Trump weerlegt ‘Seizoen van de Duisternis’ van de toespraak van Biden

President Donald Trump weerlegde vurig de beschrijving van de huidige periode door de Democratische presidentskandidaat, Joe Biden, die het als de “donkerste momenten” in de Amerikaanse geschiedenis afschildert.

“Joe Biden verklaarde het grimmig een seizoen van Amerikaanse duisternis”, zei hij. “Waar Joe Biden Amerikaanse duisternis ziet, zie ik de Amerikaanse grootsheid.”

Hij maakte de opmerkingen op vrijdag bij de Raad voor Nationaal Beleidsvergadering van 2020.

Biden, die 36 jaar als Amerikaanse senator heeft gediend en 8 jaar als vice-president onder voormalig president Barack Obama, beweerde dat Amerika zich in een sombere situatie bevindt onder het presidentschap van Trump.

“De huidige president heeft Amerika veel te lang in duisternis gehuld. Te veel woede. Te veel angst. Te veel verdeeldheid”, zei hij tijdens zijn toespraak op donderdag.

De vroegere vice-president stoelde zijn retoriek op vier belangrijke gebeurtenissen die hij beschreef als “een perfecte storm”: de CCP (Chinese Communistische Partij) viruspandemie en zijn economische nasleep, de rassenspanningen in grote steden in het land en de klimaatverandering.

“Vier historische crisissen. Allemaal tegelijk. Een perfecte storm”, zei hij. “De ergste pandemie in meer dan 100 jaar. De ergste economische crisis sinds de Grote Depressie. De meest dwingende roep om rassenrechtvaardigheid sinds de jaren ’60. En de niet te ontkennen realiteit en versnelde dreiging van klimaatverandering.”

Trump verwees naar zijn economische resultaten van voor de uitbraak en zei dat de economie een “super V”- herstel zal laten zien van de economische nasleep van de plaag.

“Kijk naar wat er gebeurt en kijk hoe we omhoog schieten. We noemen het een ‘super V’. Het is niet langer een ‘V’; het is een ‘super V’, zei hij.

Hij prees ook de reacties van de gezondheidswerkers, de wetgevende tak en de ondernemingen in het omgaan met de plaag.

“We hebben heldhaftige artsen en verpleegkundigen in actie zien komen om levens te redden. We hebben eerstehulp-verleners gezien die vreemdelingen in nood hielpen. We hebben gezien hoe ongekende wetgeving werd aangenomen om 50 miljoen Amerikaanse banen te redden. We hebben de Amerikaanse industrie gemobiliseerd als nooit tevoren”, zei hij.

De president- die blijkbaar veel steun krijgt van wethandhavers in het hele land, midden in een golf aan protesten en rellen na de dood van George Floyd en besprekingen om het budget van de politie op te heffen. Hij bekritiseerde Biden voor het niet bespreken van wetshandhaving en het verminderen van misdaad in Democraten steden.

In reactie op de door Biden genoemde klimaatveranderingscrisis benadrukte Trump hoe hij het potentieel van de Amerikaanse energiesector heeft vrijgemaakt middels deregulering en de terugtrekking uit het Klimaatakkoord van Parijs, sinds hij naar het Witte Huis is gekomen.

“Het was op elk gebied de meest succesvolle periode in de geschiedenis van ons land”, zei hij.

Door zich voor te doen als een bescheiden Democraat, stelde Biden een economisch plan op met een duidelijke overlap met die van Trump. Nochtans, tonen de Democraten en de Republikeinen een scherpe tegenstelling op verschillende punten.

De Democraten neigen naar het sluiten van staten of steden, zolang als nodig is om de verspreiding van de CCP virus onder controle te krijgen, terwijl Trump en andere Republikeinen een evenwicht willen tussen de behandeling van de plaag en de economische gezondheid.

Voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi heeft het Huis, met een meerderheid van Democraten, sinds mei opdracht gegeven om vooral te stemmen via volmacht. Biden vertelde David Muir van ABC dat hij het land zal sluiten als wetenschappers dat voorstellen.

L-R Senatoren Cory Booker, Charles Schumer, senator en kandidaat voor vice-president Kamala Harris, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, Afgevaardigden Karen Bass. Steny Hoyer doen mee met mede Democraten uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden en knielen in stilte gedurende 8 minuten en 46 seconden in ere van George Floyd in het bezoekerscentrum van het Capitol in Washington DC op 8 juni 2020. (Chip Somodevilla/Getty Images)

Te midden raciale spanningen na de dood van Floyd en rellen in grote steden in het land, herenigden de Democraten zich achter de Black Lives Matter-beweging. Prominente Democraten, waaronder Pelosi, senator Chuck Schumer, en de nu als vice-presidentskandidaat van de Democraten benoemde Kamala Harris knielden meer dan acht minuten in ‘The Capitol Visitor Center’ en droegen Afrikaanse stola’s van kente, vergelijkbaar met de stola’s die Black Lives Matter activisten vaak gebruiken.

Trump is echter een sterke voorstander van politieagenten. Hij heeft samen met zijn procureur-generaal William Barr en zittende minister van Binnenlandse Veiligheid Chad Wolf, acties ondernomen om de “openbare orde” te herstellen.

Barr stuurde federale agenten naar verschillende steden met hoge misdaadcijfers en arresteerde bijna 1.500 mensen, waarvan er meer dan 200 werden aangeklaagd. Wolf stuurde federale agenten naar Portland, Oregon, om de federale eigendommen te beschermen en de relschoppers en anarchisten te bestrijden.

Door Allen Zhong
Volg Allen op Twitter: @AllenZM

Kijk ook naar:

Origineel op 22 augustus 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Trump Rebuts ‘Season of Darkness’ Narrative in Biden’s Acceptance Speech

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN