Trump benadrukt het geloof in God in zijn toespraak op Thanksgiving

President Donald Trump benadrukte in zijn jaarlijkse toespraak op Thanksgiving drie belangrijke thema’s: vertrouw in God, de kracht van dankbaarheid en het belang van eenheid. Trump noemde de “onbaatzuchtige toewijding” van diegenen die het land dienen en die niet bij hun families konden zijn, alsmede het werk van wetshandhavers en de alarmdiensten. Ook huldigde hij hen voor hun inspanningen om het land veilig te houden en prees hun “onmetelijke opoffering”.

“Deze Thanksgiving staan we stil bij en zijn erkentelijk voor diegenen die een lege stoel aan hun tafel hebben”, zei hij. “We vragen God te waken over onze leden van het leger, met name zij, die door hun onbaatzuchtige toewijding om ons land en onze heilige vrijheid te dienen, op overzeese missies zijn tijdens de feestdagen.” 

In zijn toespraak bracht Trump hulde aan de historische elementen van Thanksgiving, de eerste viering van bijna vier eeuwen geleden, beschrijvend als een “voortdurend symbool van dankbaarheid die op unieke wijze is verweven met onze Amerikaanse geest.”

Trump moedigde ook alle Amerikanen aan zich te verzamelen in hun huizen of gebedshuizen “om een dankgebed te sturen naar God voor onze vele zegeningen”.

“Nu we vandaag zijn samengekomen met diegenen die ons na staan, kunnen we de almachtige God danken voor de vele zegeningen die we genieten”, zei Trump. “Samen gekomen tot één volk, in dankbaarheid voor de vrijheden en welvaart die in ons land gedijen, we erkennen God als de bron van alle goede gaven.”

Een paar dagen eerder, aanschouwde Trump de jaarlijkse traditie bij het Witte Huis om aan ‘turkey’ (kalkoen) gratie te verlenen. Dit jaar waren het twee fortuinlijke kalkoenen met de namen Brood en Boter. Zij kregen gratie tijdens een ceremonie bij het Witte Huis. Deze traditie begon in 1989 met de toenmalige president George H.W. Bush. 

Op een gegeven moment tijdens de gratie ceremonie, maakte Trump een grap over het paar kalkoenen, zeggend dat de vogels die dit jaar gekozen waren speciaal gefokt waren om “kalm te blijven onder alle omstandigheden”. 

“Dat is goed omdat zij al de dwangbevelen hebben ontvangen om in Adam Schiff’s kelder te verschijnen”, zei Trump, er later aan toevoegend dat de “Democraten mij beschuldigen niet hard genoeg te zijn tegen Turkey (Turkije)”.

Trump benadrukte in zijn toespraak vaak de kracht van Amerikanen om dankbaarheid te tonen en zei dat het land deze dankbaarheid moet tonen aan diegenen die het land beschermen en zullen blijven beschermen. 

“Sinds de eerste kolonisten die ons land hun thuis noemden, landden op Amerikaanse kusten, worden we altijd gekarakteriseerd door onze veerkracht en neiging om dankbaarheid te tonen, zelfs als we geconfronteerd worden met grote tegenspoed, altijd onze gegeven zegeningen herinnerend ondanks de ontberingen die we ondergaan”, zei hij in zijn proclamatie.    

“Als natie zijn we dank verschuldigd aan zowel diegenen die een eed afleggen om ons en onze manier van leven te beschermen, als aan hun families, en we groeten hen voor hun onmetelijke offers.”

Eerder deze maand woonden Trump en First Lady Melania Trump de iconische Veterans Day Parade van New York bij, waar de president veteranen eerde tijdens een toespraak. Trump schreef geschiedenis als de eerste president die een uitnodiging aanvaardde voor de grootste herdenking van de dienst in het land.

Trump herkende de veteranen van de Tweede Wereldoorlog in het publiek en zei dat de parade dit jaar specifiek het US Marine Corps eerde, dat onlangs zijn 244e verjaardag vierde.

Door Bowen Xiao, Epoch Times

Volg Bowen op Twitter: @BowenXiao3

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN