Suggesties voor deze moeilijke tijd

Commentaar

Aangezien we allemaal wekenlang thuis zitten, volgen hier enkele suggesties om je te helpen de dag door te komen.

Bekijk minder nieuws. Interview- en opinieprogramma’s op tv en radioshows die bijdragen aan iemands begrip van de situatie kunnen waardevol zijn. Maar 24/7 kijken naar deprimerend, paniekzaaiend nieuws over COVID-19 zal je alleen maar zenuwachtig, angstig en depressief maken. Het is goed voor de kijkcijfers van de netwerken, maar het is slecht voor je geestelijke gezondheid.

In plaats daarvan kun je lezen, met vrienden praten (via internet of met de juiste afstand), films kijken, een taal leren, naar muziek luisteren, een dagboek beginnen, kort een frisse neus halen, tuinieren of hobby’s gaan beginnen. Doe dat project waar je nooit tijd voor hebt gehad. Kortom, houd je niet bezig met het virus. Mijn vrouw en ik keken een paar nachten geleden naar een James Bond-film en ik genoot van de totale ontsnapping die dat bood. Ook krijg ik meer werk gedaan aan het derde deel van mijn Torah-commentaar (“The Rational Bible”) dan ik onder normale omstandigheden zou doen.

Zorg ervoor dat je via telefoon of video contact houdt met mensen waarvan je weet dat ze eenzaam zijn in deze tijd. Voor zulke mensen is sociaal isolement nagenoeg hetzelfde als opgesloten zitten in eenzame opsluiting. Nadat jij en die persoon twee weken symptoom-vrij zijn gebleven, zou ik ook willen voorstellen om dergelijke mensen te bezoeken of hen te laten bezoeken. Weken alleen zijn is waarschijnlijk veel gevaarlijker voor de gezondheid van een persoon dan de relatief kleine kans het nieuwe coronavirus op te lopen, laat staan ​eraan ​te sterven.

Besluit om gelukkig te zijn. Zoals Lincoln zei: “We zijn net zo gelukkig als we besluiten te zijn.” Je bent het verschuldigd aan degenen die samen met jou onder huisarrest leven – jij bent in feite moreel verplicht – om in deze ellendige tijd zo gemakkelijk mogelijk te zijn om mee te leven. Als je nu jouw humeur onder controle houdt, in moeilijke tijden, zal dit een goed voorbeeld zijn voor jouw gezin wat in de toekomst grote voordelen kan opleveren. Ik kan me voorstellen dat je kinderen tientallen jaren later zeggen: “Weet je nog hoe onze ouders blij bleven tijdens de coronavirus-angst?” Wat zou dat een prachtige erfenis zijn.

Als je thuis kinderen hebt – vanaf bijvoorbeeld groep 5 tot de middelbare school – bekijk dan PragerU-video’s met hen. Ze zijn allemaal slechts vijf minuten lang, zeer leerzaam en erg vermakelijk. Hoogleraren van grote universiteiten in de westerse wereld, vier Pulitzer Prize-winnaars, drie voormalige premiers en enkele van de geniaalste geesten ter wereld bieden deze cursussen aan. Er zijn 400 van dergelijke video’s. Ze zullen een levendige discussie stimuleren en je afleiden van het virus en de quarantaine. Ze zijn allemaal gratis, dus ik aarzel niet iets aan te bevelen waar ik bij aangesloten ben.

Bestel zoveel mogelijk maaltijden bij lokale restaurants. De meeste mensen halen hun eten bij supermarkten. Als je het kunt betalen – en ik vermoed dat de meeste lezers van deze column dat kunnen – probeer dan het grootste deel van je maaltijden bij een plaatselijk restaurant te krijgen via afhaal bestellingen. We moeten al het mogelijke doen om lokale restaurants in bedrijf te houden.

Bestel online producten. Tijdens deze quarantaine kopen mensen steeds meer artikelen via internet. Probeer zoveel mogelijk bij andere leveranciers dan Amazon te bestellen. Dit zeg ik niet om Amazon te kwetsen; Amazon is een opmerkelijk bedrijf. Het doel is om zoveel mogelijk internetverkopers in bedrijf te houden, in plaats van 1 groot internet bedrijf. Het duurt slechts een minuut of twee extra om vanaf een andere site te bestellen.

Kijk niet naar eten voor te veel troost. In deze situatie, zullen de meeste mensen veel minder bewegen dan normaal. Als je daar veel junkfood aan toegevoegd, zullen de resultaten niet mooi zijn. Er is gemeld dat de verkoop van koekjes en chips de afgelopen weken aanzienlijk is gestegen. Het laatste wat je nu wilt doen, is je immuunsysteem verzwakken. Eet zo gezond als je kunt. Bewegen blijft belangrijk. Elke dag een wandeling maken is een goed begin.

Koning Salomo, zo luidt het verhaal, vroeg zijn wijze mannen (in de oudheid benadrukten ze wijsheid; tegenwoordig benadrukken mensen kennis) voor hem een ​​magische ring te maken. Deze ring zou zijn geest verlichten als hij depressief werd en hem met beide benen op aarde terug zou brengen als hij euforisch werd. De wijze mannen kwamen terug met een ring waarin de Hebreeuwse woorden “gam zu ya’avor” waren geschreven: “Ook dit zal voorbijgaan.” Houd er rekening mee dat deze vreselijke periode voorbij zal gaan. De menselijke psyche is geprogrammeerd om te denken dat wat er nu gebeurt – blij of verdrietig – voor onbepaalde tijd zal doorgaan.

Dat is nooit het geval.

Dennis Prager is een landelijk gesyndiceerde presentator van een radio talkshow en columnist.

De meningen in dit artikel zijn de meningen van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de meningen van The Epoch Times.

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN