Zelfgemaakte noedels; dat kan jij ook!

Zelf noedels maken is iets wat de laatste tijd erg populair is geworden. Dat is niet verrassend, want als je ooit verse noedels hebt geproefd, en je ziet hoe eenvoudig ze te maken zijn, zul je je je afvragen waarom dat droge spul überhaupt populair werd. Verse noedels zijn heerlijk!


De reden dat droge noedels zo’n belangrijk ingrediënt zijn geworden, is natuurlijk dat ze lang op voorraad gehouden kunnen worden en goed blijven. Ze zijn ook snel gaar en zijn gemakkelijk klaar te maken. Maar als je verse noedels hebt gegeten — dat is echt niet hetzelfde. Soms moet je die extra tijd nemen en dingen op de iets langzamere manier doen.

Het maken van noedels kost tijd, maar het is zeker makkelijk om ze te maken, en het is echt moeilijk om het te verknoeien. Het kan bijna niet mis gaan.

Wat de ingrediënten betreft, heb je waarschijnlijk alles al in huis om noedels te kunnen maken. Je hebt alleen water en meel nodig!


Je kunt het deeg kneden en het vervolgens laten rusten, terwijl je iets anders doet, en dan later terugkomen om het avondeten voor te bereiden. Ik kijk graag naar andere NTD kookvideo’s terwijl het deeg rust, of ik lees een boek.

Deze noedels worden gekookt en vervolgens in Aziatische stijl gegeten, maar zodra je de noedels gemaakt hebt, zijn ze goed te gebruiken in allerlei verschillende recepten. Oefen vaak, krijg de techniek onder de knie en je zult blij zijn dat je deze vaardigheid hebt. Experimenteer met verschillende meelsoorten en onthoud dat het kneden van het deeg de noedel elastisch en oh zo goed maakt. Voor deze video werd een basismeel gebruikt, goed voor alle doeleinden.

De chef-kok in de video rolt het deeg dun uit en snijdt de noedels. Dit vergt een beetje oefening, maar het is niet moeilijk om te doen. Probeer het en zie het zelf.

Ingrediënten:

500 g of 4 koppen meel
¾ kopje Water – voeg iets meer toe als het deeg te droog is, voeg meer meel toe als het te plakkerig wordt
Olijfolie
Rundvlees
Lente-ui
Ui
Noedels
Sojasaus
Oestersaus
Choisam (lijkt op paksoi)
Zout
Peper

Bereidingswijze:

Kneed het deeg. Voeg meel toe op een groot kneed oppervlak. Kneed met de hand totdat het deeg zich vormt en het deegoppervlak glad wordt. Bedek het deeg met plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten. Bestuif het werkoppervlak met meel en leg het deeg erop. Kneed nog een paar keer en laat het nog 2 uur rusten. Bestuif het werkoppervlak nog een keer. Rol het deeg uit op een met meel bedekte ondergrond. Blijf het deeg uitrollen en voeg tussendoor meel toe, totdat het niet meer plakkerig is. Vouw continu tot het meerdere lagen heeft. Snijd langs de zijkant met een scherp mes om noedels te maken.

Doe water in een pan. Breng het aan de kook. Voeg noedels toe, eenmaal gaar giet je ze over in een kom met koud water.


Voeg olijfolie toe aan een koekenpan. Voeg rundvlees toe, kook tot het bruin is en voeg dan het volgende toe: Sjalot, ui, sojasaus, oestersaus, noedels, choisam, zout en peper. Goed door roeren.

Serveer direct en geniet ervan!

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN