Waarom een kleine natie als België een grote virusuitbraak heeft 

Nieuwsanalyse

België wordt beschouwd als een klein land onder de 195 soevereine landen ter wereld. Het heeft een bevolking van 11 miljoen inwoners en een geografische grootte van 30.500 vierkante kilometer. 

Maar met betrekking tot het huidige aantal bevestigde infecties van het CCP virus en gerelateerde sterfgevallen, heeft België een van ’s werelds hoogste sterftecijfers. 

Op 23 april bedroeg het aantal bevestigde besmettingen in België 42.797; het aantal doden was 6490 – het sterftecijfer is ongeveer 15 procent. Dit plaatst het sterftecijfer van België boven zwaar getroffen regio’s als de Verenigde Staten, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. 

Waarom is er zo’n heftige situatie in België? 

Het redactionele artikel van the Epoch Times, “Waar er nauwe banden zijn met communistisch China, volgt het coronavirus“, suggereert dat “de zwaarst getroffen regio’s buiten China allemaal een overeenkomst hebben: nauwe of lucratieve betrekkingen met het communistische regime in Peking.” 

De situatie in België is geen uitzondering. In feite heeft België al vele jaren nauwe banden met het Chinese communistische regime, van de koninklijke familie tot de regering. 

Belt and Road

Twee van de belangrijkste havens van België hebben het ‘Belt and Road’-initiatief van Peking omarmd (BRI, ook bekend als One Belt, One Road of de nieuwe zijde route), een ambitieus project om geopolitieke invloed op te bouwen door infrastructuurprojecten in delen van Europa, Afrika en Centraal- en Zuid-Azië te financieren. 

De geografische ligging van België is strategisch voordelig. Het ligt naast Nederland in het noorden, Frankrijk in het zuiden, Luxemburg en Duitsland in het oosten en de Noordzee in het westen.

De grootste haven in België, Antwerpen, ligt dicht bij het productie- en consumptiecentrum van Europa. Zo’n logistiek knooppunt werd door Peking begeerd. 

In juli 2015 heeft de haven van Antwerpen een projectteam “Belt and Road” opgezet, die een deal heeft getekend met Chinese bedrijven om een “China-Europe-Africa International Trade and Logistics Centre” te bouwen. 

Het havenbedrijf van Antwerpen ondertekende vervolgens overeenkomsten voor “twinning port” en memoranda van overeenstemming met havens in Shanghai, Shenzhen, Ningbo, Tianjin, Qingdao en Dalian. 

In mei 2018 arriveerde de eerste zijderoute-trein in Antwerpen vanuit een Chinese haven in Tangshan als onderdeel van een directe spoorverbinding tussen de twee landen. 

Ondertussen heeft het haventrainingscentrum in Antwerpen ongeveer 3800 Chinese maritieme experts opgeleid. 

De haven van Zeebrugge, aan de noordkust van België, is de tweede commerciële haven van België. Het ligt dicht bij Groot-Brittannië aan de overkant van het Kanaal. Er zijn nog steeds veerbootverbindingen tussen Zeebrugge en de Britse havens Hull en Dover. 

Als onderdeel van het Belt and Road-initiatief heeft de Chinese rederij Cosco in november 2017 ook een overeenkomst ondertekend voor de verwerving van een controlerend belang in de containerterminal in Zeebrugge.

Kris Peeters, toenmalig vice-premier van België, zei echter tijdens de ondertekeningsceremonie in januari 2018 dat de overeenkomst “bijdraagt aan de versterking van de Belgisch-Chinese handel en de internationale positie van de haven van Zeebrugge”. 

Samenwerking tussen Chinese investeringen en Europese technologie 

De autofabriek Volvo Car Gent, gelegen in het havengebied van Gent in West-België, heeft een oppervlakte van meer dan 490.000 vierkante meter. De grootste Belgische autofabrikant werd opgericht in 1965 en het was de eerste Europese Volvo-fabriek buiten Zweden. Ford Motor kocht Volvo in 2009 voor 6,45 miljard dollar. Maar Ford kwam in moeilijkheden tijdens de wereldwijde financiële crisis in 2008 en begon activa af te stoten. In 2010 verkocht Ford Volvo voor 1,8 miljard dollar aan de Geely Group in China, dat het eerste Chinese bedrijf werd met een multinational premium automerk. 

In april 2014 bezocht de leider van de Chinese Communistische Partij Xi Jinping de Volvo-fabriek in Gent, vergezeld door koning Philippe Léopold Louis Marie van België. Xi en de Belgische koning onthulden samen de 300.000ste auto die het bedrijf naar China exporteerde.

Met de toenemende populariteit van Volvo op de Chinese markt, blijft de autoproductie van het merk nieuwe hoogtepunten bereiken en is de autofabriek van Volvo geleidelijk de steunpilaar geworden voor het globale plaatje van Geely. 

Geely kreeg van de Chinese regering toestemming om in 2011 een nieuwe Volvo-fabriek te bouwen in Daqing, in de Chinese provincie Heilongjiang. Ingenieurs van de Gentse fabriek brachten hun technische expertise over om ervoor te zorgen dat de nieuwe fabriek dezelfde kwaliteit en concurrentiekracht zou hebben als andere fabrieken in de rest van de wereld. 

De toenmalige vice-gouverneur van Heilongjiang, Hao Huilong, zei: “De fabriek in Daqing kent een periode van positieve groei dankzij de geavanceerde autoproductietechnologie van Volvo.” 

In mei 2017 ging de toenmalige vice-premier, Kris Peeters, naar China om het ‘Belt and Road International Cooperation Summit Forum’ bij te wonen. Tijdens het bezoek maakte hij een speciale reis naar Daqing om getuige te zijn van de lancering van de proef met de Volvo S90 luxe sedan, die werd vervoerd naar de Gentse fabriek via de “Overland Silk Road” met een speciale Centraal-Europese trein.

Op 30 mei werd een in Daqing geproduceerde partij Volvo S90-auto’s via de Asia-Europe Railway naar de haven van Zeebrugge in België vervoerd en verder gebracht naar Gent. Kort daarna werd vanuit de autofabriek in Gent een groot aantal nieuwe luxe Volvo’s die in China werden gemaakt, op de Europese markt gebracht. 

In juni 2017 bezocht de Chinese premier Li Keqiang, vergezeld door de toenmalige premier Charles Michel, de Geely Volvo Innovation Achievement Exhibition. De twee leiders zagen het Volvo S90-model geproduceerd in de Daqing-fabriek aan boord gaan van de trein naar België. De relaties tussen de leiders van beide landen zorgden ervoor dat er geen belemmeringen waren bij de verkoop van in China gemaakte Volvo-auto’s aan Europese landen. 

In juli 2019 werd de eerste batch van de Volvo XC60 naar Gent verscheept – vanuit de fabriek in Chengdu in China, de derde Volvo-fabriek in het land. 

Geely heeft 1,8 miljard dollar uitgegeven om Volvo te kopen. Kan het concurreren op de Europese markt? Kunnen ze zich de meest geavanceerde autoproductietechnologie ter wereld veroorloven die voortdurend wordt verbeterd? Dit was destijds nog erg onzeker. Maar nu lijkt het erop dat China al heeft wat het wil. Tegelijkertijd heeft het, 100 procent in Chinese handen zijnde, Zweedse automerk de hoogwaardige “Made in China”-producten gedemonstreerd in Europa en de wereld. Dit is precies de invloed die het Chinese regime wil bereiken bij de voortgang van zijn Belt and Road-initiatief.

De fabriek van Volvo Car Gent werd in april 2014 geprezen door Xi Jinping als “een voorbeeld van economische en technologische samenwerking tussen China, België en Zweden.” 

De Belgische auto-industrie, die op zoek is naar investeringen en zakelijke samenwerking met China kan worden vergeleken met het Chinese idioom: “pluk een sesamzaadje en verlies een watermeloen”, wat betekent, je concentreren op kleine winsten ten koste van belangrijkere winsten.

Veel EU-lidstaten gaven aan dat het BRI-project haaks staat op het EU-voorstel voor vrijhandel omdat deze Chinese bedrijven worden gesubsidieerd door de Chinese overheid. Daarom hebben ze oneerlijke concurrentievoordelen tegenover Europese bedrijven. 

Belangrijke politici pleiten voor het Belt and Road Initiatief

Kris Peeters, vice-premier en minister van Economie en Werkgelegenheid van België van 2014 tot 2019, heeft China vele malen bezocht. Hij verklaarde bij verschillende gelegenheden dat België bereid is samen te werken met Peking om bij te dragen aan de BRI.

Op 23 maart 2017 keurde de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) 13 nieuwe leden goed, waaronder België, waardoor het totaal aantal bankleden op 70 komt. 

Peeters prees de verhuizing en zei: “Wij geloven dat de AIIB de ambitie heeft om het voorbeeld te geven aan andere ontwikkelingsbanken in China en daarbuiten door het aannemen van gezonde wereldwijde normen met betrekking tot economische levensvatbaarheid, fiscale duurzaamheid, klimaat- en milieuvriendelijkheid en sociale duurzaamheid.”

Tijdens een interview met de Chinese staatsmedia Xinhua News Agency, noemde Peeters de BRI  ‘een grootse visie’. 

“Om succesvol te zijn, moeten ze samen worden ontwikkeld met alle belanghebbenden, niet alleen met nationale en regionale overheden en marktdeelnemers, maar ook met de lokale gemeenschappen die rechtstreeks worden getroffen”, zei hij. 

Op 27 maart 2018, toen Peeters een ceremonie bijwoonde in de Volvo-fabriek in Gent, prees hij het Chinese Geely-merk in België en bekritiseerde hij de regering-Trump voor het verhogen van de tarieven voor Chinese producten als “onverstandig” handelsprotectionisme. 

Evenzo is de voormalige Belgische premier Yves Leterme ook een enthousiaste pleitbezorger voor een Belgische deelname aan het Chinese BRI.

In een exclusief interview met de Chinese staatsmedia Southern Metropolis Daily op 27 oktober 2019 zei Leterme dat België een toegangspoort tot de Europese markt is en een belangrijk logistiek knooppunt in Europa. Belgische havens bieden uitstekende verbindingen naar alle grote Europese centra voor consumptie en productie. Hij stelde de Belgische regering voor om de haalbaarheidsbeoordeling van toetreding tot het BRI-kader te bespoedigen. Hij onthulde ook dat de Belgische leiders het al op de agenda hadden gezet en dat besprekingen zijn gestart.

Peeters en Leterme waren een aantal keer als steunfiguren verschenen toen de CCP de BRI wereldwijd promootte, andere EU-lidstaten aansporend om aan het initiatief deel te nemen. Dit is zeer zeldzaam onder Europese leiders. 

Verspreiding van de propaganda van de CCP 

Peking heeft tot nu toe zes Confucius-instituten in België geopend. Bovendien maken meer dan 50 scholen in België die Chinese taalcursussen aanbieden gebruik van door de CCP verstrekte leerboeken, wat betekent dat dit brainwashingmateriaal is dat door het regime is samengesteld. 

In de afgelopen jaren hebben de twee landen jaarlijks meer dan 100 culturele uitwisselingen op het gebied van muziek, kunst en culturele uitvoeringen. Het Brussels Chinees Cultureel Centrum, opgericht in 2015, is een actieve deelnemer. 

In augustus 2017 heeft China een Belt and Road-herdenkingszegel uitgegeven. Een maand later vierde het Confucius Instituut van de KU Leuven in België de “Werelddag van het Confucius Instituut” ook ter promotie van Chinees-Belgische culturele uitwisselingen. 

Erik Famaey, penningmeester van de Belgisch-Chinese Economische en Commerciële Raad (BCECC), sprak op de tentoonstelling en prees de BRI als een “historisch project” dat “niet alleen Azië maar ook andere regio’s van de wereld ten goede komt”. Het BCECC, opgericht in de jaren 80, is de toonaangevende Belgische ondernemersvereniging voor bedrijven die zaken doen in of met China. 

Alle Chinese experts die de CCP door en door kennen, weten echter dat de BRI zeker niet alleen een economisch initiatief of economisch project is. Peking wil zijn invloed over de hele wereld uitbreiden door zijn BRI te gebruiken om de politiek, diplomatie, leger, defensie, cultuur en onderwijs van andere landen te infiltreren. De belangrijkste taken van de Chinese consulaten en de Confucius-instituten in andere landen zijn het grijpen van alle kansen om de BRI te promoten en het ‘China-verhaal’ te verheerlijken. 

Virusuitbraak 

Volgens een rapport van 2 april van Xinhua had Xi Jinping een telefoongesprek met koning Filip, waarin de Belgische koning zei dat China het voortouw nam bij het onder controle krijgen van de CCP virusuitbraak en dat haar ervaring van grote waarde is voor andere landen die vechten tegen de pandemie.

“Opmerkend dat China de strijd tegen de ziekte in andere landen heeft gesteund en bijgedragen, zei koning Filip dat België de levering van medische noodhulpmiddelen uit China waardeert en bereid is met China samen te werken bij de ontwikkeling van geneesmiddelen”, schreef Xinhua. 

Xinhua is de officiële spreekbuis van de CCP. Het is voor de buitenwereld moeilijk na te gaan of koning Filip dergelijke uitspraken ook heeft gedaan. Die woorden lijken het verhaal van de CCP na te vertellen. Zijn nauwe relatie met de CCP is echter duidelijk. 

Kort na het telefoongesprek meldde Brussels Times dat drie miljoen mondkapjes die vanuit China aan België werden geleverd, werden afgewezen omdat ze niet voldeden aan de kwaliteitsnormen.

In een Xinhua-rapport werd Xi geciteerd dat China “de maatregelen voor kwaliteitscontrole zou verscherpen en zoveel mogelijk middelen zou verstrekken voor de wereldwijde strijd tegen de ziekte”. Wat een ironie. 

De belofte van Xi en de mondkapjes van slechte kwaliteit die naar België worden gestuurd, bewijzen dat de CCP niet betrouwbaar is. Wie in de CCP gelooft, wordt bedrogen.

In België pleiten zowel de koninklijke familie als de belangrijkste politici voor het BRI-project. De regering zou de discussie over BRI-samenwerking hoog op de agenda hebben gezet. 

Italië was het eerste G-7-land dat zich bij het BRI aansloot, ondanks tegenstand van andere EU-leiders. Het is een van de landen die het zwaarst zijn getroffen door de wereldwijde pandemie. Tot nu toe zijn meer dan 25.000 Italianen gestorven aan het CCP virus. De uitbraak in België is net zo ernstig. Het is een waarschuwing voor België: blijf ver weg van de CCP. 

Door Yu Qingxin

Bekijk de documentaire: De werkwijze van de Chinese Communistische Partij

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN