Vrouw sterft twee maanden nadat ze onder dwang is gevoed met mosterdolie door functionarissen van het Chinese communistische regime

Een Chinese vrouw werd gemarteld door functionarissen van de Chinese Communistische Partij (CCP) en twee maanden later stierf ze, volgens een nieuw rapport.

Jiang Pai raakte in een coma nadat ze gevangen werd gehouden door CCP-functionarissen en gemarteld werd omdat ze weigerde te stoppen met de beoefening van Falun Gong, een spirituele discipline die sinds juli 1999 door het Chinese communistische regime wordt vervolgd.

“Haar celgenoten merkten op dat ze incontinent was en haar lichaam bleef trillen”, zei een rapport van 2 september op Minghui, een website gewijd aan het publiceren van informatie over de vervolging van Falun Gong.

Jiang Pai (links) stierf nadat ze was gemarteld door CCP functionarissen. Aan de rechterkant, een illustratie van het proces van dwangvoeding. (Minghui.org)

“Omdat er in het weekend geen artsen dienst hadden, smeekten de gevangenen de bewakers om medische zorg voor haar”, zei het rapport, eraan toevoegend dat ze pas een dag later naar een ziekenhuis werd gebracht. Vervolgens hebben CCP functionarissen “haar geslagen en aan haar haren getrokken terwijl ze een MRI scan onderging”, aldus het rapport.

Het incident vond plaats in juni 2007, maar informatie over haar overlijden werd pas in september 2018 gepubliceerd.

Falun Gong, ook wel Falun Dafa genoemd, is een traditionele discipline voor lichaam en geest die in 1992 openbaar werd gemaakt en in de jaren negentig op grote schaal in heel China werd beoefend. Het komt voort uit het oude Chinese gedachtegoed om de principes van Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid hoog te houden.

Gevangenen zeiden dat ze was geslagen, geschokt met elektrische knuppels en “onder dwang gevoed … met mosterdolie”, zei Minghui.

Het rapport zei dat Feng Haibo, agent van de CCP’s Domestic Security Division, die andere Falun Gong beoefenaars arresteerde, refereerde aan de martelingen en dood die Jiang ondergaan had toen ze door hem werd vastgehouden. Hij zei dat ze op een “ijzeren stoel” was geplaatst en drie dagen lang elektrische schokken kreeg te verduren, aldus het verslag.

Een ander politieman zei anoniem: “We hebben haar drie keer onder dwang gevoed met mosterdolie. Tranen stroomden uit haar ogen en haar neus bleef lopen… toen begon ze alle vragen te beantwoorden die we haar vroegen”, ging het rapport verder.

Liu Ying, een verpleegster uit de stad Daqing, beschreef hoe het is om mosterdolie te krijgen in een Chinees detentiecentrum. Net als Jiang werd Liu ook gemarteld omdat ze Falun Gong beoefent.

“De politie kocht de mosterdolie, die in het holst van de nacht uit Japan was ingevoerd. Met een grote spuit injecteerden ze de mosterdolie in mijn neus”, zei ze. “Ik voelde meteen een zeer intense, verschroeiende pijn in mijn borst. Het voelde alsof mijn interne organen trilden. Ik kon mijn ogen niet openen. Mijn hoofd explodeerde. Ik werd gek. Woorden kunnen niet beschrijven hoe pijnlijk het was. ”

Ze voegde eraan toe: “Nadat ik het bewustzijn verloor, goot de politie koud water over mijn lichaam om me wakker te maken. Daarna voedde ze me opnieuw tegen mijn wil met mosterdolie tot ik weer bewusteloos raakte. Ze herhaalden de marteling verschillende keren. Terwijl ik dwangvoeding kreeg met mosterdolie, zei een officier tegen me: ‘Ken je Jiang Pai? Dit is wat we haar hebben aangedaan. Ze werd zelfs op een ijzeren stoel geplaatst die op elektriciteit werd aangesloten terwijl ze dwangvoeding met mosterdolie kreeg.”

De marteling met de dwangvoeding van mosterdolie heeft Jiang, volgens het rapport, waarschijnlijk het leven gekost.

“Na herhaalde ondervragingen en dwangvoedingssessies nam de gezondheidstoestand van mevrouw Jiang snel af. Tegen de ochtend van 23 juni 2007 begon ze, volgens haar kamergenoten, tekenen van een naderende dood te vertonen nadat ze in een diepe coma was geraakt. Ze werd twee dagen zonder toezicht aan haar lot overgelaten, en de gevangenen konden alleen maar toekijken hoe dit jonge, onschuldige leven langzaam door de dood werd weggenomen”, concludeerde het rapport.

Een nagespeelde scene van het onvrijwillig oogsten van organen bij Falun Gong beoefenaars in China, tijdens een samenkomst waarin wordt opgeroepen tot een einde van de vervolging van Falun Gong, in Ottawa, Canada, in 2008. (The Epoch Times)

Onvrijwillige orgaanoogst

In juli 2018 werden drie dagen lang meetings gehouden in het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, georganiseerd door Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH).

Dr. Glynn Gilcrease III, medisch oncoloog aan de University of Utah School of Medicine, zei tijdens de hoorzitting dat gedwongen orgaanroof een door de Chinese staat gesanctioneerde praktijk is om organen zonder toestemming te verwijderen bij gewetensgevangenen. Maar “dit gebeurt alleen in China”, zei Gilchrist tijdens de hoorzitting.

Een andere arts, Torsten Trey, directeur van DAFOH, legde uit waarom gedwongen orgaanroof in China een daad van genocide is. Hij begon met het presenteren van de officiële cijfers van het Chinese regime voor orgaantransplantaties in China, die sinds 2006 nauwelijks zijn toegenomen.

Maar hij merkte op, dat bewijs aantoont dat sinds 2000 de infrastructuur voor orgaantransplantaties in China drastisch is toegenomen. Het aantal ziekenhuisbedden is enorm gestegen, evenals het aantal transplantatieteams. De verkoop van anti-afstotingsmedicijnen is eveneens omhooggeschoten.

“Ze verbergen iets”, zei Trey.

Door Jack Phillips van The Epoch Times

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN