Tweede golf van virusuitbraak verspreidt zich verder in Zuid-China

Een district in de Zuid-Chinese stad Guangzhou meldde de afgelopen dagen meer dan 10 asymptomatische dragers van het CCP virus, .

Een naburige provincie en de nabijgelegen stad Shenzhen meldden ook nieuwe infecties bij mensen die uit Guangzhou kwamen, wat aangeeft dat de tweede golfuitbraak zich verder verspreidt in Zuid-China.

Eind april werden in Guangzhou meer dan 100 nieuwe infecties gemeld, en ook tientallen infecties onder studenten en docenten in Shenzhen.

Ondertussen vertelden inwoners van de provincie Heilongjiang, gelegen in het noordoosten van China, aan The Epoch Times dat meer steden in de provincie uitbraken kennen. De autoriteiten hebben pas onlangs nieuwe infecties bekend gemaakt in de steden Harbin en Mudanjiang.

In Wuhan, de centraal gelegen Chinese stad waar het CCP virus (Chinese Communistische Partij), algemeen bekend als het nieuwe coronavirus, voor het eerst uitbrak, konden de bewoners niet genieten van het vijfdaagse ‘dag van de arbeid’-weekend. Video’s op sociale media vertoonden lange rijen voor ziekenhuizen; Om een ​​andere stad te bezoeken, moeten inwoners van Wuhan negatief testen in een nucleïnezuurtest op virussen voordat ze op reis gaan.

Guangzhou

Op 3 mei zei de gemeentelijke gezondheidscommissie van Guangzhou een nieuwe asymptomatische drager te hebben geïdentificeerd in het district Zengcheng. Dit is de tiende officieel gemelde infectie in de wijk. Andere districten in de bruisende metropool hebben in april ook nieuwe uitbraken gemeld.

De commissie beweerde eerder dat de eerste infectie van de tweede golf in Zengcheng werd vastgesteld op 26 april.

Op 27 april kondigde de commissie aan dat één van de nieuw gediagnosticeerde asymptomatische dragers een 24-jarige vrouw was uit de stad Xintang in Zengcheng.

Ze kreeg een nucleïnezuurtest in het Nanfang-ziekenhuis in Zengcheng en testte positief, hoewel de autoriteiten niet uitlegden waarom de vrouw naar het ziekenhuis ging als ze geen symptomen vertoonde.

Op 28 april meldde de commissie nog zeven asymptomatische dragers. Vijf van hen zijn familieleden van de jonge vrouw. Een andere was haar collega.

De commissie zei op 1 en 2 mei meer asymptomatische dragers uit de stad Xintang te hebben geïdentificeerd. Zij merkte op dat de personen nauwe contacten hadden met eerder gediagnosticeerde mensen, maar specificeerde niet wie.

Studenten staan in de rij om op 21 april 2020 getest te worden op het CCP virus op een middelbare school in Guangzhou, China. (STR / AFP via Getty Images)

Maar gegevens uit nabijgelegen regio’s geven aan dat de uitbraak in Zengcheng mogelijk heeft plaatsgevonden voor deze tien gevallen.

Het stadsbestuur van Shenzhen meldde op 29 april een gediagnosticeerde patiënt, een 29-jarige man die op 22 april vanuit Zengcheng aankwam in het district Bao’an in Shenzhen. Hij begon de symptomen op de avond van 24 april te ontwikkelen. Zijn toestand verslechterde snel. .

Op 26 april ging de man naar het Bao’an People’s Hospital en testte positief op een nucleïnezuurtest. Twee dagen later werd hij officieel gediagnosticeerd. Lokale autoriteiten specificeren momenteel meerdere criteria (niet alleen een nucleïnezuurtest) voordat een patiënt officieel de diagnose COVID-19 krijgt.

De provincie Guangxi meldde ook een nieuw geval met betrekking tot Zengcheng. Xu Wanjie en zijn vrouw bezochten Zengcheng en logeerden daar van 12 april tot 26 april in een hotel. Nadat ze waren teruggekeerd naar de provincie Guangxi, en een grootschalige uitvaart hadden bijgewoond met minstens 35 gezinnen en verschillende gebieden hadden bezocht, belde de politie van Guangzhou hen op 28 april.

De politie vertelde hen dat bij sommige gasten die in hetzelfde hotel verbleven, het virus werd vastgesteld. Het echtpaar en honderden van hun nauwe contacten moeten nu in quarantaine worden geplaatst.

Hoewel de politie van Guangzhou sprak over gediagnosticeerde gevallen in Zengcheng, kondigden de autoriteiten voor die periode officieel geen gediagnosticeerde patiënten met symptomen in Zengcheng aan.

Van de autoriteiten in Guangzhou was eerder al bekend dat ze inconsistente gegevens rapporteren.

Taxichauffeurs staan in de rij In Guangzhou, China, op 20 april 2020 om zich te laten testen op het CCP virus. (STR / AFP via Getty Images)

Heilongjiang

In de provincie Heilongjiang in het noordoosten van China laten officiële cijfers geen nieuwe infecties zien in de stad Jiamusi. De lokale bevolking beschreef echter een andere situatie.

Mevrouw Zhang woont in de wijk Zhixing in het district Xiangyang, Jiamusi. Ze zei op 4 mei: “[Autoriteiten] bouwen muren om elk gebouw in de buurt te isoleren”. Ze voegde eraan toe dat sommige woonwijken in het nabijgelegen Qianjin-district ook werden afgesloten.

Zhang klaagde dat lokale overheidsfunctionarissen niet hebben uitgelegd of er nieuwe gediagnosticeerde gevallen of asymptomatische dragers waren, maar dat bewoners hun lichaamstemperatuur moeten laten meten en de gezondheidscode-app moeten laten scannen voordat ze hun woning binnenkomen of verlaten.

Dhr. Li, een andere inwoner van Jiamusi, vertelde The Epoch Times: “De bewakers bij de controleposten van ons wooncomplex zeiden dat we thuis moesten blijven omdat de uitbraak zeer ernstig was. Sommige hotels worden gebruikt als quarantainecentra.”

Op 29 april gaf het bestuur van Jiamusi de stad de opdracht “buitengewone maatregelen te nemen om infecties in ziekenhuizen te voorkomen”, zonder verdere details te verstrekken.

Medisch personeel werkt op 24 april 2020 aan nucleïnezuurtesten als onderdeel van CCP viruspandemische maatregelen bij een gezondheidscentrum in Suifenhe in de noordoostelijke provincie Heilongjiang in China. (STR / AFP via Getty Images)

Binnen de provincie kent de hoofdstad Harbin ook een tweede golf aan infecties. Autoriteiten hebben toegegeven dat ze geclusterde uitbraken hebben in twee grote ziekenhuizen in de stad en in wijken van het district Daowai.

Mudanjiang, dat aan Rusland grenst, heeft ook uitbraken in ziekenhuizen gemeld en heeft strikte maatregelen genomen om de verspreiding van virussen tegen te gaan, volgens gelekte documenten die The Epoch Times heeft verkregen.

Door Nicole Hao

Wist je dat wij onafhankelijk zijn?
The Epoch Times is onafhankelijk van enige invloed van bedrijven, regeringen of politieke partijen. Ons enige doel is om onze lezers accurate informatie te geven en verantwoordelijk te zijn naar het publiek.

Origineel op 4 mei, 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Second Wave of Virus Outbreak Spreads Further in Southern China

Bekijk de documentaire: De werkwijze van de Chinese Communistische Partij

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN