Vakantienachtmerrie: dodelijk ongeluk met golfkarretje in Thailand

Twee Zuid-Koreaanse toeristen vonden de dood toen de golfkar van hun vrouwen hun golfkar ramde waardoor ze in een modderige rivier terecht kwamen, waar ze later verdronken, aldus de berichten.

De echtparen waren op kerstvakantie in Thailand toen ze een golfcursus deden in Phitsanulok. De twee wilden net met hun golfkar de rivier oversteken toen het voertuig van hun vrouwen er niet in slaagde te stoppen en hen van achteren aanreed waardoor hun golfkar van een drijvend platform af werd gebotst, aldus de BBC op 27 december.

More than 50 rescue workers from the military and police looked for the missing men.

Posted by New York Post on Thursday, December 27, 2018

De lichamen van Sung Jun-yong , 68 en Jaseoong Ha, 76, werden teruggevonden in de Nan-rivier. CNN meldde dat het lichaam van Sung Jun-yong op 25 december werd gevonden, terwijl het lichaam van Jaseoong Ha pas donderdag de 27e werd gevonden.

“De vrouwen vertelden dat ze allebei konden zwemmen, maar ik denk dat de oorzaak van de verdrinking de sterke onderstroom was”, vertelde een woordvoerder van de politie aan AFP.

De caddy voor de toeristen viel ook in de rivier de Nan, maar werd gered door een visser. The Guardian meldde dat de vrouwen ook in de rivier terecht kwamen, maar ze werden gered.

Ook Su Kim, de vrouw van een van de slachtoffers, werd in het ziekenhuis opgenomen voor verwondingen door de crash, meldde Fox News .

De politie zei dat ze het incident onderzoeken en de veiligheid van het vlot onderzoeken.

Verdere details van de crash zijn niet duidelijk.

Toeristische trekpleister?

Thailand ontvangt gemiddeld 35 miljoen toeristen per jaar, maar het toerisme liep flink terug in 2018, nadat in juli een veerboot met Chinese toeristen zonk, waarbij 47 mensen omkwamen. De toerismebranche kreeg meteen een flinke klap na het ongeluk, merkte de Guardian op.

Volgens The Thaiger heeft het “Thaise ministerie voor Toerisme en Sport zijn voorspelling voor juli tot december officieel met bijna 670.000 verlaagd, tot 5,1 miljoen Chinese toeristen.”

Maar de maandag na de crash gaf een Thaise minister de schuld aan de Chinese touroperators van de veerboot, meldde Reuters.

Vicepremier Prawit Wongsuwan gaf Chinese touroperators de schuld van het niet respecteren van de Thaise veiligheidswetgeving. “Sommige Chinezen gebruiken Thaise bedrijven in naam om Chinese toeristen binnen te brengen … ze hebben geen aandacht besteed aan waarschuwingen … daarom kon dit incident gebeuren. Dit moet worden verholpen”, zei Prawit.

Thailand’s ministerie van Toerisme zei dat het € 26.400  (1 miljoen baht) zou geven als compensatie aan de families van de slachtoffers.

Thailand is de op één na grootste economie van Zuidoost-Azië. Toerisme zorgt voor ongeveer 12 procent van het bruto binnenlands product, waardoor het een van de belangrijkste groeimotoren is. Dit soort rampen zorgen voor onvermijdelijke vragen over schade aan de Toeristenbranche.

In augustus 2015 kwamen 20 mensen om het leven, waaronder veel Chinese toeristen, tijdens een bomaanslag op een tempel in Bangkok, de ergste aanslag in zijn soort op Thaise bodem. De Chinese toeristen cijfers daalden lichtjes na de aanval, maar herstelden zich snel.

Maanden daarvoor sloot Thailand het beroemde strand van de film “The Beach”, volgens Business Insider. Een 23-jarige toerist, Lara Vogelsberg, zei destijds: “Het strand in de film is erg ontspannend, er zijn geen mensen te zien en je krijgt het idee dat het een heel eenzame plek is ‘in the middle of nowhere’. Dan kom je hier en denk je dat je op Times Square in New York staat.’

Door Jack Phillips, met bijdragen van Reuters

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN