Trump retweet zijn grap van 2014 over overheidsuitgaven en het buitenland

President Donald Trump retweette op 23 dec. zijn eigen grap van 2014 over het buitenland en de enorme bedragen die de Verenigde Staten betaalt aan het buitenland.

“Ik hoop dat we nooit leven vinden op andere planeten, want de Amerikaanse regering zal ongetwijfeld beginnen hen geld te sturen”, staat in het bericht van 4 juni 2014.

De president deelde het bericht een dag nadat hij de wetgevers in Washington verraste met een dreigement om een veto uit te spreken over de pandemie steun en het wetsvoorstel voor overheidsuitgaven, tenzij de wetgevers verschillende punten over steun naar het buitenland verwijderen, waaronder 8 miljoen euro voor genderprogramma’s in Pakistan.

“Het Congres heeft genoeg geld gevonden voor het buitenland, lobbyisten en speciale belangen, terwijl het geeft het Amerikaanse volk dat het nodig heeft, het absolute minimum. Het is niet hun schuld, het is de schuld van China, niet hun schuld”, zei de president in een video die in de Diplomatieke Ontvangstkamer van het Witte Huis werd opgenomen.

“Ik vraag het Congres dit wetsvoorstel te wijzigen en de belachelijk lage 500 euro te verhogen tot 1.600 euro, of 3.300 euro voor een koppel”, zei hij. “Ik vraag het Congres ook om onmiddellijk de verkwistende en onnodige punten in deze wet verwijderen en om me een geschikt wetsvoorstel te sturen, of anders zal de volgende regering een COVID hulppakket moeten leveren, en misschien zal dat de mijne zijn, en we zullen het voor elkaar krijgen.”

Snel aanvaardden de leiders van de Democraten het aanbod van Trump om het bedrag van de stimuleringscheques te verhogen naar 1.600 euro, maar behandelden zich niet de vraag van de president om buitenlandse hulp uit het wetsvoorstel te verwijderen.

De toewijzingen van buitenlandse hulp zijn een gebruikelijk onderdeel van de uitgavenvoorstellen  van het Congres, maar Trump is onbuigzaam geweest ten aanzien van het verminderen van de uitgaven. In zijn voorgestelde begroting van 2021 die in februari werd uitgevaardigd, vroeg de president voor een vermindering van 21 procent van de uitgaven aan buitenlandse hulp.

“Het is echt een schande. Bijvoorbeeld, onder de meer dan 5.000 pagina’s in dit wetsvoorstel, welke niemand in het Congres heeft gelezen vanwege zijn lengte en complexiteit, wordt het wetsvoorstel de ‘hulp voor COVID’ genoemd, maar het heeft bijna niets te maken met COVID. Dit wetsvoorstel bevat 70 miljoen euro voor hulp aan Cambodja, 110 miljoen euro voor Birma, 1 miljard euro voor Egypte en het Egyptische leger, dat militaire uitrusting bijna uitsluitend van Rusland zal kopen”, zei de president.

Trump klaagde ook over de enorme bedragen die werden toegekend aan instellingen die geen verband lijken te houden met de strijd van het land tegen het Chinese Communistische Partij (CCP) virus, algemeen bekend als het coronavirus. Hij haalde een lange lijst van zaken aan om zijn punt te benadrukken.

“35 miljoen euro voor het Kennedy Center in Washington D.C., dat niet eens open is voor zaken, 800 miljoen euro voor het Smithsonian en 118 miljoen euro voor de National Gallery of Art, ook deze faciliteiten zijn in feite niet eens open”, verklaarde de president. “5,5 miljoen euro voor het beheer van rifvissen, 20 miljoen euro voor de bestrijding van de Aziatische karper, 2 miljoen euro voor het tellen van ‘amberjack’-vissen in de Golf van Mexico, een voorziening om het kweken van vis in federale broederijen te stimuleren. 2,5 miljoen euro voor technologie voor de productie van gevogelte, 1,6 miljoen euro voor onderzoek naar het effect van gekapte bomen, 460 miljoen euro voor bouwprojecten bij de FBI”.

Reuters heeft bijgedragen aan dit verslag.

Door Ivan Pentchoukov
Volg Ivan op Twitter: @ivanpentchoukov

Origineel op 23 december 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Trump Retweets His 2014 Joke About Aliens and Government Spending

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN