Student maakt eetbare watersnoepjes nadat zijn demente oma met uitdrogingsverschijnselen op wordt genomen

Deze druppel-snoepjes (Jelly-drops) zijn niet alleen lekker, maar ze doen ook wonderen. Ze houden patiënten met dementie gehydrateerd.

Lees het verhaal achter deze prachtige uitvinding van Lewis Hornby, een innovatieve ontwerper die afstudeert van de Royal College of Art in Londen.

Posted by Jelly Drops on Monday, August 20, 2018

Hornby kwam op het idee om water eetbaar te maken in de vorm van een snoepje, nadat zijn demente oma, Pat, met spoed opgenomen moest worden door uitdrogingsverschijnselen. 

“Gelukkig was ze na 24 uur aan het infuus weer haar vrolijke zelf”, schreef Hornby op de website JamesDysonAward.org.

Posted by Lewis Hornby on Monday, July 4, 2016

Volgens TheAlzheimer’sSite vergeten patiënten met dementie vaak water te drinken of vergeten ze waar het water is. Voor dementiepatiënten die lijden aan dysphagia – moeite met slikken – is het gewoon moeilijk om dunne vloeistoffen door te slikken.

Ook kan het zijn dat ze niet in staat zijn hun dorst te herkennen, aangezien het deel van het brein wat de dorst-signalen naar het lichaam stuurt niet naar behoren werkt, vermeldt de website Water for Health.

Om deze redenen lopen dementiepatiënten, zoals Hornby’s oma een groter risico op uitdroging.

Posted by Jelly Drops on Monday, August 20, 2018

Om zijn idee tot leven te wekken, ging Hornby te rade bij psychologen en doktoren gespecialiseerd in dementie. Als onderdeel van zijn onderzoek verbleef hij ook een tijdlang in de zorginstelling.

Vijf maanden later ontwikkelde Lewis Hornby met succes zijn Jelly-drops voor zijn afstudeerproject, aldus Mother Nature Network.

Elke Jelly-drop bestaat voor 90% uit water, een geleermiddel en mineralen.

Posted by Jelly Drops on Monday, August 20, 2018

De kleurrijke Jelly-drops worden aantrekkelijk gepresenteerd in een hersluitbare verpakking die er als een cadeautje uitziet, onweerstaanbaar!

“Tijdens mijn waarnemingen vond ik dat mensen met dementie het makkelijker vonden te eten dan te drinken. Toch kan het nog moeilijk zijn ze aan te sporen iets te eten. Ik dacht dat de beste manier om dit te overwinnen een snoepje zou zijn”, schreef Hornby.

Hornby presenteerde zijn aantrekkelijke snoepdoos aan zijn oma, en ze had er geen enkele moeite mee om zich tegoed te doen aan de super-hydraterende snoepjes.

Binnen 10 minuten had ze 7 Jelly-drops weggewerkt.

Posted by Jelly Drops on Monday, August 20, 2018

Zorgverleners en verpleegsters van dementiepatiënten zijn enthousiast over Hornby’s fascinerende creatie. Hij won verscheidene prijzen: de Helen Hamlin Centre Design Award, de Snowdon Award for Disability, en de Dyson School of Design Engineering DESIRE Award for Social Impact.

“Het nieuws van het snoepje gaat als een lopend vuurtje door het huis,” schreef een verpleegster uit Schotland op de fundraising website JustGiving, die opgezet was voor een schaalvergroting van de productie van Hornby’s Jelly-drops.

“De toekomstmogelijkheden zijn gigantisch en ik wil erg graag dat het lukt.”

Een zorgverlener zei: “Het was een hele strijd om mijn moeder met ernstige dementie zover te krijgen iets te drinken … ze was ook een zoetekauw geworden dus deze snoepjes zouden perfect zijn geweest.”

Volgens een update op de Jelly-drops Facebook pagina gaat Hornby een partnerschap aan met het voedsel innovatie laboratorium van de universiteit van West Londen om de Jelly-drops verder te ontwikkelen en de effectiviteit van het product te meten.

Hi everyone, just a quick update. I've made a lot of contacts in the last couple of weeks and I'm in the process of…

Posted by Jelly Drops on Wednesday, September 5, 2018

“Ik ben samen gaan werken met een aantal lokale zorgtehuizen voor een test”, schreef Hornby.

Hopelijk zullen Hornby’s Jelly-drops, die een grote positieve impact op veel mensenlevens zouden kunnen hebben, snel op de markt komen.

Bekijk de video:

24-year-old invents brilliant way to help people in their fight against dementia

These Jelly Drops look like delicious gummies, but they’re actually a life-saving invention for people battling dementia

Posted by In The Know on Thursday, August 23, 2018

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN