Seksuele marteling in Chinese gevangenissen: “De verdorvenheid kent geen grenzen”

Noot van de redactie: De Epoch Times publiceert een aantal artikelen over het gebruik van foltering door het Chinese regime tegen de groepen die het doelwit zijn van vervolging en over het leed en de schade toegebracht aan de slachtoffers.

Ondanks het feit dat foltering officieel verboden is in China, wordt het op grote schaal en systematisch aangewend in het grootschalige gevangenissysteem van het land, zo zeggen mensenrechtenorganisaties. In een groot deel van de gevallen gaat het om seksuele marteling, waarvan bekend is dat het een effectief middel is om slachtoffers te vernederen en hun weerstandsvermogen af te breken.

Volgens de niet-gouvernementele organisatie “International Society for Human Rights” worden slachtoffers door de politie en bewakers seksueel misbruikt, of vrouwen naakt bij mannelijke gedetineerden in de cel gegooid, waarbij de gedetineerden duidelijk wordt gemaakt, dat ze de vrouwen naar believen kunnen misbruiken zonder angst voor represailles.

“De verdorvenheid van sommige leden van deze Chinese veiligheidsinstellingen kent geen grenzen, aldus de overlevenden van de folteringen”, zegt de organisatie op haar website.

Amnesty International meldt dat seksuele marteling al jarenlang wordt gebruikt tegen islamitische Oeigoerse politieke gevangenen in de regio Xinjiang in het noordwesten van China.

“Sommigen zijn bijzonder wreed gemarteld met methoden die, voor zover Amnesty International weet, elders in China niet worden gebruikt. Dit omvat het inbrengen in de penis van paardenhaar, of van een draad met kleine stekels die platgevouwen zijn bij het inbrengen, maar naar buiten klappen als hij eruit wordt getrokken.”

Amnesty heeft ook gemeld, dat Tibetaanse vrouwen seksueel zijn gemarteld, waaronder een groep nonnen, die, ontkleed, bruut in elkaar geslagen en met een elektrische knuppels seksueel mishandeld werd – en dat terwijl de mannelijke gevangenen moesten toekijken.

Het gebruik van seksuele marteling op gewetensgevangenen van Falun Dafa is bijzonder welig tierend. Volgens Minghui.org zijn er duizenden gevallen van seksuele marteling geweest bij Falun Dafa gewetensgevangenen, zowel mannelijke als vrouwelijke. Minghui doet verslag van de vervolgingscampagne die de Chinese communistische partij in 1999 tegen Falun Dafa-beoefenaars heeft gelanceerd.

De bekende mensenrechtenadvocaat Gao Zhisheng reisde tussen 2000 en 2010 af naar verschillende provincies, om misstanden tegen beoefenaars van Falun Dafa in hechtenis te onderzoeken. Hij zei, dat vrijwel alle mannelijke en vrouwelijke Falun Dafa gevangenen seksuele martelingen hebben moeten ondergaan.

Mensenrechtenadvocaat Gao Zhisheng op een archieffoto. (Verna Yu/AFP/Getty Images)

Gao zelf werd onophoudelijk gemarteld en onderworpen aan seksueel geweld, zoals het doorprikken van zijn genitaliën met tandenstokers, nadat hij was gearresteerd, omdat hij de hachelijke omstandigheden voor die beoefenaars aan de kaak had gesteld.

Minghui meldt, dat verkrachting consequent en systematisch wordt gebruikt als middel om vrouwelijke Falun Dafa gewetensgevangenen te vernederen en te traumatiseren. In een beruchte zaak over het Masanjia dwangarbeidskamp hadden bewakers 18 vrouwelijke beoefenaars in de mannencellen geplaatst en de mannen aangemoedigd om hen te verkrachten, wat geleid heeft tot invaliditeit, geestelijke instabiliteit en de dood van sommige slachtoffers.

In april 2016 vertelde Yin Liping, een Falun Dafa beoefenaar die vanuit China naar de Verenigde Staten is gevlucht, tijdens een bijeenkomst van het ‘Uitvoerend Comité inzake China’ van het Amerikaans Congres, dat zij op verschillende momenten in Masanjia tot op de rand van de dood werd gemarteld tijdens haar gevangenschap.

In scene gezette seksuele marteling (Minghui,org)

Ze werd ook onderworpen aan seksuele marteling. Yin vertelde tijdens de hoorzitting, dat zij en acht andere Falun Dafa beoefenaars op een dag naar de zogenaamde zwarte cel werden gebracht, om verkracht te worden door mannelijke gedetineerden. Ze werd opgesloten in een kamer met vier mannen die haar sloegen tot ze het bewustzijn verloor en haar vervolgens in groepsverband verkrachtten. Toen ze bij kennis kwam, realiseerde ze zich dat het hele voorval op video was vastgelegd, hetgeen haar leed en vernedering nog verergerde.

Volgens de website “Status of Chinese People” worden minstens 100 verschillende martelmethoden gebruikt bij Falun Dafa gewetensgevangenen in China, waaronder verkrachting, mishandeling, het elektrocuteren van de geslachtsdelen met elektrische knuppels, verkrachting met verschillende voorwerpen (waaronder toiletborstels en knuppels), het in de vagina inbrengen van hete pepers, het knijpen en trekken van de tepels bij zowel mannen als vrouwen, tot ze op het punt staan af te scheuren, het trappen in het kruis, het onder dwang toedienen van drugs, die de menstruatie doen ophouden, spontane abortus opwekken en nog veel meer.

Door Joan Delaney, Epoch Times

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN