Wuhan vreest een nieuwe uitbraak van het sluimerende virus

 

Klik hier voor meer video’s op ons YouTube-kanaal

Volgens de dagelijkse briefing op 21 maart van de nationale gezondheidscommissie van de CCP over het CCP virus (het virus dat de COVID-19 pandemie veroorzaakt) “werden in Hubei geen nieuwe gevallen van besmetting bevestigd” en “waren er geen nieuwe verdachte gevallen”.

De inwoners zijn echter bezorgd over het sluimerende virus dat voor een tweede uitbraak zou kunnen zorgen.

Verslaggever: Er staan video’s online van mensen die zeggen dat de situatie nog steeds erg slecht is. Is dat zo?

Mr Wang: Ik las gisteren op WeChat over enkele sporadisch bevestigde gevallen. Men had gezegd dat er nu geen enkel geval van besmetting meer is, in werkelijkheid, is het aantal besmettingen niet nul.

Verslaggever: Bent u bezorgd?

Mr Wang: We zijn uiteraard allemaal bezorgd. Onze grootste bezorgdheid betreft de terugkerende positieve gevallen. Dat is het meest beangstigende, en de wetenschap weet er niets over. Online wordt er gezegd dat dokters in de frontlinie het virus als kwaadaardig beschreven hebben. Zij gaven aan dat de symptomen een combinatie zijn van SARS en HIV.

Verslaggever: Is het waar dat de meer dan 10.000 mensen in de geïmproviseerde ziekenhuizen genezen zijn? Waar zijn die mensen nu? Heeft iemand daar informatie over gevonden?

Mr Wang: Niemand zou durven te beweren dat een patiënt genezen is. Volgens artsen  in de frontlinie kan dit virus niet uit het lichaam verwijderd worden. Het virus blijft sluimeren na behandeling. De patiënt zal een terugval krijgen wanneer de temperatuur of de omstandigheden in het voordeel van het virus zijn. Dat betekent dat er geen volledig herstel is voor mensen die besmet zijn. Mensen met deze virale infectie kunnen nog steeds drager zijn.

Verslaggever: De lockdown werd opgeheven en de mensen kunnen terug naar buiten. Is dat niet gevaarlijk met al die dragers van het virus die nog rondlopen?

Mr Wang: Dit is het probleem. Je hebt een Gezondheidscode nodig om naar de supermarkt te mogen gaan. Een bepaalde functie in de Alipay app op je smartphone toont je activiteiten. Als het sociale zekerheidsfonds geactiveerd wordt voor betaling in een hospitaal of apotheek, verandert de gezondheidscode van kleur, er zijn drie verschillende kleuren (denk ik). We hebben online gezien dat mensen die uit de tijdelijke hospitalen werden ontslagen een horloge-achtige pols-of enkelband aanhebben. Dat is overduidelijk.

Verslaggever: Wat betekent dat?

Mr Wang: Dat betekent dat je op een afstand van die persoon zal blijven wanneer je de armband ziet.

Verslaggever: Maar zonder isolatie, is hun aanwezigheid op straat een risico voor anderen.

Mr Wang: Wel, de patiënt testte negatief. Zij zouden huisarrest moeten krijgen, maar hoe handhaaf je zoiets? Er is geen maatregel van die aard.

Verslaggever: Het lijkt erop dat de situatie in Wuhan werkelijk gevaarlijk is.

Mr Wang: Ik denk dat dit virus de levens van de mensheid fundamenteel zal veranderen in de komende 2 jaar, niet enkel in China, maar voor de mensen over de hele wereld. In andere landen zijn ze nog maar in de beginfase van de uitbraak, dat zal nog een tijdje duren. Mensen in andere landen zullen waarschijnlijk pas na een tijdje begrijpen hoe verwoestend dit virus is.

Verslaggever: Sommige mensen voorspelden dat er zich in de nabije toekomst een nieuwe situatie kan voordoen zoals die in januari. Wat denkt u?

Mr Wang: Dat is moeilijk te zeggen. Lokale inwoners zijn pas in januari beginnen te letten op de controlemaatregelen tegen de epidemie. We zijn heel voorzichtig met menselijk onderling contact. Vandaar dat er maar weinig grote familiebijeenkomsten zijn. Als er nog een uitbraak komt, zal die niet zo oncontroleerbaar zijn als de situatie in januari. Daar ben ik bijna zeker van. Het kan gebeuren, lokaal, op kleinere schaal.

Als de nieuwe uitbraak echter wordt veroorzaakt door degenen die genezen zijn, betekent dit dat dit virus echt vreselijk is. Of de mensheid in staat zal zijn dit virus volledig uit te roeien en of patiënten volledig kunnen genezen, zullen we enkel te weten komen wanneer er een afdoend vaccin of medicijn ontwikkeld is. Dat is op dit moment moeilijk te zeggen.

Verslaggever: Nu is er het probleem dat zonder de quarantaine en zonder verder te testen om besmettingen te bevestigen, dit misleidend kan zijn voor de andere provincies. Net zoals voor de inwoners van Wuhan, is dit een tikkende tijdbom.

Mr Wang: Dat is zeker, maar er is geen andere weg. We moeten terug aan het werk. De Chinezen hebben in armoede geleefd. De CCP heeft ons regelmatig beroofd door middel van belastingen en heffingen. Niet zo lang geleden kwamen er gegevens online die toonden dat 520 miljoen Chinezen geen spaargeld hebben. We moeten terug aan het werk zelfs als er een risico is om terug ziek te worden. Er zijn ook nog andere levensbedreigende ziektes zoals diabetes, hoge bloeddruk, hartziektes. Het leven moet doorgaan om het virus onder controle te krijgen.

Door Mary Hong

Origineel op 3 april 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Wuhan Fears Recurring Outbreak From the Lingering Virus

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN