Wat is het beste dat je vandaag is overkomen?

Iemand een moment geven om na te denken waarover dankbaar te mogen zijn, is misschien wel het beste wat je vandaag doet.

Kort nadat op een doorsnee dag de deuren gesloten werden van het familiebedrijf, liep ik vaak naar het kantoor van mijn vader, op zoek naar iets, wat dan ook, om te eten. Een schijnbaar onvermoeibare werkethiek betekende dat mijn vader vaak na het eten in zijn kantoor te vinden was. Misschien zou hij iets extra’s over hebben? Ik benaderde zijn bureau met de nodige voorzichtigheid, zodat ik de ontelbare stapels papierwerk, stapels dozen vol nieuwe productideeën, en de vele prullaria niet zou verstoren. Verlangend naar eten zakte ik langzaam in één van de bureaustoelen en vroeg lui: “Wat heb je meegebracht voor het avondeten?

Mijn vader, een geboren verkoper en een professionele prater over koetjes en kalfjes, zou het dringende probleem – voedsel – volledig negeren. In plaats daarvan zou een eenvoudige vraag van zijn tong rollen. “Wat is het beste wat er vandaag met je gebeurd is?” zou hij vragen terwijl hij over zijn computer kijkt. De manier waarop hij methodisch vraagt, luistert en oprecht nieuwsgierig is naar mijn antwoorden, is iets wat ik met tegenzin omarmd heb.

In de loop der jaren heb ik geleerd om “de vraag” snel en zonder al te veel details te beantwoorden (elk soort langdurig antwoord zou zeker leiden tot het soort gesprek dat ik niet snel genoeg kon beeindigen om mijn onverzadigbare honger te stillen). De onweerstaanbare drang om een meer doordacht antwoord te geven, bracht af en toe een lawine van reflecterende overpeinzingen met zich mee en opende een paar deuren die anders in de loop van onze vader/zoonrelatie dichtgeslagen zouden zijn. Het elke dag beantwoorden van “de vraag” in het kantoor is een verre herinnering voor mij, maar aangezien ik ben doorgegroeid naar vaderschap, mentorschap en volwassenheid (meestal), heb ik ontdekt dat de gewoontes van het verleden vandaag de dag nog net zo nuttig zijn.

Sluit je ogen, pauzeer even en denk aan het beste wat er vandaag met je gebeurd is. Zeg het hardop, ook al ben je er nog niet klaar voor.

Het is een veilige veronderstelling dat je misschien denkt, “Dit is niet zo makkelijk als het lijkt, wat is er mis met mij?” Vaker wel dan niet, is het eerste wat naar boven zal komen, niet het beste wat er is gebeurd. Onze dagen zijn gevuld met nieuwskoppen, drukke schema’s, familiekwesties, zakelijke kwesties, en voor mensen zoals ik, honger. Door alles wat er op een dag gebeurt, is het niet altijd gemakkelijk om dat ene ding dat je het meest waardeert te vinden en het vervolgens te herkennen als er om gevraagd wordt. Echt, wat is het beste wat er vandaag met je is gebeurd?

Dus laten we het nog eens proberen. Neem meer dan een moment om na te denken over je dag en te zien waar je gedachten je naartoe brengen. Ik beloof je, het wordt makkelijker naarmate je oefent en je antwoorden zijn therapeutisch, als een dagelijkse training voor je ziel. Je ratio, lichaam en geest hebben een gezonde dosis goede dingen nodig om alle afleidingen waar we mee te maken hebben, te overstemmen. Net als elke gezonde gewoonte, als je eenmaal begint, wil je niet meer stoppen.

Jarenlang oefenen en antwoorden bedenken gaven me een aantal zeer zinvolle inzichten die het waard zijn om over dit onderwerp te delen:

  • “De vraag” is niet gebonden aan leeftijd, geslacht of andere demografische factor, het is universeel. Jonge kinderen, grootouders, vrienden, je echtgenoot en volslagen vreemden lijken allemaal op dezelfde manier te reageren. In het begin zijn mensen een beetje wankel in hun reactie, maar uiteindelijk zijn ze dankbaar dat iemand de tijd heeft genomen het te vragen en te luisteren. Start een nieuwe traditie in je leven; je zult er geen spijt van krijgen dat je de tijd hebt genomen om te luisteren naar de antwoorden die je krijgt.
  • Voel je op je gemak voelen met ongemakkelijk gepraat. Het vergt enige oefening om de grenzen die we voor onszelf creëren te verleggen. Het is veel comfortabeler om in onze eigen luchtbel te blijven. Het is ook gemakkelijk om in gewoontes te vervallen die geen gesprekken met anderen met zich meebrengen. Vergeet niet dat het leven meestal geen mensen beloont die hun comfortabele broek niet uit kunnen doen en af en toe een spijkerbroek aantrekken. Bel een oude vriend, praat met een vreemde in de rij van de supermarkt, of eet met je familie en begin te praten.
  • Veel mensen zullen antwoorden met iets vreselijks dat vandaag is gebeurd. Als dat gebeurt, luister dan en vraag hen dan opnieuw naar het beste wat er gebeurd is. Herhaal dit totdat ze iets geweldigs te zeggen hebben, het kan een paar pogingen kosten.
  • Stop met alles wat je doet en wees aandachtig. Mensen multitasken beter dan welke andere bekende levensvorm dan ook. Ik daag je uit om “één ding tegelijk te gaan doen” – het is veel moeilijker dan je denkt. Wees aanwezig, wees echt en kijk mensen in de ogen. Je telefoon zal je niet verlaten als je er een paar minuten niet naar kijkt, dus neem de tijd om echt contact te maken met mensen. De beloningen zijn meer dan de moeite waard.
  • Wees het beste wat iemand anders vandaag is overkomen. Je relaties zijn als bankrekeningen, dus om een opname te doen, moet je ook iets op je rekening zetten. Probeer veel positiviteit te storten in het leven van de mensen die je kent! Er is geen beter gevoel dan wanneer iemand van wie je houdt je vertelt dat je het beste bent wat hem of haar is overkomen.

Terugkijkend naar mijn verleden herinner ik me hoe belangrijk het is om te geven voordat aan de verwachting van ontvangen wordt voldaan. Ik vind het een beetje ironisch dat ik in mijn niet-aflatende streven een zeer fundamentele behoefte (honger) te bevredigen, vaak echte vervulling heb gevonden door te delen. Probeer iets anders de volgende keer wanneer niet aan je behoeften wordt voldaan. Begin met het stellen van de vraag en wees bereid te luisteren – de antwoorden die je krijgt kunnen je verrassen.

 door CASEY PETZ, LIFE AND WHIM

Casey Petz is een leiderschapscoach die van het grote Detroit naar Traverse City in de Verenigde Staten verhuisde om te ontsnappen aan het leven in de grote stad en de tijd te vinden om zijn liefde voor lekker eten en het buitenleven te bevredigen. Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op Life and Whim.

 

Het karakter van Amerika staat onder vuur…

Onze vrijheden, onze republiek en onze grondwettelijke rechten zijn omstreden terrein geworden. The Epoch Times, een media die zich inzet voor eerlijke, verantwoordelijke journalistiek, is een zeldzaam bolwerk van hoop en stabiliteit in deze moeilijke tijden.

Terwijl andere media misschien de feiten verdraaien om politieke agenda’s te dienen, leveren wij verhalen met behoud van onze verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij.

We hebben vanaf het begin eerlijk gerapporteerd over de huidige Amerikaanse regering. We rapporteerden over de reële mogelijkheid van een Trump overwinning in 2016. We hebben sinds 2000 verslaggeving gedaan over de Chinese communistische dreiging; we hebben het communistische denken in onze regering, scholen, universiteiten, populaire cultuur en media aan de kaak gesteld; en we zijn, als geen andere media, de gewetenloze spelers die onze samenleving ondermijnen, grondig aan het onderzoeken en blootstellen.

Steun ons in het bevorderen van een werkelijk onafhankelijke en waarheidsgetrouwe media, zoals een vrije pers bedoeld was, als fundament van de Republiek. Uw bijdrage stelt ons in staat de oppervlakte verhalen van de reguliere media door te blijven prikken en u een volledig beeld te geven.

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN