School is weer leuk voor jongen met huidaandoening nadat een populaire jongen vriendschap met hem sluit

Een jonge tiener die altijd gepest werd vanwege zijn huidaandoening, maakt een onverwachte vriend op zijn eerste dag op een nieuwe school.

Elio, uit Tampa, Florida, is een jonge tiener met een huidaandoening die van invloed is op hoe anderen hem zien.

“Als je een huidaandoening hebt, heeft dit invloed op veel dingen, zoals hoe mensen je behandelen”, vertelde Elio aan ABC Action News.

pesten op school vanwege huidaandoening
Illustratie – Pixabay|jarmoluk

Elio werd een groot deel van zijn leven gepest door zijn klasgenoten. Toen Elio naar zijn nieuwe school ging, ‘Dowdell Middle School’, dacht hij dat de geschiedenis zich wel weer zou herhalen. Maar gedurende de eerste dag op zijn nieuwe school gebeurde er  iets onverwachts.

Chris, één van de meest populaire kinderen op school, raakte bevriend met Elio en liet hem zien waar hij les had. Niet alleen Chris, maar veel andere studenten, verwelkomden Elio hartelijk.

Deze nieuwe vriendschap gaf Elio vertrouwen, en natuurlijk werd hij hier gelukkiger van.

“Het voelt goed om een vriend als Chris te hebben”, zei Elio.

vriendschap op school
Illustratie – Pixabay|Free-Foto

Kan het gedrag van de leerlingen op deze school een gevolg zijn van de aanvullingen op het leerplan?

Volgens ‘ABC Action News’ hebben ‘Dowdell Middle School’ en enkele andere scholen in de regio “vriendelijkheid” onderdeel gemaakt van het leerprogramma. Als je bedenkt hoe pesten tegenwoordig een maatschappelijk probleem is, is het invoeren van vriendelijkheid in het leerplan een uitstekende manier om pesten te bestrijden.

Het gevoel van vervreemding is verschrikkelijk, en geen enkele leerling wil dat meemaken. Denk dus aan het wijze advies van Elio: “Behandel anderen zoals jij behandeld wilt worden.”

Bekijk de Engelstalige video hieronder:

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN