Tandpasta op de badkamerspiegel verandert in een levensecht portret: Video

Wat door de meesten als een zooitje zou worden beschouwd, is een ware kunstvorm op Chinese sociale media. Terwijl de meeste kunstenaars een scala aan olieverf en zouden gebruiken om een fotografisch portret van iemand op een doek te maken, heeft één kunstenaar in China zich in plaats daarvan tot spiegels en tandpasta gewend.

De tandpasta-schilder, genaamd Xiong Qingzhen, heeft zijn badkamerspiegel gebruikt om meer dan 20.000 weergaven van zijn video’s op Chinese sociale media te genereren, volgens verschillende online nieuwsbronnen.


Zijn nieuwe video begint met een vleugje tandpasta op de spiegel, maar de opname laat al snel zien hoe hij er een realistisch portret van maakt.

In één van Xiong’s meest recente werken is Audrey Hepburn de ster. Hij deelde de video op 7 juni op Weibo, China’s versie van Twitter, onder de gebruikersnaam “Flying By While Taking Photos”.

Het voltooide portret van Audrey Hepburn nadat Xiong de lichten had uitgedaan. (User: Flying By While Taking Photos/Weibo.com)

Het portret heeft echter een eenvoudig begin, omdat het begon met niet meer dan twee vlekken tandpasta op een spiegel.

 

 

Het begin van het Audrey Hepburn portret. (User: Flying By While Taking Photos/Weibo.com)Een populaire opmerking van de Weibo-gebruiker “First Avenue Millionaire”, in reactie op de eerste afbeelding was “dit is alles wat ik kan doen”.

Xiong heeft ook andere “pasta’s” gemaakt, zelfs klassieke kunstwerken herschapen.

Een herschepping van de Mona Lisa door middel van tandpasta. (User: Flying By While Taking Photos/Weibo.com)

De Mona Lisa heeft echter nog niet dezelfde mystiek totdat de lichtschakelaar wordt omgegooid. Hij heeft ook moderne filmsterren gecreëerd.

 

Bruce Willis. (User: Flying By While Taking Photos/Weibo.com) Xiong beperkt zijn afbeeldingen niet alleen tot acteurs, zoals Bruce Willis. Hij heeft zelfs portretten gemaakt van iconische Amerikaanse sportsterren.

 

Portret van Kobe Bryant. (User: Flying By While Taking Photos/Weibo.com)

Kobe Bryant, was een begrip onder de Chinese jongens toen hij in de NBA speelde.

Tot nu toe is Xiong uniek in zijn kunstenaarschap. Geen enkele andere Chinese social media gebruiker heeft hem geëvenaard in deze stijl van portretteren.

 

door DANIEL HOLL

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN