stopt haar rusteloosheid en is ze kalm. Omdat ze blind is, beweegt ze heen en weer.”

De pianist, afkomstig uit East Yorkshire, zegt dat hij het leuk vindt om zijn talent te delen met deze majestueuze wezens.

“Deze olifanten staan dicht bij je, en er is een soort verbinding die je niet in woorden kunt beschrijven.”

Een andere olifant, Romsai, kan geen genoeg krijgen van Bartons spel en beweegt mee op alle grote componisten – Beethoven, Schubert, Chopin, noem maar op.

“Hij lijkt het leuk te vinden”, zegt Barton. Romsai flappert met beide oren, zijn staart gaat heen en weer – het lijkt er echt op dat hij het leuk vindt.

Benieuwd naar de uitvoering? Geniet van de onderstaande video:

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN