Verbazingwekkende foto van wolken die het woord ‘LOVE’ vormen, geeft mensen hoop temidden van wereldwijde crisis

Een vrouw uit de Filippijnen stond totaal perplex toen ze getuige was van een wolkenformatie die het woord ‘LOVE’ leek te spellen en ze heeft online foto’s van het merkwaardige spektakel gedeeld. De vrouw beweert dat de foto’s geen hoax zijn, en hoewel sommigen sceptisch blijven, beschouwen velen de boodschap als een wonder.

Op 30 mei plaatste Analiza Sampinit Lumosad een reeks foto’s op sociale media die ze had genomen op Bon-Ot Beach in de Filipijnse stad Carrascal, Surigao Del Sur. De foto’s, zo beweerde ze, waren gemaakt tijdens een uitstapje naar het strand met haar tante en 8-jarige neef.

In de wolken, gehuld in een dramatisch zonverlicht silhouet, kun je heel duidelijk de letters “L-o-v” ontwaren, liggend aan de horizon. Met wat fantasie kan je aan het eind ervan verdergaan en een achterwaartse “e” zien.

Epoch Times Photo(Met dank aan Analiza Sampinit Lumosad)

Analiza genoot voor een moment van het uitzicht en maakte daarna de foto’s. “Ik en mijn neef waren een foto aan het maken van onszelf”, vertelde Analiza aan The Epoch Times. “Daarna keken we in de wolken; dat was de eerste keer in mijn leven dat ik de vorming van wolken zag.”

“Honderd procent waar, het is niet bewerkt”, beweerde Analiza. “Het is echt.”

Epoch Times Photo
Analiza Sampinit Lumosad. (met dank aan Analiza Sampinit Lumosad)

Analiza plaatste de foto’s op Facebook samen met een onderschrift “#Love“, en de opvallende wolkenbeelden leverden al snel reacties en deelacties op. Velen waren onder de indruk van de ogenschijnlijk wonderbaarlijke letters in de wolken.

“Bedankt voor het vastleggen van dit geweldige, fantastische uitzicht”, zei iemand. “In eerste instantie dacht ik dat het goed was bewerkt… ik was echt verbaasd. Bedankt Jezus.”

“Good vibes”, schreef een ander. “Het is als de belofte van God de Vader dat alles goed komt.”

Pilipinas Trending Facebook-pagina plaatste de foto’s ook samen met een onderschrift: “Het gezegde is dat we na storm en beproevingen kunnen genieten van een mooie toekomst … dat is de boodschap van God.”

Epoch Times Photo(met dank aan Analiza Sampinit Lumosad)

Het bericht in de wolken werd toevallig getimed in een land waar de regering lockdown-voorschriften streng heeft gehandhaafd tijdens de pandemie en eindelijk een geleidelijke versoepeling van die maatregelen ziet.

Hoe indrukwekkend de foto’s van Analiza ook zijn, de illusie kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan een fenomeen dat bekend staat als ‘pareidolie’, de menselijke neiging om bekende vormen en afbeeldingen in willekeurige patronen of levenloze objecten te zien.

De wereldberoemde wolkenformatie “man in de maan”, zegt EarthSky, is een klassiek voorbeeld van dit fenomeen. De tendens, is een functie van het onderbewustzijn en kent ook toepassingen op het gebied van psychologie en psychiatrie.

De bekende Rorschach inktvlek-test wordt soms gebruikt als diagnoseinstrument om inzicht te krijgen in de mentale toestand van een patiënt, legt Scientific American uit. De dubbelzinnige inktvlekafbeeldingen van de test nodigen de patiënt uit om objecten van willekeurige afbeeldingen te onderscheiden.

Hoewel de meningen over de wolkenfoto’s van Analiza op Bon-Ot Beach kunnen verschillen, heeft hun hartverwarmende boodschap toch een glimlach op de gezichten van talloze internetgebruikers over de hele wereld gewekt. En als je bedenkt waar we nu zijn en waar we zijn geweest, kunnen we er net zo goed van genieten!

We horen graag jouw verhalen! 

Door Louise Bevan

Origineel op 19 juni 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Amazing Photo of Clouds Forming the Word ‘Love’ Gives People Hope Amidst Global Crises

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN