Wereld Falun Dafa Dag 2020: Feestelijkheden en felicitaties in iets andere vorm

Online concert via livestream op Facebook vanavond vanaf 22:00 uur

Wereld Falun Dafa dag wordt 13 mei voor de 21e keer gevierd. De dag valt samen met de verjaardag van de grondlegger van Falun Dafa, Mr. Li Hongzhi, die 28 jaar geleden de spirituele discipline introduceerde aan het publiek. 

Ieder jaar tonen beoefenaars in de hele wereld hun waardering en dankbaarheid middels verschillende activiteiten. 

Falun Dafa is een meditatie- en cultivatie discipline gebaseerd op drie principes. Meer dan 100 miljoen mensen in meer dan 80 landen proberen te leven volgens deze principes van waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid. 

Op deze dag vinden er gebruikelijk wereldwijd feestelijkheden plaats zoals muziekoptredens, het delen van ervaringsverhalen, gezamenlijk de oefeningen uitvoeren en parades in de straat.

Met de genomen maatregelen in de wereld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben de festiviteiten een andere vorm gekregen, zoals kleinere groepen en meer afstand onderling.

Een aangepaste viering van Wereld Falun Dafa Dag 2020 op het Museumplein op 9 mei in Amsterdam (KY Wong)

Naast felicitaties en feestelijkheden is er ook aandacht voor de aanhoudende vervolging van Falun Gong in China die begon op juli 1999. 

Ieder jaar spreken overheidsfunctionarissen en hoogwaardigheidsbekleders hun waardering uit over de bijdragen die Falun Dafa beoefenaars brengen aan hun gemeenschappen en brengen hun felicitaties over. 

Martijn van Helvert, Tweede Kamerlid voor het CDA, staat naast zijn felicitaties ook stil bij hoe hij kan bijdragen. “Ik zal me maximaal blijven inzetten om gelijke rechten te verkrijgen voor Falun Dafa beoefenaars wereldwijd.”

Hij eindigde zijn brief met de wens “dat jullie leidende principes van waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid mensen over de hele wereld mag inspireren, vooral onder de huidige omstandigheden.”

Om in deze huidige omstandigheden met beperkingen deze dag toch grootschalig te kunnen vieren zal er vanavond om tien uur een online concert plaatsvinden. Met de titel  “Voices of Celebration & Freedom: 2020 World Falun Dafa Day Virtual Concert” zullen gedurende 3 uur verschillende singer-songwriters vanuit de hele wereld een inspirerend livestream concert geven op facebook.  

Vier Wereld Falun Dafa-dag woensdag 13 mei van 22.00 tot 01.00 uur met een virtueel concert.

Meer achtergronden over de zangers en het programma kunt u lezen op: Voices of Celebration and Freedom.

Door de redactie van Epoch Times Nederlands

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN