Vrijgave van Amerikaanse congressionele transcripten bevestigt Epoch Times eerdere verslaggeving

De vrijgave in de afgelopen weken van drie congressionele transcripten in de Verenigde Staten door afgevaardigde Doug Collins, lid van het juridisch comité van het Huis van Afgevaardigden, bevestigt eerdere verslaggeving door The Epoch Times.

Het kantoor van Collins gaf de interviews vrij die congressionele onderzoekers voerden met Bruce Ohr van het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ), voormalig FBI advocate Lisa Page, en voormalig FBI agent Peter Strzok.

The Epoch Times deed op 11 januari al verslag over details van het interview met Page.

Dit artikel onthulde meermaals opmerkelijk gedrag door de FBI en DOJ in hun onderzoek naar voormalig staatssecretaris Hillary Clinton en President Donald Trump.

Lisa Page getuigde dat de DOJ de FBI succesvol had verhinderd Clinton te beschuldigen van “grove nalatigheid” – een strafbaar feit – toen bleek dat zij een privé email server gebruikte om geheime informatie te verzenden.

Het artikel beschreef ook dat de FBI had overwogen om Trump te onderzoeken voor belemmering van de rechtsgang, zowel vóór als nadat Trump FBI directeur James Comey ontsloeg, wat gebeurde op aanraden van vice-procureur-generaal Rod Rosenstein, een democraat.

The New York Times vernoemde The Epoch Times als bron, toen het op dezelfde dag een artikel publiceerde getiteld “FBI onderzoekt of Trump al dan niet in het geheim werkte voor de rekening van Rusland.” (F.B.I. Opened Inquiry Into Whether Trump Was Secretly Working on Behalf of Russia)

Het Epoch Times artikel in kwestie leest u hier (Engelse versie).

Verhoor van McCabe

Epoch Times berichtte vervolgens ook als eerste over de bijzonderheden vervat in de getuigenis van voormalig uitvoerend FBI directeur Andrew McCabe.

McCabe vertelde de congressionele onderzoekers dat het heel ongebruikelijk was dat de FBI maanden voor het afsluiten van hun onderzoek Clinton reeds van schuld had vrijgesproken.

“De eerste keer dat zoiets gebeurt, voor zover ik weet”, verklaarde McCabe.

Hier leest u het gehele artikel (Engelse versie).

Verhoor van Bruce Ohr

The Epoch Times bracht als eerste het nieuws vervat in de getuigenis van Bruce Ohr, voormalig assistent van de vice-procueur-generaal.

Ohr vertelde de congressionele onderzoekers dat hij informatie doorspeelde van de FBI naar voormalig MI6 spion Christopher Steele—die door Fusion GPS was ingehuurd in opdracht van de Clinton campagne en de Democratic National Committee met de opdracht een dossier over Donald Trump samen te stellen. Ohr getuigde dat hij een USB stick van zijn vrouw Nellie, die tot net daarvoor bij Fusion GPS gewerkt had, aan de FBI had overhandigd.

Nadat de FBI officieel een punt zette achter de relatie met Steele omwille van zijn ongeoorloofde contacten met media reporters, bleef Ohr fungeren als informatiekanaal tussen Steele en de FBI.

Ohr rapporteerde aan FBI agent Joe Pientka, die daarvan officieel akte nam middels FD-302 formulieren, welke aan Peter Strzok werden afgeleverd.

Ohr’s getuigenis onthult ook dat de FBI onder waarnemend directeur McCabe, na het ontslag van James Comey, Steele terug in dienst wou nemen.

Hier leest u het hele artikel (Engelse versie).

Verhoor van Papadopoulos

Op 16 januari bracht The Epoch Times verslag uit van de details van het verhoor van George Papadopoulos, voormalig adviseur van de Trump campagne.

Tijdens het verhoor onthulde Papadopoulos opmerkelijke details over zijn interacties met de FBI en het kantoor van Robert Mueller.

Hij vertelde dat de FBI hem gevraagd had naar Londen te reizen om met een verborgen microfoon de Maltese professor Joseph Misfud op te nemen—wat Papadopoulos weigerde te doen. Misfud had volgens eigen zeggen informatie in verband met Clinton’s emails.

Papadopoulos vertelde dat hij dacht doelwit te zijn van een list omdat men hem een koffer met 10,000 dollar gaf, die nog steeds in Griekenland zou zijn.

Het hele artikel leest u hier.

Verhoor van Baker

The Epoch Times bracht op 18 januari verslag uit over het interview met voormalig FBI raadsman James Baker.

Tijdens het verhoor gaf Baker toe dat het FBI onderzoek naar Russische inmenging vol onregelmatigheden zat.

“Het zag er allemaal niet goed uit, ja. Ik was sceptisch over het hele ding. Het baarde me allemaal zorgen. De hele situatie was verschrikkelijk, het was iets nieuws en we probeerden uit te vissen wat we eraan moesten doen, en het was hoogst ongewoon”, vertelde Baker over het FBI onderzoek naar de Trump campagne.

Baker zei ook dat hij tegen het eind van het Clinton onderzoek van oordeel was dat ze aangeklaagd had moeten worden voor haar “alarmerende, ontstellende” manier om met geheime informatie om te gaan.

Klik hier om het hele artikel te lezen (Engels).

Belangrijke aanwijzingen niet gevolgd

Op 29 januari publiceerde Epoch Times een artikel gebaseerd op transcripten van interviews met Peter Strzok, Lisa Page, Bill Priestap, Jonathan Moffa, John Giacolone en James Comey.

Allen werden ondervraagd over een verwijzingsverzoek gemaakt door de Inspecteur Generaal van de Intelligence Community (IGIC), met betrekking tot Hillary Clinton: onderzoek van de meta-data van haar emails zou namelijk aangeven dat van elke email die zij verstuurde, een kopie naar een buitenlands adres geforeward werd.

Uit de interviews blijkt dat FBI agent Peter Strzok dit verwijzingsverzoek naast zich had neergelegd en er met de IGIC nooit verder over had gecommuniceerd.

Klik hier om het hele artikel te lezen (Engels).

Verhoor van Bill Priestap

The Epoch Times publiceerde op 31 januari een exclusief artikel over voormalig FBI-functionaris Bill Priestap.

Het artikel maakt duidelijk dat Priestap, die officieel de leiding had over zowel het Clinton als het Trump onderzoek, niet echt de touwtjes in handen had.

Priestap vertelde de congressionele onderzoekers dat het een selecte groep was die de onderzoeken leidden en dat het voornamelijk Peter Strzok en FBI analyst Jonathan Moffa waren die “de trein bestuurden”.

Het hele artikel leest u hier.

Verhoor van Trisha Anderson

The Epoch Times’ exclusieve verslaggeving over het verhoor van Trisha Anderson—tweede in rang bij het Office of General Counsel—toonde aan dat ze het FISA arrest (toestemming tot spioneren) voor Carter Page, campagne-adviseur van Trump, goedkeurde zonder het gelezen te hebben.

De getuigenis bracht verder aan het licht dat Anderson zelf een belangrijke rol speelde in het FBI contraspionageonderzoek inzake de Trump campagne.

U lees de twee artikels hier en hier.

Verhoor van Nellie Ohr

Nellie Ohr bevestigde tijdens haar verhoor—waar we op 13 maart verslag over uitbrachten—dat ze in het verleden voor de CIA gewerkt had voordat ze in opdracht van Fusion GPS Trump en zijn familie onder de loep nam.

Nelly Ohr zei dat ze als onafhankelijke medewerker voor een aantal federale agentschappen had gewerkt, zoals voor Open Source Works, een afdeling van de CIA.

Hier leest u het artikel (engels).

 

Structuur van het Westen wordt belaagd

De Amerikaanse republiek en haar grondwettelijke rechten zijn een aangetast gebied geworden. Maar ook in andere delen van het Westen lijken voorheen vanzelfsprekend beschouwde vrijheden onder vuur te komen.

The Epoch Times hoopt met haar toewijding aan eerlijke en verantwoordelijke journalistiek,  een zeldzaam bastion te zijn van hoop en stabiliteit in deze woelige tijden.

Terwijl veel media de feiten verdraaien om een politieke agenda te dienen, brengen wij u verslag terwijl wij onze verantwoordelijkheid behouden tegenover de maatschappij.

We hebben vanaf het begin waarachtig verslag uitgebracht over de huidige Amerikaanse regering. We schreven over de realiteit van een presidentiële Trump overwinning in 2016.

Een vrije pers is de hoeksteen van een gezonde beschaving.

Uw bijdrage helpt ons om in deze tijden gepolitiseerde berichtgeving door te blijven prikken, en u een feitelijke weergave te geven van de werkelijkheid. The Epoch Times wordt gepubliceerd door The Epoch Times Association, Inc., a 501(c)(3) nonprofit.

 

Door Jasper Fakkert 

Hoofdredacteur van V.S. editie,

 

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN