We staan klaar om de resultaten in meerdere staten te weerleggen

Aldus Sidney Powell, advocaat president Trump

De voormalige federale aanklager Sidney Powell, een advocaat van de campagne van Trump, zei in een interview bij ‘Sunday Morning’ dat het juridische team van de president een stortvloed aan bewijs ontvangt met betrekking tot verkiezingsfraude en -onregelmatigheden.

“We zijn er klaar voor om de verkiezingsresultaten in meerdere staten te weerleggen”, zei Powell. Ze voegde eraan toe dat ze genoeg bewijs van verkiezingsfraude heeft om een grootschalig strafrechtelijk onderzoek te starten en zei: “Ik doe geen beweringen zonder het bewijs te hebben om het te bekrachtigen.”

Powell beweerde dat de verkiezingssoftware “miljoenen stemmen” heeft omgezet van President Donald Trump naar de Democratische presidentiële kandidaat Joe Biden.

Volgens Powell is er een klokkenluider naar voren gekomen die zei dat de verkiezingssoftware is ontworpen om “verkiezingen te manipuleren”.

“Hij zag het gebeuren in andere landen”, zei ze, daarbij verwijzend naar Dominion Voting Systems en Smartmatic, of wellicht andere software en machines gebruikt bij verkiezingen.

“We hebben zoveel bewijs, ik heb het gevoel dat het binnenkomt via een brandslang”, zei Powell. Ze weigerde er verder op in te gaan toen ze daarom werd gevraagd door Fox News-presentatrice Maria Bartiromo.

“Ze kunnen een USB-stick in de [stem]machine steken, ze kunnen er software naar uploaden, zelfs via het internet … vanuit Duitsland of Venezuela”, zei ze, en voegde eraan toe dat ze bij de uitvoering “in real-time stemmen kunnen bekijken” en “stemmen in real-time kunnen verschuiven”, of vermeende kwaadwillende spelers “op afstand tot alles toegang kunnen krijgen”.

“We hebben wiskundig het exacte algoritme achterhaald dat ze hebben gebruikt en vanaf het begin hebben gepland om te gebruiken”, dat naar verluidt stemmen wisselde naar Biden toe, merkte Powell op.

Powell verwees ook naar een onderzoek uit 2019 van senatoren Amy Klobuchar (Democraat uit Minnesota), Elizabeth Warren (Democraat uit Massachusetts.), Ron Wyden (Democraat uit Oregon), en andere Democratische wetgevers, naar Dominion Voting Systems, Election Systems & Software, en Hart InterCivic. De senatoren hadden hun bezorgdheid geuit over de veiligheid van de stemsystemen.

“We maken ons zorgen over de verspreiding en het effect van private equity investeringen in veel economische sectoren, waaronder die van de verkiezingstechnologie, een integraal onderdeel van het democratisch proces van onze natie”, schreven de wetgevers ongeveer een jaar geleden in hun brieven aan de bedrijven. “Deze problemen bedreigen de integriteit van onze verkiezingen en tonen het belang aan van verkiezingssystemen die sterk en duurzaam zijn en niet kwetsbaar zijn voor aanvallen.”

Later in het ‘Sunday Morning’ interview zei Powell dat haar team “onverklaarbare onregelmatigheden bij het stemmen heeft ontdekt” in staten waar ambtenaren ervan overtuigd zijn dat ze betrouwbare systemen hebben.

 

 

Tijdens de verkiezingen veranderden ten minste 11 zetels in het Huis van Afgevaardigden in het voordeel van de Republikeinen en in de Senaat staat de GOP op het punt om de controle te behouden. Sommige conservatieven hebben zich afgevraagd hoe zo’n stempatroon mogelijk kan zijn bij een winst voor Biden in de presidentsverkiezingen, laat staan dat hij meer stemmen zou krijgen dan enige andere presidentskandidaat in de Amerikaanse geschiedenis, met inbegrip van de overwinning van president Barack Obama in 2008.

Reacties van bedrijven

Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid gaf donderdag een verklaring uit waarin het de verkiezingen van 2020 de “veiligste in de Amerikaanse geschiedenis” noemt, ondanks de rechtszaken over vermeende onregelmatigheden bij het stemmen in een aantal kantelstaten.

“De verkiezingen van 3 november waren de veiligste in de Amerikaanse geschiedenis. Op dit ogenblik, in het hele land, bekijken  en controleren de verkiezingsambtenaren het volledige verkiezingsproces alvorens het resultaat vast te stellen”, aldus de verklaring die door het ‘Cybersecurity and Infrastructure Security Agency’ (CISA) wordt vrijgegeven.

Smartmatic zei in een verklaring op zaterdag, dat het geen banden heeft met Dominion Voting Systems. Powell suggereerde in het interview dat Smartmatic wordt beheerd door Dominion.

Dominion heeft de afgelopen weken herhaaldelijk ontkend dat haar systemen op een of andere manier gecompromitteerd zijn.

“In de nasleep van de algemene verkiezingen van 2020 is er veel verkeerde informatie verspreid over Smartmatic en andere bedrijven die verkiezingstechnologie leveren aan rechtsgebieden bij het stemmen in de VS. We willen deze onjuiste verklaringen verjagen met feiten”, schreef het bedrijf, en voegde eraan toe dat het “nooit aandelen heeft bezeten of een financieel belang heeft gehad in het bedrijf”.

Dominion weerlegde ook beschuldigingen dat haar machines de stemmen veranderden van Trump naar Biden op de verkiezingsdag en daarna.

“Dominion Voting Systems ontkent uitdrukkelijk elke bewering over het wisselen van stemmen of vermeende software problemen met onze stemsystemen”, aldus een woordvoerder van het bedrijf in een verklaring aan The Denver Post. “Onze systemen blijven op betrouwbare en nauwkeurige wijze stembiljetten tellen, en staats- en lokale verkiezingsautoriteiten hebben de integriteit van het proces publiekelijk bevestigd.”

Door Jack Phillips

Het origineel werd gepubliceerd op 15 november: Trump Lawyer Sidney Powell: ‘We’re Getting Ready to Overturn Election Results in Multiple States’

Kijk ook naar: 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN