Wetenschappers vinden 69 soorten geneesmiddelen en samenstellingen die mogelijk effectief zijn tegen COVID-19

Onderzoekers hebben tientallen medicijnen en samenstellingen geïdentificeerd, sommige experimenteel en andere al goedgekeurd door gezondheidsautoriteiten, die mogelijk effectief zijn in de strijd tegen het CCP virus.

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, als het CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

In een voorstudie die werd gepubliceerd op 22 maart op bioRxivnog en nog niet door vakgenoten is beoordeeld, gaf het onderzoeksteam aan dat het honderden “zeer betrouwbare” interacties tussen SARS-CoV-2-viruseiwitten en voor genezing geschikte menselijke eiwitten vond.

 

Dit microscoopbeeld, gepubliceerd op 13 februari 2020, toont SARS-CoV-2 (geel) – wat The Epoch Times het CCP virus noemt – de ziekteverwekker die COVID-19 veroorzaakt. Het virus werd afgezonderd van een patiënt in de Verenigde Staten en komt tevoorschijn uit het oppervlak van cellen (blauw/roze) die in het laboratorium zijn gekweekt. (Met dank aan NIAID-RML)

Bijna 70 stoffen, waaronder zowel geneesmiddelen in klinische onderzoeken als geneesmiddelen die al zijn goedgekeurd door de “Food and Drug Administration” (FDA), evenals preklinische samenstellingen, kunnen het virus beïnvloeden, ontdekte het team.

“Hiervan identificeren we 66 voor menselijke consumptie geschikte proteïnen of gastheer-factoren die het doelwit zijn van 69 bestaande door de FDA goedgekeurde medicijnen; medicijnen in klinische onderzoeken en/of preklinische samenstellingen, die we momenteel evalueren op werkzaamheid in levende SARS-CoV-2-infectie-testen”, schreef het team.

Het feit dat de menselijke eiwitten of gastheer-factoren worden beïnvloed door bestaande geneesmiddelen en experimentele samenstellingen, maakt het waarschijnlijker om “effectieve moleculaire doelwitten” te identificeren die potentiële antivirale therapeutics op basis van deze geneesmiddelen of samenstellingen zouden kunnen raken.

“De identificatie van factoren die afhankelijk zijn van de gastheer die een virusinfectie veroorzaken, kan belangrijke inzichten verschaffen in effectieve moleculaire doelwitten voor de ontwikkeling van wijd-bruikbare antivirale therapeutics tegen SARS-CoV-2 en andere dodelijke coronavirusstammen”, concludeerden de onderzoekers.

De lijst bevat chloroquine, dat een parasiet doodt die malaria veroorzaakt. Het medicijn kan ook interageren met een menselijk eiwit dat de sigma-1-receptor wordt genoemd, dezelfde die het CCP virus aanvalt.

3D-afdruk van een spike-eiwit van SARS-CoV-2 – waarnaar The Epoch Times verwijst als het CCP virus, de ziekteverwekker die COVID-19 veroorzaakt – met daarachter een 3D-afdruk van een SARS-CoV-2-virusdeeltje. Het spike-eiwit (voorgrond) zorgt ervoor dat het virus menselijke cellen kan binnendringen en infecteren. Bij het virusmodel is het virusoppervlak (blauw) bedekt met spike-eiwitten (rood) waardoor het virus menselijke cellen kan binnendringen en infecteren. (Met dank aan NIAID / RML)

Chloroquine

President Donald Trump heeft optimistisch naar chloroquine verwezen in termen van potentiële effectiviteit tegen het virus.

Chloroquine of hydroxychloroquine is door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van malaria, lupus en reumatoïde artritis, maar niet voor COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het CCP virus.

Vorige week keurde de FDA chloroquine en remdesivir goed om patiënten met COVID-19 te behandelen onder het kader van ‘compassionate use’.

Hierdoor kunnen artsen experimentele behandelingen of medicijnen gebruiken die zijn goedgekeurd voor andere aandoeningen om COVID-19-patiënten te behandelen. Volgens dit model zijn artsen verplicht om alle informatie van de patiënt over de toediening van en de reactie op het medicijn te delen, en zo te helpen bij het informeren van lopende onderzoeken en regelgevende initiatieven.

Dr. Anthony Fauci, de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), zei dat de potentiële effectiviteit van het medicijn tegen het virus gebaseerd was op anekdotisch bewijs en dat klinische proeven nodig waren om de hypothese te bevestigen.

Voormalig FDA-commissaris Dr. Scott Gottlieb vertelde CBS News dat bij het onderzoek naar chloroquine ongeveer 20 patiënten betrokken waren, en dat slechts zes gevallen er baat bij hadden.

“En het voordeel dat ze lieten zien was dat de hoeveelheid virussen in hun neus verminderde als bij die patiënten neusuitstrijkjes gedaan werden”, zei Gottlieb. “Het zou dus heel goed kunnen zijn dat het medicijn de virale verspreiding vermindert, maar geen invloed heeft op het klinische beloop van die patiënten. De gegevens daarover zijn dus erg voorbarig.”

Toch kondigde de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, zondag aan dat de staat een grote hoeveelheid chloroquine had verkregen en door zou gaan met het proefgebruik van het medicijn.

Tijdens een briefing op dinsdag in het Javits Center in New York City zei Cuomo dat COVID-19 zich in “sneltreinvaart” in de regio verspreidde.

“New York is de kanarie in de kolenmijn, eerst New York en wat er met New York gebeurt, zal met Californië en Illinois gebeuren, het is slechts een kwestie van tijd”, zei Cuomo.

Hij zei ook dat New York zou gaan experimenteren met het splitsen van beademingsapparaten, waarvan de staat er minstens 30.000 meer nodig heeft, en die voor sommige patiënten “het verschil zullen maken tussen leven en dood.”

“We hebben de curve niet afgevlakt”, zei hij. “De top is hoger dan we dachten en de top komt eerder dan we dachten. Deze feiten zijn een slechte combinatie.”

Door Tom Ozimek

Origineel op 24 maart gepubliceerd op The Epoch Times: Scientists Find 69 Drugs and Compounds Potentially Effective Against COVID-19

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN