WHO zegt nu dat China nooit een virusuitbraak heeft gemeld

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt nu dat functionarissen van de Chinese Communistische Partij (CCP) de uitbraak van het CCP virus eind vorig jaar niet aan functionarissen van de organisatie hebben gemeld.

WHO-functionarissen hebben maandenlang volgehouden dat CCP-functionarissen het bestaan ​​van de uitbraak aan de WHO bekendgemaakt hebben en de Chinese autoriteiten herhaaldelijk hebben geprezen voor hun vermeende transparantie.

Maar een nieuwe, officiële tijdlijn die door de WHO is gepubliceerd, ondermijnt haar eerdere beweringen.

De WHO zegt nu dat haar kantoor in China “een mediaverklaring op de website van de Wuhan Municipal Health Commission zag” over gevallen van zogenaamde virale longontsteking in de Chinese stad.

Het kantoor gaf vervolgens het bestaan ​​van het virus door.

De zuid toren van Wuhan Jinyintan Hospital in Wuhan, China, waar de eerste patiënten lagen die overleden zijn aan COVID-19, 10 jan. 2020. (Getty Images)

In een eerdere versie van de tijdlijn werd beweerd dat de gezondheidscommissie “een cluster van gevallen van longontsteking in Wuhan, provincie Hubei” rapporteerde.

De WHO heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Amerikaanse wetgevers zeiden vorige maand dat uit een onderzoek bleek dat de WHO “de dekmantel van de CCP mogelijk heeft gemaakt door rapporten die in strijd zijn met de officiële CCP geluiden niet te onderzoeken of openbaar te maken, en de handelswijze van de CCP te prijzen.”

Amerikaanse volksvertegenwoordiger Michael McCaul, die een onderzoek van het Congres leidde, zei in een verklaring dat hij blij was dat de WHO en de CCP “mijn tussentijds verslag over de oorsprong van de pandemie hebben gelezen en eindelijk de waarheid aan de wereld toegeven. De CCP heeft de uitbraak van het virus nooit aan de WHO gemeld, wat in strijd is met de voorschriften van de WHO.”

“De vraag is nu of de CCP haar leugenachtige propagandacampagne zal voortzetten, waarin wordt beweerd dat ze de wereld hebben gewaarschuwd, of dat ze zullen toegeven en samen met de wereldgezondheidsgemeenschap zullen samenwerken om deze dodelijke pandemie te doorgronden”, voegde hij eraan toe.

Ingekleurde scanning-elektronenmicroscoopfoto van cel (groen) die zwaar is geïnfecteerd met CCP-virusdeeltjes (paars), algemeen bekend als SARS-CoV-2 of nieuw CCP-virus, geïsoleerd uit een patiëntenmonster op 16 maart 2020. (NIAID)

Volgens de nieuwe tijdlijn van de WHO heeft de organisatie op 1 januari, de dag nadat haar kantoor via de mediaverklaring kennis had genomen van het bestaan van het virus, de Chinese autoriteiten om informatie verzocht over de gevallen. Op 2 januari schreef de vertegenwoordiger van de WHO in China een brief aan de nationale gezondheidscommissie om meer informatie over de cluster van gevallen te vragen.

Chinese functionarissen verstrekten op 3 januari informatie.

De leiders van de WHO zijn nauw verbonden met communistische functionarissen en hebben harde kritiek gekregen van landen over de hele wereld omdat ze propaganda van het Chinese regime hebben nagepraat. Chinese functionarissen hebben tijdens de eerste dagen van de pandemie de details van het virus verborgen en de cijfers gemanipuleerd, aldus verscheidene interne documenten die door The Epoch Times zijn verkregen.

CCP-functionarissen ontkenden wangedrag.

De Verenigde Staten hebben de relatie met de WHO formeel beëindigd omdat de organisatie geen significante stappen heeft ondernomen om haar onafhankelijkheid van de CCP te bewijzen, zei president Donald Trump.

Amerika verstrekte jaarlijks zo’n 400 miljoen dollar aan de organisatie, waardoor het de grootste financieringsbron van de WHO was. Dat geld gaat nu naar andere organisaties, zoals het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen.

Door Zachary Stieber 
Volg Zachary op Twitter: @zackstieber

Volg ons ook op YouTube:

Origineel gepubliceerd op 3 juli op the Epoch Times: WHO Now Says China Never Reported CCP Virus Outbreak

Hoe verschilt The Epoch Times van andere media?
The Epoch Times is de snelst groeiende onafhankelijke media in Amerika. We zijn anders dan andere mediaorganisaties omdat we niet worden beïnvloed door een regering, bedrijf of politieke partij. Ons enige doel is om onze lezers nauwkeurige informatie te geven en verantwoordelijk te zijn naar het publiek. We volgen niet de ongezonde trend in de hedendaagse mediawereld van agendagestuurde journalistiek, en gebruiken in plaats daarvan onze principes van waarheid en traditie als onze leidraad.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN