US Marshalls redden 33 vermiste kinderen in ‘Operatie Verloren Engelen’

Maandenlange operaties pakken mensenhandel aan

Meer dan 30 kinderen werden door U.S. Marshalls gered van mensenhandel in Zuid-Californië, waaronder acht die seksueel werden misbruikt, kondigde de FBI vrijdag aan.

Bij de meerdaagse gezamenlijke actie “Operatie Verloren Engelen” waren meer dan twee dozijn partneragentschappen betrokken en de operatie ging van start op 11 januari. De reddingsoperatie bereikte onlangs haar hoogtepunt met het terugvinden van 33 kinderen, aldus Kristi K. Johnson, assistent-directeur van het Los Angeles Field Office van de FBI, in een persbericht.

“Van de 33 teruggevonden kinderen waren er acht seksueel misbruikt op het moment dat ze werden teruggevonden,” aldus FBI-ambtenaren in een persbericht.

“Twee van hen werden tijdens de operatie meerdere malen teruggevonden in het ‘circuit, een veelgebruikte term om een bekende locatie voor commerciële sekshandel aan te duiden.”

Johnson zei dat mensen die het slachtoffer worden van commerciële sekshandel en vervolgens vrijwillig of met geweld, fraude of dwang terugkeren, niet ongewoon zijn, zelfs niet nadat zij bij eerdere operaties zijn gered.

“Deze schadelijke cyclus benadrukt de uitdagingen waar slachtoffers mee te maken hebben en waar wetshandhavers mee te maken hebben wanneer ze proberen te voorkomen dat slachtoffers terugkeren naar een misbruiksituatie,” zeiden FBI-ambtenaren. “Slachtoffers geven zichzelf niet aan als slachtoffers van mensenhandel of beseffen niet eens dat ze slachtoffer zijn van mensenhandel.

Volgens informatie van het lokale agentschap KTLA waren de minderjarigen tussen 13 en 17 jaar oud, hoewel dit niet is bevestigd in de verklaring van de FBI.

Ambtenaren kondigden aan dat één verdachte van mensenhandel in hechtenis is genomen na federaal bevel. Het bureau heeft sindsdien meerdere onderzoeken ingesteld. Sommige van de teruggevonden slachtoffers werden ook gearresteerd omdat ze hun proeftijd zouden hebben geschonden, berovingen hebben gepleegd en andere overtredingen. Eén kind was ook het slachtoffer van ontvoering door een ouder zonder gezag.

“De FBI beschouwt mensenhandel als moderne slavernij en de minderjarigen die betrokken zijn bij commerciële sekshandel worden beschouwd als slachtoffers”, zei Johnson, deonder-directeur van de FBI. “Hoewel deze operatie in een beperkte periode een golf van middelen heeft ingezet, doen de FBI en onze partners iedere dag de klok rond onderzoek naar kinderhandel in de seksindustrie.”

Michel Moore, hoofd van de politie van Los Angelos, benadrukte dat mensenhandel een bedreiging vormt voor onze jeugd en noemde het “een alomtegenwoordige en verraderlijke misdaad”.

“Mensenhandel is een wijdverbreide en verraderlijke misdaad die de veiligheid van onze jongeren bedreigt, jongeren, die de toekomst van onze gemeenschappen zijn”, zei Moore. “We kunnen de toekomst van onze jongeren alleen beginnen terug te nemen met sterke partnerschappen die worden gesmeed tussen uitstekende dienstverleners en wetshandhaving.”

De FBI zegt dat het aantal zaken in verband met mensenhandel en arbeidshandel de laatste jaren sterk is toegenomen. Het bureau zei dat het in november 2020 met meer dan 1.800 lopende onderzoeken bezig was, waaronder zaken waarbij minderjarigen betrokken waren. Vorig jaar werden in het hele land 664 onderzoeken naar mensenhandel uitgevoerd, waarbij 473 mensenhandelaars werden gearresteerd.

Bij een andere grote operatie inzake mensenhandel eerder deze maand, kondigde het Hillsborough County Sheriff’s Office (HCSO) op 11 januari – de nationale dag ter bewustmaking van de mensenhandel – aan dat een undercoveractie in Florida gedurende een maand 71 arrestaties opleverde.

Foto van gearresteerde mensen betrokken in een mensenhandel zaak in Florida, publiek gemaakt op 11 januari 2021. (Hillsborough County Sheriff’s Office)
Foto van gearresteerde mensen betrokken in mensenhandel zaak in Florida, aangekondigd op 11 januari 2021. (Hillsborough County Sheriff’s Office)
Foto van gearresteerde mensen betrokken in mensenhandel zaak in Florida, aangekondigd op 11 januari 2021. (Hillsborough County Sheriff’s Office)
Foto van gearresteerde mensen betrokken in een mensenhandel zaak in Florida, 11 januari 2021. (Hillsborough County Sheriff’s Office)

De operatie, die bekend staat als “Operation Interception”, is opgezet om “mensenhandel te bestrijden in de aanloop naar de Super Bowl die in februari 2021 in Tampa plaatsvindt”, vertelde HCSO Sheriff Chad Chronister aan verslaggevers tijdens een persbriefing.

Van 7 december 2020 tot 9 januari 2021 plaatsten undercoverrechercheurs advertenties op internet waarin ze aanboden elkaar te ontmoeten voor seks. Vrouwelijke rechercheurs deden zich ook voor als sekswerkers.

Alle 71 verdachten zijn mannen en tussen de 20 en 62 jaar oud, zei de sheriff. Onder de gearresteerden bevinden zich militairen in actieve dienst, een brandweerman, een christelijke leraar, een bankier, bouwvakkers, lokale ondernemers en twee geregistreerde zedendelinquenten.

Voormalig president Donald Trump heeft van de bestrijding van mensenhandel een topprioriteit van zijn regering gemaakt sinds de dag dat hij zijn ambt aanvaardde. Hij ondertekende in januari 2020 een presidentieel decreet dat gericht is op het uitbannen van mensenhandel en online uitbuiting van kinderen in de Verenigde Staten, waarin middelen worden toegewezen om daders te vervolgen, slachtoffers bij te staan en voorlichtingsprogramma’s over preventie uit te breiden.

Isabel van Brugen droeg bij aan dit rapport.

Door Lorenz Duchamps

Origineel op 23 januari 2021 gepubliceerd op The Epoch Times: US Marshalls Rescue 33 Missing Children in ‘Operation Lost Angels’

 

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN