Te druk om succes te hebben

Mis je kansen niet door de voorbereiding te negeren

Het was de ochtend van een belangrijke leiderschapsconferentie en ik was er vroeg om de presentatoren te helpen met de voorbereiding. De inzet voor deze leiderschapsconferentie was ongelooflijk hoog. De presentatoren hadden maar één dag om de toon te zetten voor het leiderschap van het bedrijf voor het komende jaar, dus de directeur van het bedrijf was er op gebrand dat iedereen zijn presentaties goed voorbereidde.

Een van de senior onderdirecteuren vond dat echter niet nodig. Ze was een zeer zelfverzekerde vrouw, zeer kundig, zeer technisch bekwaam, en dus dacht ze dat ze zich niet hoefde voor te bereiden.

Ze dacht dat ze het goed voor elkaar had.

Het enige dat ze dacht te moeten doen was de 60 dia’s van haar presentatie testen. Dus ze stond op het podium en klikte er één voor één doorheen. Toen liep ze het podium af en was klaar. Ze had het ‘te druk’ om iets meer te doen.

Toen was het tijd voor haar presentatie aan het publiek en je kunt je misschien wel voorstellen wat er gebeurde. Ze kwam het podium op en begon te stotteren en al stotterend ging ze door haar diapresentatie heen. Ze was duidelijk niet goed voorbereid. Binnen enkele seconden zag ik dat iedereen in het publiek zijn interesse verloor en op mobieltjes begon te kijken.

Ze was ze kwijt – ze verloor de aandacht van het publiek, de leiders die haar boodschap en visie door het hele bedrijf moesten verspreiden.

Dit is wat er gebeurt als we denken dat we het te druk hebben om het werk te doen. De “te druk” gedachte is een vorm van zelf-sabotage die de overhand geeft aan de ‘ratrace’. We lopen tegenwoordig allemaal zo hard. Het is wat er gebeurt. De inzet is hoog en de druk is zelfs nog hoger. We zorgen voortdurend voor iedereen, behalve voor onszelf. Het is gemakkelijk om je overweldigd te voelen en nog gemakkelijker om de bekende mantra “Ik heb het te druk” te herhalen. Dan laten we die gedachte het tempo van onze dag bepalen. Dit is de mentaliteit die ons de hele dag door in een “vecht-, vlucht- of bevries-modus” houdt.

Het operationele tempo van de ratrace zal je overheersen als je een mentaliteit hebt die dat toelaat. Je hebt het gevoel dat je geen tijd hebt, omdat je met die manier van denken, geen controle hebt over je tijd. Ik kan niet zeggen hoeveel van de topmanagers die ik coach hetzelfde tegen mij zeggen. “Ik heb hier nu gewoon geen tijd voor. Ik heb het te druk om hiervoor te oefenen.”

Het bestrijden van deze mentaliteit vereist een diepe reflectie. Denk na over je doelen. Welke voetsporen wil je achterlaten? Wat is de impact die je wilt hebben op je familie, gemeenschap en bedrijf? Welke grote gebeurtenissen of kansen zijn er op komst? Wil je dat ze slagen? Schrijf je doelen op, leg ze in het zicht en deel ze met iemand die dicht bij je staat, zodat ze tot leven komen in de wereld. Als onze doelen niet duidelijk gedefinieerd zijn is het te gemakkelijk om slachtoffer te worden van de “te druk” mentaliteit.

Als je die doelen eenmaal hebt gesteld, moet je datgene trainen wat nodig is om die doelen te bereiken. Dit vereist dat je stopt met jezelf te vertellen dat je het te druk hebt om te trainen. Die woorden moeten uit je woordenschat worden verwijderd. Zeg tegen jezelf dat je de tijd hebt en maak vervolgens de tijd om te doen wat nodig is teneinde je daadwerkelijk goed voor te bereiden. Je hebt het niet “te druk”. Je hebt de controle over je kalender en je tijd. En als je niet de baas bent over je kalender, streef er dan naar om dat te bereiken.

Als je het podium op gaat die ochtend, geef dan prioriteit aan tijd voor repetities. Als er veel op het spel staat bij onderhandelingen over een deal, maak dan tijd om die onderhandelingen te repeteren.

Het is aan jou de tijd te vinden om op te komen dagen en te doen wat nodig is om te winnen. Wijd je volledig aan een mentaliteitsverandering van “te druk” naar “ik heb tijd” en doe wat je moet doen om relevant en te zijn en een verschil te maken voor degenen die je dient.

We hebben geen tijd voor iets anders.

Door Scott Mann

Scott Mann is een voormalige Groene Baret die zich heeft gespecialiseerd in onconventionele, impactvolle missies en het opbouwen van relaties. Hij is de oprichter van Rooftop Leadership, verschijnt regelmatig op tv en veel gesyndiceerde radioprogramma’s. Voor meer informatie, bezoek RooftopLeadership.com

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN