Trump reageert op ‘Totaal Fake’ bericht dat hij $750 dollar aan inkomstenbelastingen betaalde

President Donald Trump verweert zich op zondagavond tegen een bericht dat beweerde dat hij in 2016 en 2017 slechts $750 aan federale inkomstenbelasting betaalde.

“Het is nepnieuws. Het is totaal vals nieuws”, vertelde Trump verslaggevers bij een persconferentie van het Witte Huis nadat hij over het bericht werd gevraagd.

“Verzonnen. Nep”, voegde hij eraan toe.

De New York Times meldde dat Trump het bedrag betaalde in het jaar dat hij het presidentschap won en in zijn eerste jaar in het Oval Office. In het document stond dat ze de lang-gezochte belasting informatie voor de president verkregen en beweerde dat hij geen federale inkomstenbelastingen in 11 van de 18 jaar die ze onderzochten heeft betaald, het zegt dat hij doorgaans financieel verlies leed.

De president, die de bewering herhaalt, zei dat hij niet in staat is om zijn financiële administratie vrij te geven, omdat het wordt gecontroleerd door de Internal Revenue Service (IRS).

“Het is onder audit. Ze worden al heel lang gecontroleerd”, zei hij. “De IRS behandelt me niet juist.”

Trump voegde eraan toe: “Als ze niet [onder audit] waren, zou ik trots zijn om het [hen] te tonen.”

De president beweerde dat hij in de loop der jaren een aanzienlijk bedrag aan belastingen heeft betaald. “Ten eerste, heb ik veel betaald”, zei hij. “Ik heb ook veel staatsbelasting betaald. De staat New York rekent heel veel belasting.”

Die informatie zal in de loop van tijd worden vrijgegeven, zei Trump, eraan toevoegend dat dit pas zal gebeuren wanneer de audit klaar is.

“Het zal allemaal onthuld worden”, zei hij. “Ik kijk er naar uit om veel dingen te onthullen. Ik ga veel dingen vrijgeven en de mensen zullen echt geschokt zijn.”

“IRS behandelt me niet goed. Ze behandelen me als de ‘Tea Party'”, zei hij, verwijzend naar de IRS die zich aanvallend opstelde tegenover groepen met Republikeins gedachtegoed tijdens het beleid van Obama.

De advocaat van de Trump Organization, Alan Garten, gaf een verklaring uit aan de NY Times over de vermeende belastinggegevens en zei dat “de meeste, zo niet alle, feiten onjuist lijken te zijn”.

“In het afgelopen decennium heeft president Trump tientallen miljoenen dollars aan inkomstenbelasting betaalt aan de federale overheid, waaronder miljoenen aan inkomstenbelasting sinds hij zijn kandidatuur in 2015 aankondigde”, vertelde Garten aan het liberaal-georiënteerde nieuwsmedium.

In de afgelopen vier jaar hebben de media en diverse bewindslieden van de Democraten op staats- en congresniveau geprobeerd om de belastingaangiften van Trump te verkrijgen.

Onder hen is New York County District Procureur Cyrus Vance Jr., die vorige week suggereerde dat Trump en zijn bedrijven kunnen worden onderzocht voor belastingfraude. Bij het indienen van een verzoek, stelde het team van Vance dat ,”zelfs als de ‘grand jury’ alleen maar de waarheid zou testen van openbare aantijgingen, rechtvaardigen die berichten samen, volledig de omvang van de dagvaarding van de grand jury in deze zaak.”

De Supreme Court oordeelde eerder dat Trump niet absoluut immuun was voor strafrechtelijke procedures op staatsniveau, dat hem de kans geeft om de dagvaarding van Vance op andere gronden aan te vechten.

Door Jack Phillips
Origineel op 27 september 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Trump Pushes Back on ‘Totally Fake’ Report He Paid $750 in Federal Income Taxes

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN