Toelichting van The Epoch Times

Waarom het stuk van NBC en MSNBC over The Epoch Times perfect nepnieuws is

Beste lezers,

Zoals u weet, is The Epoch Times trots een onafhankelijke nieuwsorganisatie te zijn, die zich toelegt op waarheidsgetrouwe verslaggeving.

Dankzij uw steun zijn we nu de snelst groeiende krant van Amerika.

Het lijkt er echter op dat niet iedereen blij is met onze groei en onze toewijding aan het herstel van eerlijke journalistiek.

Op 20 augustus hebben NBC News en MSNBC veel tijd aan The Epoch Times besteed in een poging ons in diskrediet te brengen.

Bij The Epoch Times waren wij verbaasd getuige te zijn van een nieuw dieptepunt waartoe de media bereid zijn te vallen in een poging stemmen te vernietigen waar ze het niet mee eens zijn.

Valse beschuldigingen van ‘complottheorieën’

MSNBC-gastvrouw Rachel Maddow, bekend om haar bevooroordeelde berichtgeving over de Trump-regering en het foutief weergeven van een geheime verstandhouding tussen Trump en Rusland, wijdde op 20 augustus 30 minuten prime-time televisie aan ons.

In die tijd presenteerde Maddow een zorgvuldig gecreëerd beeld op basis van valse beweringen dat The Epoch Times een leverancier is van ‘complottheorieën’.

Zoals Maddow en het personeel van NBC News zelf weten, is niets minder waar.

Maddow en de NBC-verslaggevers wijzen het af, maar ze geven geen enkel feitelijk weerwoord op onze uitgebreide berichtgeving over de acties van ambtsbekleders uit het Obama-tijdperk die zich tegen de Trump-campagne van 2016 richtten, en bekend zijn geworden als ‘Spygate’.

In plaats daarvan geeft Maddow een beschrijving van Spygate die grenst aan waanzin en noemt het schandaal “iets over Donald Trump die Amerika redt van ‘satanische Democratische pedofielen'”.

De realiteit is dat The Epoch Times een erkende voorloper is geworden in de berichtgeving over het Spygate-schandaal. De onvermoeibare verslaggeving door ons team van journalisten op basis van feitelijk bewijsmateriaal – inclusief rechtbankdocumenten, getuigenissen van het Congres en interviews – heeft veel bijval ontvangen van lezers in het hele land en validatie van andere media, waaronder The New York Times, die onze verslaggeving heeft aangehaald.

In een verdere poging om The Epoch Times in diskrediet te brengen, probeerde Maddow de verslaggeving van Epoch Times te vermengen met inhoud van een onafhankelijke digitale entertainmentshow genaamd ‘Edge of Wonder’, die zich expliciet richt op de meest gewaagde samenzweringstheorieën die er zijn.

In een verklaring aan NBC op 20 juni schreef The Epoch Times: “Hoewel we op de hoogte zijn van de entertainmentshow ‘Edge of Wonder’, die werd opgericht door voormalige medewerkers van The Epoch Times, is The Epoch Times er op geen enkele manier mee verbonden.”

Maddow’s intentie om The Epoch Times en haar verslaggeving in diskrediet te brengen, onthulde zich door haar bizarre afschildering van het Spygate-schandaal, en haar herhaalde pogingen onze journalistiek te vermengen met inhoud uit de niet-gerelateerde show.

Abonnementsadvertenties verkeerd weergeven

NBC News wilde ook opzettelijk een populaire digitale marketingcampagne verkeerd weergeven. The Epoch Times voert deze voor de verkoop van abonnementen op de papieren editie. In de videoadvertenties bespreken we de redactionele inhoud en features van The Epoch Times en moedigen mensen aan zich te abonneren op onze gedrukte krant.

Facebook heeft specifieke regels voor advertenties volgens welke iedereen – inclusief uitgevers zoals The Epoch Times – inhoud als politieke reclame moet labelen als het sociale kwesties of politiek raakt; iets wat sommige nieuwsstukken natuurlijk doen.

Veel andere media voeren advertentiecampagnes voor hun inhoud en producten in dezelfde categorie op Facebook.

Klik bijvoorbeeld hier om Facebook-advertenties van The New York Times in die categorie te bekijken.

En klik hier om Facebook-advertenties van CNN in die categorie te bekijken.

NBC en MSNBC hebben onze advertenties voor abonnementen verkeerd weergegeven, ondanks onze opheldering in onze verklaring van 20 juni, die ze wederom negeerden. De verklaring luidde:

“We maken gebruik van verschillende marketingplatforms om ons abonneebestand te laten groeien, waaronder ook Facebook. Op Facebook gebruiken we videoadvertenties voor het genereren van abonnees. De abonnementsadvertenties van The Epoch Times hebben geen politieke agenda. De enige reden waarom sommige als ‘politieke advertenties’ worden geplaatst, is dat online platforms vereisen dat ze als zodanig worden gecategoriseerd.”

Het lijkt erop dat omdat NBC News en MSNBC het niet eens zijn met onze onafhankelijke en op feiten gebaseerde journalistiek, zij hun toevlucht hebben genomen tot deze ongegronde aanvallen.

Aanvallen op religieuze overtuiging

Maar het meest verontrustende deel van de berichtgeving door de show van Maddow en NBC News is hun opzettelijke poging om een ​​groep religieuze gelovigen aan te vallen die momenteel in China wordt vervolgd.

Dit komt op een moment dat tientallen miljoenen in China nog steeds geen religieuze vrijheid hebben en te maken hebben met aanhoudingen, illegale opsluiting in werkkampen, marteling en zelfs gedwongen orgaanoogst, als ze hun geloof volgen.

The Epoch Times is oorspronkelijk opgericht door Chinese Amerikanen die het communisme waren ontvlucht. In Amerika zagen ze de mogelijkheid een onafhankelijke media te creëren die mensen over de hele wereld ten goede zou komen.

De oprichters van The Epoch Times geloofden in waarachtigheid, compassie en tolerantie, de principes van Falun Gong. Dit is een feit dat we nooit hebben ontlopen. En het is precies deze toewijding aan waarheid die te zien is in onze verslaggeving. Dat gezegd hebbende, The Epoch Times is een onafhankelijke media en niet het eigendom van of beheerd door Falun Gong, zoals we hebben verduidelijkt in onze verklaring aan NBC News.

NBC News en MSNBC konden de verlaggeving van The Epoch Times niet aanvallen op feitelijke onjuistheden en kozen ervoor te duiken in 20 jaar haatpropaganda van de Chinese Communistische Partij, gericht op het demoniseren van Falun Gong.

In zulke lage aanvallen, en in de brutale verkeerde weergave van onze abonnementsadvertenties en Spygate-rapportage, ziet men precies het beeld van wat “nepnieuws” wordt genoemd. Ik geloof dat dit en soortgelijk verraad van journalistiek de reden is waarom zoveel mensen zich wenden tot The Epoch Times voor onze onafhankelijke en feitelijke verslaggeving.

Immigranten hebben een enorme rol gespeeld bij het bouwen van deze grote natie. Het is een land gebouwd op het principe van religieuze vrijheid. Als zodanig zien we het verhaal van The Epoch Times als een typisch Amerikaans verhaal.

Onze belofte aan u, onze lezers, is dat we niet zullen afzien van onze toewijding aan de waarheid en u journalistiek de hoogste kwaliteit zullen blijven bieden.

Jasper Fakkert
Hoofdredacteur, Amerikaanse edities

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN