Waarom patiënten in Wuhan niet als nieuwe virusgevallen worden beschouwd

De stad Wuhan, ground zero van de Chinese epidemie, meldde op 23 maart voor de vijfde opeenvolgende dag geen nieuwe infecties van het CCP virus (Chinese Communistische Partij).

Plaatselijke bewoners vertellen een ander scenario.

Ondertussen heeft de overheid van Wuhan recentelijk uitgelegd waarom zij weigert de nieuwe positieve tests te tellen.

Geen nieuwe infecties

De Nationale gezondheidscommissie van China meldde op 23 maart dat er de vorige dag geen nieuwe binnenlandse infecties waren.

Sinds 19 maart heeft de commissie gemeld dat bijna alle nieuw gediagnosticeerde patiënten in China geïmporteerde gevallen zijn, behalve één nieuwe inheemse patiënt die op 20 maart in de provincie Guangdong werd gediagnosticeerd.

De gezondheidscommissie van Guangdong maakte op 22 maart bekend dat deze patiënt uit de stad Guangzhou komt. Hij werd besmet met het CCP virus na contact met een ‘geïmporteerde’ patiënt die onlangs naar Istanbul in Turkije is gereisd, aldus het bericht.

Ondertussen legde Tu Yuanchao, adjunct-directeur van de provinciale gezondheidscommissie van Hubei, uit waarom er in Wuhan geen nieuwe infecties zijn geweest in een interview met de staatskrant Hubei Daily op 22 maart. Wuhan is de hoofdstad van de provincie Hubei.

Tu zei dat nieuwe gediagnosticeerde patiënten tot twee groepen behoren: degenen die recentelijk zijn teruggevallen na aanvankelijk herstel van de ziekte, en degenen die positief testen op nucleïnezuurtesten voor COVID-19 maar geen symptomen vertonen.

“De teruggevallen personen werden geteld bij hun eerste diagnose. We rapporteren ze niet. Op dit moment heeft de stad Wuhan het Jinyintan ziekenhuis en het Pulmonary ziekenhuis aangewezen om de teruggevallen patiënten te behandelen”, zei Tu.

Tu zei dat, aangezien de autoriteiten geen voorbeeld hebben gezien van een teruggevallen patiënt die andere mensen infecteerde, hij niet dacht dat deze patiënten de ziekte aan anderen konden verspreiden.

Voor de tweede groep patiënten zei Tu dat de regering hen niet als COVID-19-patiënten zou beschouwen, maar “hen naar het quarantainecentrum zou sturen voor toezicht gedurende twee weken”.

Het echte geluid

Ondertussen zei de vrouw van een senior manager bij een lokale bank en inwoner van Wuhan, dat managers onlangs door  autoriteiten op de hoogte waren gebracht van een nieuwe richtlijn.

“De managers van staatsbedrijven in Wuhan kregen een bericht dat ze de productie pas konden hervatten nadat er 14 opeenvolgende dagen geen nieuwe besmettingen in Wuhan waren gemeld”, vertelde de bron op 23 maart aan de Chineestalige Epoch Times.

De bron voegde eraan toe dat de lokale overheid wilde dat bedrijven zo snel mogelijk aan het werk zouden gaan en vertelde de overheidsinstanties dat ze dit moesten realiseren.

In een geluidsopname die op Twitter wordt gedeeld door een overzeese Chinese activist genaamd Charles, is de lokale partijbaas van een buurtcomité in het district Jiang’an te horen die haar gemeenschap uitlegt dat families niet gelijkertijd naar beneden kunnen gaan om hun bestelde goederen op te halen, omdat ze sociale afstand moeten bewaren om veilig te blijven.

“Ik zei het jullie al, de situatie is niet goed. Vertrouw het aantal nieuwe infecties niet. Je weet de waarheid niet als je niet aan de frontlinie staat”, zei de partijbaas.

Toen een bewoner haar eraan herinnerde dat ze deze informatie niet mocht delen, antwoordde de partijbaas: “Als niemand de waarheid vertelt, worden we de tweede Li Wenliang.”

Li Wenliang is één van de acht artsen die in december 2019 voor het eerst informatie publiceerde over een “SARS-achtige” uitbraak. Li werd berispt door de Chinese autoriteiten. Hij stierf op 7 februari aan het CCP-virus.

Propaganda

Het Chinese regime is onlangs begonnen met het verspreiden van propaganda dat de virusuitbraak afkomstig zou kunnen zijn uit Italië, het zwaarst getroffen land buiten China.

De door de staat gerunde krant Global Times meldde op 22 maart: “De virusuitbraak in Italië kan eerder zijn geweest dan in China”, en voegde eraan toe dat “het [verspreidende] virus in Italië misschien niet afkomstig is uit China.”

Ondertussen zijn Chinese ‘trollen’ begonnen met het plaatsen van berichten op internationale en Chinese sociale mediaplatforms, zoals Twitter, Facebook en de populaire Chinese app WeChat, welke luiden dat China het enige veilige land is om weg te blijven van het virus.

Schermafbeeldingen van meerdere Twitter-accounts laten zien dat ze allemaal hetzelfde bericht in het Chinees hebben getweet, met alleen de landnaam gewijzigd. “De uitbraak in Frankrijk [ook in de VS, Canada, Spanje, Italië] is uit de hand gelopen. Ik hoorde van vrienden die in Franse [Amerikaanse, Canadese, enz.] ziekenhuizen werken dat talloze mensen elke dag om hulp vragen in ziekenhuizen, maar dat ze geen diagnose kits hebben.”

Door Nicole Hao

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus als CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

Het origineel werd op 23 maart gepubliceerd op The Epoch Times :Why patients are not counted as new virus cases in chinas epidemic ground zero of wuhan

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN