Trump annuleert persconferentie op G20

BUENOS AIRES – President Donald Trump zei dat hij de persconferentie die op de G20-top in Argentinië was gepland, heeft geannuleerd, als gevolg van de dood van de 41ste president George H. W. Bush. Hij zei dat hij zal wachten met een ​​persconferentie over de details van de top tot na de begrafenis.

“Ik keek er erg naar uit om net voor het vertrek uit Argentinië een persconferentie te houden, omdat we zoveel succes hebben gehad in onze contacten met verschillende landen en hun leiders op de G20”, schreef hij op 1 december op Twitter.

“Echter, uit respect voor de familie Bush en voormalig president George H.W. Bush, zullen we wachten met de ​​persconferentie tot na de begrafenis.”

Trump vertelde verslaggevers op de G20-top dat hij met president George W. Bush en Jeb Bush had gesproken. President George H. W. Bush “was een geweldige man”.

“Een ding was heel duidelijk, hij was erg trots op zijn familie en hield erg veel van zijn familie. Hij was een geweldige kerel en hij zal worden gemist. Hij leidde het leven ten volle, en ook zeer voorbeeldig, zou ik zeggen.”

Door Emel Akan @mlakan

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN