Trump vraagt steun voor ‘grootse beweging’ om de macht terug te pakken van de corrupte heersende klasse

'MAGA' rally in Pensacola, Florida

Slechts drie dagen voor de tussentijdse verkiezingen maakten president Donald Trump en vicepresident Mike Pence een stop in Pensacola, Florida, om er bij de kiezers op aan te dringen om voor de verkiezingsdag naar de stembus te gaan.

Ze voerden campagne voor gouverneur Rick Scott, die probeert de Democraat en senator Bill Nelson van zijn functie te ontheffen; en de Republikein Ron DeSantis, die voor de plaats van gouverneur tegen Andrew Gillum, de burgemeester van Tallahassee strijdt.

Pence vertelde een energieke menigte op Pensacola International Airport: “De keuze in deze verkiezing … is een keuze tussen belastingverhogingen en belastingverlagingen. Het is een keuze tussen meer overheid en meer vrijheid. Echt, het is een keuze tussen weerstand en resultaten.”

Trump vertelde de menigte dat zijn twee jaar van regeren deel uitmaakte van de ‘meest succesvolle politieke beweging’ in de geschiedenis van Amerika.

“De Democraten willen de klok terugdraaien, de Amerikaan in zijn achteruit zetten en de macht teruggeven aan een corrupte, zelfzuchtige heersende klasse die alleen voor zichzelf zorgt”, zei hij. “Dat weet je. Dat is de reden waarom deze beweging begon.”

“Alleen al in de laatste maand kwamen er nog eens 250.000 banen bij, en dat ondanks de orkanen. Weet je, orkanen ruïneren je maand- en kwartaal cijfers”, zei Trump over de economie, de belastingverlagingen en de deregulering door zijn regering.

“Republikeinen hebben een enorme belastingverlaging voor werkende gezinnen doorgevoerd en we zullen dat snel opvolgen met nog eens 10 procent belastingverlaging voor de middenklasse”, voegde hij eraan toe.

“We zorgen voor onze veteranen en we bouwen Amerika’s militaire macht opnieuw op, zoals we dat de afgelopen 50 jaar niet hebben gedaan. En alles is gemaakt in de V.S.”

Deregulering

Over het onderwerp deregulering zei Trump: “Denk eraan, ik zei dat we er twee [regelingen] weg wilden halen voor elke nieuwe. Op dit moment is het 22 voor één, we [voegen] een verordening toe en we halen er 22 weg.

“Een snelweg die 20 jaar nodig zou hebben om goedgekeurd te worden, zou een proces doorlopen — een proces voor milieu-impact”, zei hij. “Het zou twintig jaar duren … dat hebben we nu teruggebracht tot tweeënhalf jaar.”

Trump zei dat het wegnemen van tijd- en geldverslindende regelgeving niet betekent dat de milieunormen voor projecten lager liggen.

“Als het niet voldoet aan de milieunormen, als we iets doen om onze schone lucht of ons kristalheldere, mooie water te verstoren, zullen we het niet goedkeuren”, zei Trump.

De vertegenwoordiging van Florida

Trump zei dat hij geen vertrouwen had in “Rick’s extreem-linkse tegenstander”, senator Bill Nelson, omdat hij in de twee jaar van zijn presidentschap Nelson nooit had gezien of gehoord. “De enige die ik zie is ‘Crying Chuck‘,” zei hij, verwijzend naar Chuck Schumer, leider van de minderheidsfractie van de Democraten in de senaat. “Hij vertegenwoordigt iedereen.”

“Bill belt me nooit om te zeggen: ‘Ik zou graag iets willen voor Florida’”, vervolgde Trump. “Okeechobee – de dam – dat doen we omdat Rick Scott ons helemaal gek maakte in het Witte Huis. Hij maakte ons gek. Hij belde steeds weer: ‘Het is Rick Scott, gouverneur, mijnheer.”

Hij zei: “Zodra ik hem dat geef, wil hij andere dingen. Maar eerlijk gezegd, is dat niet wat je wilt?”

“Met Okeechobee deed ik het voor hem [Scott], omdat hij gewoon overal was, hij stuurt me plannen, het is net een bouwproject en het is iets belangrijks, en hij belt”, zei Trump. “En toen hoorde Bill er ineens van en gaf hij een persconferentie om de Okeechobee-dam aan te kondigen, en hij had er niets mee te maken.

“Een stem op Nelson is slechts een stem voor Chuck Schumer”, grapte Trump.

Juridisch activisme

Trump haalde ook naar de Democraten uit met betrekking tot de aanklager van rechter Kavanaugh die eerder op 3 november naar buiten was getreden om toe te geven dat ze had gelogen over verkrachting door Kavanaugh.

“Ze [Democraten] probeerden een geweldige man met een ongelooflijke familie te vernietigen”, zei Trump. “Kun je je voorstellen dat deze man, waarvan men tien jaar geleden al voorspelde dat hij rechter van het Hooggerechtshof zou worden…daarom niet die baan zou hebben gekregen?”

“Maar ze gaf toe dat het nooit was gebeurd, ze heeft hem nooit ontmoet”, zei Trump. “Dit is schandelijk.”

Trump zei dat Andrew Gillum als gouverneur “Florida zou vernietigen”.

“Ze zullen de staat Florida het socialisme opleggen…welkom in Venezuela. En ze zullen de grenzen van Amerika uitwissen”, vervolgde Trump. “Ron staat voor 100% naast de mannen en vrouwen van de politie. Gillum wil ICE (Immigration and Customs Enforcement) afschaffen.”

“Vorig jaar alleen al arresteerden beambten van ICE meer dan 170.000 criminele buitenlanders”, zei hij. “Dit zijn mensen met een strafblad hier en in de landen waar ze vandaan komen, inclusief degenen die beschuldigd of veroordeeld zijn voor 48.000 geweldplegingen, 12.000 seksuele misdrijven en 1800 moorden.”

Beloften

“Ik zal de steden van Florida beschermen door naast de mannen en vrouwen van de politie te gaan staan”, vertelde DeSantis de menigte. “Ik ga ze niet aanvallen, zoals Andrew Gillum deed, ik ga geen anti-politiebelofte ondertekenen.”

Met een sneer naar Gillum merkte hij op dat “Tallahassee de meeste misdaad heeft in Florida. Geen wonder dat zij vorig jaar het hoogste aantal moorden in hun geschiedenis hadden.”

Voortbordurend op Trump’s opmerkingen over rechter Kavanaugh zei DeSantis: “Ik zal solide constitutionalisten aanstellen voor het hooggerechtshof in onze staat, op dezelfde manier waarop de president mensen heeft aangesteld voor onze federale rechtbank. We kunnen het juridische activisme in Florida een maand na mijn benoeming beëindigen.

“De president eindigde met het verzoek om eenheid met als doel de macht terug te geven aan het Amerikaanse volk.”

“Loyale burgers zoals jullie hebben dit land helpen opbouwen en samen nemen we ons land terug — we geven de macht terug aan jullie, het Amerikaanse volk”, zei Trump.

Door Melanie Sun
Associated Press droeg bij aan dit rapport.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN