Trump staat niet alleen in afwijzen conclusies klimaatrapport

Prominente specialisten zien politieke motivatie in rapport

President Donald Trump was niet de enige die op 26 november de uitkomst van het klimaatrapport, uitgevoerd in opdracht van het Amerikaanse Congres, afwees. Amerikaanse energie en milieu specialisten van 3 verschillende prominente denktanks waren het met elkaar eens dat het rapport opgesteld was vanuit politieke motivatie overgebleven uit het Obama tijdperk, en gebaseerd op ondeugdelijke wetenschap en gebrekkige modellen.

Het rapport, samengesteld door meer dan tien ministeries en overheidsinstanties, voorspelt dat de Verenigde Staten miljarden dollars zal verliezen, als het doorgaat met het huidige klimaatbeleid. Het rapport stelt dat, de klimaateffecten mensen zullen schaden, de beschikbaarheid van water zal beperken, de infrastructuur zal schaden en de kustlijn zal veranderen, tenzij er drastische maatregelen worden genomen.

“Ik heb het gezien, een gedeelte gelezen, en het is oké”, zei Trump tegen verslaggevers bij het Witte Huis op 26 november. “Ik geloof het niet,” voegde hij eraan toe.

Sommige deskundigen zijn het hiermee eens. Patrick Michaels, directeur van het Centre for the Study of Science aan het Cato Institute en voormalig voorzitter van de American Association of State Climatologists, zei in een verklaring dat dit rapport weinig veranderd was vergeleken met het concept uit februari.

“De definitieve versie bevat dezelfde doorslaggevende fouten die we eerder dit jaar opmerkten”, zei Michaels. “Het is gebaseerd op een serie klimaatmodellen die veel hogere voorspellingen doet voor de opwarming dan wat er in werkelijkheid plaatsvindt in de uiterst belangrijke tropische atmosfeer.”

Terwijl de media de bekende klimaatveranderingsproblemen presenteert als wetenschappelijk bewezen, is er geen overeenstemming op grote onderwerpen zoals hoe groot de invloed van het menselijk handelen is op het klimaat, en of de huidige koers van de mensheid wel tot de catastrofale scenario’s lijdt zoals aangegeven in dit rapport, aldus H. Sterling Burnett, een vooraanstaand lid van het Heartland Institute en hoofdredacteur van Environment and Climate News.

“Het interessante verschil tussen het conceptrapport en dit rapport is dat ze veel meer alarmerende rampscenario’s schetsen dan ze in het [concept] -rapport deden, ondanks het feit dat de gegevens hetzelfde zijn gebleven”, vertelde Burnett aan The Epoch Times. “Ze doen al deze aannames over de toekomst en negeren de onderliggende wetenschap.”

Tijdens zijn campagne-tournee, beloofde Trump het beleid uit het Obama-tijdperk, waarvan hij aangaf dat het schadelijk is voor Amerika, ongedaan zou maken. Vorig jaar, kondigde de president zijn voornemen aan om uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen.

Trump heeft ook klimaat en milieu-regelgeving waaronder het Clean Power Plan uit het Obama-tijdperk teruggedraaid, en tegelijkertijd maatregelen ingevoerd om de productie van olie, gas en kolen op te voeren. Onder Trump is de Verenigde Staten de grootste producent van ruwe olie ter wereld geworden, door Saoedi-Arabië en Rusland voorbij te streven.

“Deze [Amerikaanse] Nationale klimaatverkenning is uitgevoerd in opdracht van de Obama-regering en vrijgegeven door de regering van Trump. Het is ontwikkeld als ondersteuning voor de klimaatagenda van Obama, waaronder zijn anti-energie beleid en reguleringsoffensief, ontwikkeld om de energieprijzen te laten stijgen, en te bepalen hoeveel en welke vorm van energie mensen mogen gebruiken.” Liet Myron Bell, directeur van Center for Energy and Environment van de mededingingsautoriteit CEI in een verklaring over het klimaatrapport weten. Hij voegde hier nog aan toe dat de verkenning “bol staat van dubieuze en zelfs regelrechte nepwetenschap.”

“De beweringen van deze doemdenkers over de mate en impact van ‘global warming’ zijn gebaseerd op achterhaalde computermodellen, en niet op data.”

Het klimaatrapport van de Amerikaanse regering kwam twee weken voor de VN klimaatverandering conferentie in Polen. Tijdens de conferentie wil het Heartland Institute een 1000 pagina dik kritisch verslag publiceren over het intergouvernementele VN panel voor klimaatverandering.

Perswoordvoerder van het Witte Huis, Sarah Sanders verdedigde de standpunten van de president  tijdens een persconferentie op 27 november.

“Zelfs Obama’s adjunct-secretaris voor de wetenschap geloofde niet in de radicale conclusies van het rapport”, zei Sanders. “Hoe we ervoor kunnen zorgen dat we de schoonste lucht en het schoonste water hebben, zijn de belangrijkste zaken waar we ons op moeten concentreren, en dat is wat de president zeker zal doen en op dat vlak zal de president de leiding nemen.”

Door Ivan Pentchoukov  @IvanPentchoukov

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN