Tandheelkunde student deelt ontroerend verhaal over zijn opvoeding door vader met het syndroom van Down

Een jonge Syrische man is opgevoed door zijn biologische vader met het Downsyndroom en deelt zijn ervaring. De jonge man is nu een tandheelkunde student en zegt dat ondanks de aandoening, zijn vader hem gevormd heeft tot de man die hij nu is. Zijn verhaal is bewonderenswaardig.

Foto met dank aan Sader Issa

Sader Issa verscheen in een ontroerende video van de Syrische Societeit voor Sociale Ontwikkeling, waarin hij zijn vader, Jad, beschrijft als “vader, echtgenoot en hoofd van het gezin.” Hij legt uit dat de situatie weliswaar moeilijk te begrijpen is voor anderen, maar dat hij door iemand met het syndroom van Down is opgevoed die hem “alle liefde en tederheid heeft gegeven die iemand kan bieden.” De video, geplaatst in maart 2019, is sindsdien ‘viral’ gegaan met bijna 200.000 views.

Volgens Issa zou hij, als hij een keuze had en het over kon doen, niets veranderen en zegt dat hij zijn verwezenlijkingen te danken heeft aan de liefde, de zorg en de aanmoediging die hij van zijn vader kreeg toen hij opgroeide. De jongeman streeft naar een carrière in de tandheelkunde en is nu een derdejaarsstudent. “Mijn hele leven lang is hij de belangrijkste steun voor mij geweest als ik het nodig had”, zegt hij.

Foto met dank aan Sader Issa

Ondanks het feit dat hij met het syndroom van Down leeft, werkte Jad in de plaatselijke molenfabriek en onderhield hij zijn familie meer dan 20 jaar. Trots op het succes van zijn zoon, zegt de man bij iedere ontmoeting met nieuwe mensen: “Mijn zoon is een dokter.” En volgens Issa zijn de “ogen van zijn vader gevuld met vreugde en voldoening die als het ware zeggen: “Ja, ik heb het syndroom van Down, maar ik heb deze man opgevoed en alles gedaan wat in mijn macht lag om hem dokter te laten worden zodat hij anderen kan helpen.”

Foto met dank aan Sader Issa

Nog steeds samen na meer dan twee decennia beschrijft de jongeman zijn ouders liefdevol als “het hebben van een leven vol liefde, eenvoud en nederigheid in alle opzichten.”

Nadat de originele video viral ging, zei Issa dat veel mensen hem e-mailden en vroegen naar de relatie tussen zijn ouders, waar alleen zijn vader het syndroom van Down heeft en zijn moeder niet. “Ik geloof dat als twee partners op dezelfde golflengte zitten, waarom dan niet trouwen? Ze zijn intellectueel geschikt voor elkaar; zeer eenvoudige maar liefdevolle en zorgzame mensen”, legt hij uit in een interview met Metro UK in oktober 2019.Volgens de Vereniging van Downsyndroom is de vruchtbaarheid bij mensen met de aandoening over het algemeen lager dan bij de rest van de bevolking. En als één ouder het syndroom heeft, is de kans dat het kind het ontwikkelt ongeveer 35 tot 50 procent.

Dentistry Student Raised by Father With Down Syndrome

This dentistry student being raised by a biological father with Down Syndrome.❤️Credit: instagram.com/saderissaSSSD – الجمعية السورية للتنمية الاجتماعية youtube.com/channel/UCifeAeGaBlWPrrVrQMQEo4Q

تم النشر بواسطة ‏‎Inspired‎‏ في السبت، ٤ أبريل ٢٠٢٠

“Wanneer mensen in Google zoeken, vinden ze dat mannen met het syndroom van Down (DS) onvruchtbaar zijn, dus raken ze in de war als ze over ons horen”, zei Issa, via Metro UK. “Ik ken nog zes andere personen met vaders met het syndroom van Down. Er zijn weinig onderzoeken die de vruchtbaarheid van mannen met het syndroom van Down aantonen, dus we kunnen niet zeggen dat deze mannen zeer vruchtbaar zijn.”

Issa deelt regelmatig updates over zijn ongelooflijke familie op zijn Instagram. De jongeman vertelde Metro dat sinds zijn verhaal viral is gegaan, veel mensen hem hebben bedankt voor zijn openheid. “We waarderen de honderden ouders die mij hebben benaderd en me hebben verteld dat we hen hoop hebben gegeven op een betere toekomst voor hun kinderen.”

Door LORI C. SUMMERS

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN