Verklaring van The Epoch Times in reactie op NBC’s Facebook verhalen

We waren verbaasd te vernemen door berichten in de media dat Facebook de mogelijkheid heeft geblokkeerd voor The Epoch Times om reclame te maken voor abonnementen op de gedrukte krant. Dit lijkt een reactie te zijn op de berichtgeving van NBC News over ons.

Ondanks de bewering in NBC News berichtgeving van een enorme politieke samenzwering met “duistere gelden”, is de werkelijkheid veel eenvoudiger.

 The Epoch Times heeft een zeer populaire digitale marketingcampagne gevoerd voor onze papieren krant abonnementen. In de videoadvertenties bespreken we de redactionele en functionele inhoud van The Epoch Times en moedigen we mensen aan om zich te abonneren op onze gedrukte krant.

Facebook heeft specifieke regels voor reclame die vereisen dat iedereen – inclusief uitgevers zoals The Epoch Times – de inhoud als politieke reclame labelt als het gaat om sociale kwesties of politiek, iets wat nieuwsberichtgevingen natuurlijk wel doen. Veel andere media voeren reclamecampagnes voor hun inhoud en producten in dezelfde categorie op Facebook.

 Klik hier om Facebook-advertenties van The New York Times in die categorie te zien.

 En klik hier om de Facebook advertenties van CNN in die categorie te zien.

Facebook blokkeerde in juli onze mogelijkheid om te adverteren op de hoofdpagina van The Epoch Times, en gaf ons geen verklaring, ondanks meerdere verzoeken om opheldering. We hebben geen reden om aan te nemen dat dit te wijten is aan de inhoud van de advertenties, aangezien ze allemaal waren goedgekeurd door Facebook.

Sindsdien heeft The Epoch Times haar advertenties gepubliceerd op een aantal andere, nieuwe Facebook-pagina’s.  Zonder uitzondering zijn deze advertenties duidelijk Epoch Times advertenties voor onze abonnementen. En er is geen geheim, want het is allemaal openbaar.

Net als bij onze advertenties op onze eigen Facebook-pagina, is iedere advertentie door het beoordelingsproces van Facebook gegaan, werd goedgekeurd en in de juiste categorie geplaatst voordat ze werd uitgevoerd.

NBC’s representatie van onze gedrukte abonnementenadvertenties is overduidelijk onjuist. Geen van onze reclames is gedaan om de verbinding met The Epoch Times te “verdoezelen”; alle reclame was duidelijk voor Epoch Times print abonnementen.

Verder is NBC News en MSNBC’s inhoud over ons bezaaid met onnauwkeurigheden, grove fouten en verkeerde voorstellingen. Wij verwijzen u naar onze vorige verklaring: Klik hier om het te lezen.

 Zo verwierp het NBC Nieuws onze uitgebreide berichtgeving over de acties van ambtenaren uit het Obama tijdperk om de campagne van Trump aan te vallen in 2016, maar verstrekt geen enkel feitelijk weerwoord. De werkelijkheid is dat The Epoch Times een erkende leider is geworden in de verslaggeving over dit onderwerp. De onvermoeibare rapportering door ons team van verslaggevers is gebaseerd op daadwerkelijk bewijsmateriaal – met inbegrip van gerechtelijke documenten, congresgetuigenissen en interviews – en heeft brede erkenning van lezers uit het hele land en andere media ontvangen, met inbegrip van The New York Times, die onze berichtgeving heeft geciteerd.

 The Epoch Times is een onafhankelijke media en geen eigendom van Falun Gong, zoals we in onze verklaring aan NBC News hebben verduidelijkt.

The Epoch Times werd oorspronkelijk opgericht door Chinese Amerikanen die het communisme ontvlucht waren. Zij geloofden in waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid, de principes van Falun Gong. Dit is een feit waar we nooit voor terugdeinzen. En het is precies deze toewijding aan de waarheid die in onze verslaggeving te zien is.

Onze verslaggevers in China kregen te maken met zware vergeldingsacties voor hun werk. Tien van onze medewerkers werden gearresteerd en kregen zware gevangenisstraffen opgelegd wegens hun inzet voor onafhankelijke media.

Wat is er gebeurd met de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid als alleen mediakanalen die zich aansluiten bij de opvattingen van NBC, reclame mogen maken op Facebook? De mensen in heel Amerika zijn hongerig naar onafhankelijke en eerlijke media en daarom is The Epoch Times nu de snelst groeiende krant van Amerika.

Stephen Gregory
Uitgever, V.S. editie

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN