Scheepsbouwer wil levensgrote replica van Ark van Noach graag naar Israël varen

Een Nederlandse timmerman bouwde een replica van de ‘Ark van Noach’ en zei dat hij de ark naar Israël zou willen varen.

De Bijbelse boot van Johan Huibers heeft houten dieren en werd ongeveer zes jaar geleden gebouwd voor €1,4 miljoen. Momenteel is het een attractie in Dordrecht.

“Mijn favoriete bestemming voor de ark is Israël”, vertelde hij het Jewish Telegraphic Agency.

Het houten vaartuig is bijna 119 meter lang en ongeveer 23 meter hoog.

“De enige plek op het schip waar bezoekers in aanraking kunnen komen met levende dieren is de kinderboerderij… daar bevinden zich honden, pony’s en schapen”, aldus Atlas Obscura.

“Ik hou van het gebied, ik hou van het land, ik hou van de mensen”, zei Huibers over Israël. “Ze gehoorzamen niet, ze doen wat ze willen, ze rijden als een gek, duwen tijdens het wachten in de rij en luisteren naar niemand. Net als ik.”

Hij vertelde dat de ark in vier jaar tijd, met zeven mensen werd gebouwd. “Ik wil dat kinderen hierheen komen en de textuur van het hout kunnen voelen, de spijkers kunnen zien en ervaren dat wat er in het boek staat waar is”, zei hij.

In het interview met JTA legde hij uit dat hij het idee kreeg om de ark te bouwen, nadat hij een verhaal over de Ark van Noach aan zijn kinderen had voorgelezen. In het Bijbelverhaal werd Noach ‘geroepen’ een schip te maken dat groot genoeg was om alle dieren en de mensheid te redden tijdens de ‘Grote Zondvloed‘.

“Ik vroeg me af of iemand, wellicht Disney, al een replica van de ark had gebouwd”, zei hij. “En toen zei ik hardop dat als dat niet het geval was, ik dat zou doen.”

Zijn vrouw, een politieagente, geloofde niet dat hij het kon bouwen. “Ze vertelde de kinderen dat als ik klaar zou zijn met het bouwen van mijn ark, we allemaal op vakantie konden gaan naar de maan”, vertelde hij JTA.

Ongeveer 13 jaar later bouwde hij een kleinere ark die de Nederlandse media “Johan’s Ark” noemden, maar die was slechts 70 meter lang en 10 meter breed. “Toen vroeg iedereen aan me: waarom is hij maar half zo groot als in de Bijbel? Dus verkocht ik de kleinere en bouwde er ook een op ware grootte”, zei hij.

Huibers zei dat hij plannen had om de ark naar Brazilië te varen, maar de plannen werden niet uitgevoerd. Hij zei dat de kosten om het schip 8000 km over de Atlantische Oceaan te varen, zouden uitkomen op bijna €1,7 miljoen, volgens de Daily Mail.

De ark is echter niet bedoeld om de levens van Huibers’ familieleden te redden, zei hij. “Misschien doet het dat wel, wie weet, maar zelf overleven is niet het doel”, voegde Huibers eraan toe. “Het is bedoeld om te onderwijzen, een herinnering dat onze wereld aan het veranderen is.”

Huibers zei dat hij in het geval van een catastrofe een andere boot heeft waar 100 mensen in kunnen.

“De replica van de Ark van Noach werd gebouwd door Johan Huibers van 2008 – 2013. De Ark ligt in Nederland en heeft honderdduizenden bezoekers aangetrokken”, aldus de ArkofNoah.org-website.

“Het schip zelf is een immense, levensechte tentoonstelling met meerdere verdiepingen. Bezoekers ervaren Bijbelse verhalen, tentoonstellingen, attracties, een bioscoop en meer”, aldus de website.

Credit foto bovenaan: (Ceinturion/Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported-licentie)

Door Jack Phillips

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN